Geld besparen op vakantie met MiFi-diensten

© PXimport

Geld besparen op vakantie met MiFi-diensten

Computer accessoires

Geplaatst: 23 mei 2013 - 05:57

Aangepast: 16 november 2022 - 10:04

Martin Gijzemijter

Langzaam maar zeker komt de vakantietijd er weer aan en dat betekent dat we massaal naar het buitenland verkassen. Dat is op zich al duur genoeg, maar het kan helemaal uitlopen op een financiële ramp als je niet oppast met je smartphone. Je zit immers niet te wachten op een torenhoge telefoonrekenin

Roaming-tarieven

Roaming-tarieven (oftewel de tarieven die telecomproviders in rekening brengen wanneer je in het buitenland van een ander netwerk gebruikt maakt) zijn in Europa fors aan banden gelegd. Ondanks die maatregel is internet in het buitenland nog altijd aanzienlijk duurder dan in eigen land. Reis je ook nog eens af naar een land buiten Europa, dan worden de bedragen echt onbetaalbaar. Je betaalt voor een MB dan al snel 8 euro en als je weet dat een app als FaceTime 3 MB per minuut verbruikt, dan begrijp je dat je behoorlijk de pineut kunt zijn als je flink aan de slag gaat met je smartphone in het buitenland.

© PXimport

De roaming-tarieven buiten Europe rijzen nog altijd de pan uit. Pas daarmee op.

MiFi

Je kunt dat natuurlijk heel eenvoudig voorkomen door Roaming uit te zetten en alleen gebruik te maken van WiFi-netwerken die je tegenkomt. Dat is effectief, maar je smartphone kan je, in combinatie met internet, juist ontzettend van dienst zijn op vakantie (bijvoorbeeld als je met de app Yelp op zoek gaat naar de beste restaurants in de omgeving) en er is nog lang niet overal WiFi. De oplossing? WiFi in je broekzak. Dat kan heel eenvoudig met behulp van MiFi. MiFi is een verzamelnaam voor draadloze routers die een 3G-signaal kunnen omzetten in WiFi. Doe je dat met je eigen simkaart, dan heeft het uiteraard geen zin, want dan ben je alsnog de hoofdprijs kwijt. De truc is het aanschaffen van een prepaid data-simkaart in het land van je bestemming. Dat simkaartje plaats je in je MiFi-router, en voila, je smartphone pikt het draadloze netwerk op. Een goede plek voor het vinden van MiFi-routers is www.mifiwinkel.nl.

© PXimport

Een MiFi-router kan je geld besparen wanneer je een simkaart van het land van bestemming plaatst. .

MiFi-diensten

MiFi is oprecht ontzettend handig, maar vereist wel eerst een investering. MiFi-routers zijn er tussen de 100 en 400 euro en dan moet je natuurlijk in het buitenland nog op zoek naar een telecomprovider die je de simkaart verkoopt. Heb je geen zin in die kosten / moeite, ga dan op zoek naar een MiFi-dienst. Dit werkt precies hetzelfde als hiervoor omschreven, met als het verschil dat je de MiFi-router huurt, en de leverancier van de MiFi-dienst je ook voorziet van de simkaart voor het land van bestemming. Je koopt een bundel en krijgt vervolgens niet te maken met onvoorziene kosten. Zo kun je een behoorlijk fortuin besparen deze zomer. Een handige site voor het huren van een MiFi-router is bijvoorbeeld www.wereldwijdwifi.nl.

© PXimport

Wil je niet investeren in een MiFi-router, dan kun je deze ook gewoon huren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000