Netflix laat je films en series kijken in virtual reality

Netflix laat je films en series kijken in virtual reality

Home cinema

Geplaatst: 25 september 2015 - 06:47

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:43

Virtual reality wordt vooralsnog vooral met games geassocieerd. Maar als het aan Netflix ligt, kijken we straks ook films en tv met een vr-bril op.

Netflix komt daarvoor met een app, die nu al werkt op de Gear VR van Samsung en ook gepland staat voor de Oculus Rift.

Je wordt daarmee in een virtuele, sfeervolle woonkamer geplaatst, met uiteraard posters van Netflix-series aan de muur. Vervolgens kijk je films en series op een 110-inch groot virtueel televisiescherm. Je waant je in je eigen thuisbioscoop.

Andere woonkamer

Ook de Amerikaanse streamingdienst Hulu komt met een dergelijke app en wil dat de omgeving waarin je televisie kijkt, aansluit bij datgene wat je ziet. Als voorbeeld: je kijkt naar de sitcom Seinfeld in een nagebootst appartement, vanaf de kenmerkende blauwe bank uit de serie.

VR-films

Wanneer je al een grote televisie hebt, kun je je afvragen wat hier de meerwaarde van is. Maar voor streamingdiensten is het tevens een eerste stap naar het produceren van films die helemaal voor virtual reality worden opgenomen, en waarbij je midden in de actie staat.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000