Samsung-tv met ambilight van Philips Hue

© PXimport

Samsung-tv met ambilight van Philips Hue

Geplaatst: 10 februari 2023 - 08:31

Aangepast: 10 februari 2023 - 14:07

Redactie ID.nl

Ambilight, een techniek die de muur achter de tv verlicht wordt met de kleuren die op het televisiescherm te zien zijn was tot voorheen voorbehouden aan Philips-tv’s. Nieuwe tv’s van Samsung gaan echter ook ambilight van Philips Hue ondersteunen.

Philips Hue, het slimme verlichting-platform van Philips ken je wellicht van de peertjes, ledstrips en andere soorten geavanceerde slimme verlichting. Er is zelfs een HDMI Play sync box beschikbaar, die je televisie koppelt met je slimme verlichting om de verlichtingskleuren met het tv-scherm te synchroniseren. Zo’n sync box is echter een prijzig alternatief om ambilight te krijgen op een televisie die niet van Philips is.

Daar komt echter verandering in, want Samsung heeft aangekondigd dat het de functionaliteit van een HDMI Play sync box gaat inbouwen in zijn nieuwste generatie tv’s. Zo kun je ambilight ook op je Samsung tv krijgen. Alleen moet je zelf nog voor de verlichting zorgen. Bijvoorbeeld door een Philips Hue ledstrip aan de achterkant van de tv te plaatsen.

Watch on YouTube

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het YouTube-kanaal van ID.nl.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000