Waar voor je geld: 5 echt goede netwerkreceivers

© PXimport

Waar voor je geld: 5 echt goede netwerkreceivers

Geplaatst: 9 mei 2023 - 12:01

Maikel Dijkhuizen

Bij ID.nl zijn we dol op kwaliteitsproducten waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Twee keer per week speuren we binnen een bepaald thema naar zulke deals. Op zoek naar een netwerkreceiver met een goed geluid? Vandaag hebben we op Kieskeurig.nl vijf modellen gespot met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Denon DRA-800H

Als je twee luidsprekers op een receiver wilt aansluiten, is deze betaalbare netwerkreceiver van Denon een goede keuze. Dankzij een respectabel vermogen van honderd watt per kanaal luister je naar een krachtig stereogeluid. Je kunt ook nog één of twee subwoofers aansluiten. Verbind deze versterker via wifi of ethernet met internet. Dat heeft een aantal voordelen. Zo stream je vanuit Spotify, Deezer of een andere muziekdienst rechtstreeks muziek. Daarnaast kun je ook eigen nummers afspelen vanaf netwerkbronnen, zoals een NAS of pc. Mooi meegenomen is hierbij de ondersteuning voor hi-res audio. Zo luister je naar liedjes in de beste kwaliteit.

Vanzelfsprekend kun je allerlei audiovisuele apparaten aansluiten, zoals een tv-decoder, gameconsole en cd-speler. Gebruik hiervoor onder meer vijf HDMI-inputs en drie s/pdif-aansluitingen (2x optisch, 1x coaxiaal). Voor liefhebbers van vinyl is er ook een aparte phono-ingang. De voorzijde bevat nog een usb-poort, waardoor je bijvoorbeeld een externe harde schijf of usb-stick kunt koppelen, voor het afspelen van lokaal opgeslagen audiobestanden. Een interessante optie is de aanwezige stembediening via Google Assistent of Apple Siri.

0

Powered by

logo

Denon AVC-S660H

Transformeer je woonkamer in een thuisbioscoop met goed (surround)geluid. En hoe, want Kieskeurig.nl-bezoekers beoordelen de prijsvriendelijke Denon AVC-S660H zelfs met een tien! Je kunt in totaal vijf speakers en twee subwoofers aansluiten. Hoor tijdens films, series en games de mooiste geluidseffecten. Vanuit de HEOS-app kies je eenvoudig een muziekalbum van een online muziekdienst of lokale netwerkbron. Verbind de AVC-S660H hiervoor met wifi of ethernet. Als alternatief kun je een smartphone of tablet ook met behulp van bluetooth koppelen. Stream vanaf dit mobiele toestel vervolgens rechtstreeks een afspeellijst.

Aan de achterzijde zitten zes HDMI-ingangen, zodat je meerdere apparaten kunt aansluiten. Een pluspunt is dat drie poorten daarvan een 8K-videosignaal aan een geschikte televisie kunnen doorgeven. Sluit je op termijn bijvoorbeeld een spelcomputer of mediaspeler met 8K-ondersteuning aan, dan is er geen sprake van beeldverlies. Kortom, wees met deze veelzijdige receiver klaar voor de toekomst!

0

Powered by

logo

Onkyo TXNR6100

Wil je een krachtige thuisbioscoop waarmee je allerlei kanten op kunt? De Onkyo TXNR6100 voldoet aan alle eisen. Deze receiver verdeelt het geluid namelijk over zeven luidsprekers en twee subwoofers. In combinatie met ondersteuning voor moderne surroundformaten als DTS:X en Dolby Atmos bereiken geluidseffecten vanuit meerdere richtingen je oren. Zo hoor je met de juiste speakers bijvoorbeeld een vliegtuig of donderende bliksem boven je hoofd. Je sluit op de zes beschikbare HDMI-ingangen diverse afspeelapparatuur aan. 8K-videodoorgifte is hierbij geen enkel probleem.

De TXNR6100 staat ook op muzikaal vlak zijn mannetje. Koppel de receiver aan het (draadloze) thuisnetwerk en stream naar hartenlust muziek. Nuttig is hierbij de ondersteuning voor Chromecast en AirPlay 2, zodat je vanuit geschikte apps makkelijk een album of podcast afspeelt. Liefhebbers van radio stemmen via internet, FM of DAB+ af op hun favoriete zender. Overigens kan de TXNR6100 ook overweg met traditionele geluidsdragers. Sluit bijvoorbeeld een pick-up, cassettedeck of cd-speler aan.

0

Powered by

logo

Yamaha RX-V4A

Dit product heeft een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. In tegenstelling tot veel hedendaagse receivers kent de Yamaha RX-V4A een minimalistische vormgeving. Dat geldt overigens alleen voor de voorkant, want de achterzijde bevat best wat aansluitingen. Met vijf luidsprekers en eventueel twee subwoofers realiseer je een luidruchtige thuisbioscoop. Achterop pronken er verder vijf HDMI-poorten (1x output, 4x input) met 8K-ondersteuning, een coaxiale ingang, een optische aansluiting en drie analoge tulp-ingangen. Kortom, je kunt vrijwel alles aansluiten.

Veel budgetvriendelijke receivers hebben geen netwerkfunctie, maar gelukkig geldt de RX-V4A als uitzondering. Zodra je het audiosysteem met wifi of ethernet verbindt, stream je eenvoudig muziek. De MusicCast-app op een smartphone of tablet helpt je daarbij. Als alternatief kun je vanaf een iPhone of iPad eenvoudig muziek met AirPlay 2 streamen. Is er geen netwerk beschikbaar, dan kun je ook nog nummers via bluetooth aan de receiver doorgeven. Je bedient het apparaat desgewenst met je stem. Gebruik hiervoor Apple Siri of Google Assistent.

0

Powered by

logo

Marantz NR1200

Marantz heeft op audiovisueel vlak een uitstekende reputatie. Om die reden zijn producten van dit populaire merk doorgaans niet goedkoop. Gelukkig valt de vraagprijs van de slank uitgevoerde NR1200 momenteel mee. Sluit hierop twee eigen luidsprekers aan. De voeding levert vervolgens een vermogen van 75 watt per kanaal. Er is ook nog ruimte voor maximaal twee subwoofers, zodat je tijdens films, muziek en games flink wat bas hoort. Achterop kun je meerdere randapparaten aansluiten. Zo staan er onder andere vijf HDMI-inputs, een optische poort en een coaxiale aansluiting voor je klaar. Heb je een smartphone, dan gebruik je hiervoor de phono-ingang.

Voor netwerkdoeleinden verbind je de Marantz NR1200 met wifi of prik je een netwerkkabel in de behuizing. Net als Denon ondersteunen de meeste Marantz-receivers de veelzijdige HEOS-app. Selecteer hiermee bijvoorbeeld een muziekalbum op je NAS of kies een afspeellijst bij je favoriete muziekdienst. Verder integreer je deze netwerkreceiver eventueel in een multiroom-audiosysteem. Luister vervolgens in meerdere kamers naar goede muziek!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten