10 handige Android-apps voor op de werkvloer

Aangezien Android steeds vaker op de werkvloer te zien is, leek het ons een goed plan om eens tien handige Android-apps voor professionals op een rijtje te zetten.

De meeste zakenmensen hebben in de afgelopen jaren hun BlackBerry ingeruild voor de iPhone. Maar in 2013 zien we steeds meer professionals naar Android grijpen. Met deze lijst van tien nuttige apps stoom je Androidtoestel klaar voor professioneel gebruik.

We hebben geen e-mail- en Instant Messenger-apps of kantoorpakketten meegenomen in deze lijst, omdat de keuze voor een bepaalde app in deze domeinen afhangt van de IT-oplossingen die je bedrijf gebruikt.

1. Swiftkey

Veel professionele gebruikers misten het volledige toetsenbord van de BlackBerry bij de overstap naar een toestel met volledig touchscreen. Swiftkey is de oplossing hiervoor.

Swiftkey laat je met één vinger over het toetsenbord vegen over de letters waar je een woord mee wil vormen en voorspelt dan ontzettend accuraat het woord dat je in gedachten had. Swiftkey is de app waardoor je weer lange e-mails op je telefoon beantwoordt.

© CIDimport

2. Whatsapp

Een ander voordeel van BlackBerry was BlackBerry Messenger (BBM), een uitgebreide instant messaging client. Die komt deze zomer ook wel naar Android en iOS, maar er zijn al heel wat andere apps met een gelijksoortige functionaliteit beschikbaar, die werken over alle mobiele platformen heen. Helemaal bovenaan staat Whatsapp, dat zowel berichtjes over internet als via sms kan sturen.

3. Genius Scan

Smartphones hebben niet alleen de point-and-shoot camera verdrongen, de camera in een smartphone kan ook de taak van twee andere technologieën vervangen: de scanner en het kopieerapparaat.

Met de app Genius Scan kan je foto’s maken van een document, de pagina’s ordenen, het omzetten naar PDF en bewaren in Dropbox, Google Drive, Box.net, Evernote of SkyDrive. Of je kan het afdrukken of e-mailen.

4. Evernote

Dit wil je uiteraard niet gebruiken voor het bewaren van gevoelige bedrijfsdocumenten (tenzij je Evernote Business gebruikt), maar Evernote kan wel ontzettend handig zijn voor het nemen van notities en terugvinden van informatie.

Je kunt bijvoorbeeld notities maken tijdens een interview of vergadering. Wanneer je dan aan weer aan je bureau zit om een artikel of document uit te schrijven, zijn de notities al gesynchroniseerd met de Evernote desktop-app en kun je meteen aan de slag.

5. Tripit

Tripit blijft de beste app om reisroutes op te zoeken. De magie van Tripit is dat het over een uitstekend backend systeem beschikt dat bepaalde zaken voor je automatiseert.

Je stuurt je bevestigingsmails voor je vluchten, hotels, huurwagens en reservaties door naar plans@tripit.com (of gebruikt de Gmail-plugin om dat automatisch te doen) en de app organiseert ze automatisch in reizen met alle informatie en details.

© CIDimport

6. Google Finance

Als je in de zakelijke wereld werkt wil je graag marktprestaties en ontwikkelingen kunnen volgen. De Google Finance-app geeft je haast in real-time updates over de verschillende internationale beurzen en laat je portfolio’s instellen zodat je specifieke sectoren en bedrijven kan volgen.

Hoewel het niet zoveel data aanbiedt als de webversie van Google Finance en sommigen zullen zeggen dat de Yahoo Finance-app beter is, krijgt Google Finance toch onze voorkeur dankzij de integratie met Google Now en de handige widget.

7. LinkedIn

© CIDimport

LinkedIn was ooit niet meer dan een online netwerk van CV’s, maar is steeds meer features gaan toevoegen tot op het punt dat het een onmisbare tool werd voor professionals.

De mobiele app kan je helpen om snel op te zoeken wie je binnen een bedrijf moet benaderen om bijvoorbeeld meer te leren over een zakenpartner waarmee je gaat lunchen of om snel iemand die je net hebt ontmoet aan je netwerk toe te voegen.

LinkedIn heeft heel wat werk in haar mobiele app gestoken en nu steeds meer mensen het netwerk gebruiken is het de meest waardevolle sociale media-app voor professionals.

8. Accuweather

Of je nu op zakenreis gaat of gewoon wil weten hoe je je ‘s morgens moet kleden om naar het werk te gaan: je smartphone is de go-to bron voor weerinformatie geworden. Er zijn heel wat weerapps en widgets voor Android, maar Accuweather biedt het meeste informatie en gebruiksvriendelijkheid.

Wat vooral leuk is aan Accuweather is de handige thermometer in de linkerbovenhoek van de statusbalk en het widget om met één snelle blik informatie over het weer te krijgen.

9. Google Translate

Als je in een groot bedrijf werkt, bestaat de kans dat je ook met collega’s uit andere landen moet samenwerken. Om die mogelijke taalbarrière te overwinnen, kan je met een vertaalapp als Google Translate aan de slag gaan.

De app kan helpen om een andere taal te leren, documenten of e-mails te vertalen, of je kunt er gewoon snel vertalingen van woorden en zinnen mee opzoeken.

10. Speed Test

Ondanks quadcore smartphones met LTE-chips en 2GB RAM, komen we nog altijd situaties tegen waarin onze telefoon traag werkt bij het laden van webpagina’s, versturen van bestanden of downloaden van afbeeldingen.

We schuiven dat vaak op ons toestel af, maar vaak ligt het aan de internetverbinding - zelfs wanneer je volledige ontvangst lijkt te hebben. De beste manier om te achterhalen of het inderdaad aan je verbinding ligt, is via de app van Speedtest.net.

Afhankelijk van het resultaat van de meting volstaat het misschien om van wifi naar 3G/4G te switchen (of omgekeerd), of gewoon van locatie te veranderen naar een plaats met betere ontvangst.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000