1More PistonBuds - Feestje voor de oren

© PXimport

1More PistonBuds - Feestje voor de oren

Geplaatst: 4 januari 2021 - 11:05

Aangepast: 25 november 2022 - 10:43

Joris Peterse

De PistonBuds van het Chinese 1More zijn betaalbare no-nonsense in-ears. Voor zo’n vijftig euro heb je oortjes al in huis. Vooral vergeleken met andere oortjes in dezelfde prijsklasse blinken de 1More PistonBuds uit in zowel draagcomfort als geluidskwaliteit.

Het merk 1More is nog relatief onbekend, maar de audioproducten van het merken komen regelmatig op de redactie voorbij. Vooral de goedkopere oortjes en koptelefoons van het merk komen steeds erg goed uit de test. Zo testte ik onlangs de 1More ColorBuds, die ik met meer plezier heb gebruikt dan menig ander dure oortjes omdat de geluidskwaliteit dik in orde is en het draagcomfort door het lage gewicht en verwisselbare rubber tipjes optimaal is. Deze PistonBuds zijn redelijk vergelijkbaar met de ColorBuds. Alleen het ontwerp is ietsje anders en de prijs nog een paar tientjes lager.

De PistonBuds zijn door de rubber tipjes geschikt voor alle oren.

-

AirPods-achtig ontwerp

De 1More PistonBuds zijn geen AirPods-kloon, iets waar veel fabrikanten wél een beetje last van hebben. Toch zijn er wat gelijkenissen, door het kleine steeltje dat uit je oor steekt. In tegenstelling tot de AirPods hebben deze PistonBuds verwisselbare rubber tipjes, zodat ze voor vrijwel alle oor-vormen geschikt zijn. Bovendien zijn de oortjes bijzonder licht. Kortom, een prettig ontwerp, laag gewicht en gunstige pasvorm zorgen dat deze PistonBuds comfortabel zitten en niet uit je oor vallen. Ook niet tijdens beweging, zelfs hardlopen.

Ook de geluidskwaliteit is dik in orde voor oortjes van zo’n vijftig euro. Vaak merk je dat het bassgeluid onnodig wordt opgepompt om de tekortkomingen te overstemmen, of heb je juist een blikkerig geluid. Natuurlijk, vergeleken met oortjes van Bose of Sennheiser is het geluid wat blikkeriger en scheller en het basgeluid is ook bij deze oortjes ietsjes opgevoerd. Maar vergeleken met zijn prijsgenoten is het geluid kraakhelder en gebalanceerd. Ik kan nog opvallend veel details horen in de hoge- en middengeluidssegmenten.

De oortjes beschikken niet over ruisonderdrukking. Maar omdat ze (in mijn geval) het gehoorkanaal goed afsloten, merkte ik relatief weinig omgevingsgeluid op. Het omgevingsgeluid is wel van invloed op de microfoon. Telefoongesprekken gingen wat moeizaam omdat ik lastig te verstaan was.

Accuduur

De PistonBuds gaan ongeveer 3,5 uur mee op een volle acculading. Dat acceptabel, maar wat aan de korte kant. Vooral als je in acht neemt dat er geen ruisonderdrukking is, die doorgaans veel van de accucapaciteit opeist.

Om de oortjes op te laden plaats je ze in het draagbare oplaaddoosje, dat genoeg capaciteit heeft om de PistonBuds zo’n zeven keer op te laden. Het doosje laadt gewoon op via een (bijgeleverde) usb-c-kabel. Zaken als draadloos opladen of snelladen zijn niet aanwezig. Wat niet verwonderlijk is in deze prijsklasse, een enorm gemis is het ook niet omdat het oplaaddoosje genoeg capaciteit heeft om de PistonBuds vaak op te laden.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

PistonBuds in praktijk

De oortjes beschikken over aanraakbediening, op papier dan. In praktijk schiet je er weinig mee op. Door te tikken kun je de muziek pauzeren of afspelen. Maar andere mogelijkheden, zoals volumebediening of een volgend of vorig nummer afspelen. Dat is niet mogelijk. Er is ook een app voorhanden, maar hierin kun je bijzonder weinig, behalve je oortjes updaten. Een equalizer of mogelijkheid om de tikbediening aan te passen is er helaas niet.

Conclusie: 1More PistonBuds kopen?

De 1More PistonBuds heb ik met veel luisterplezier getest, wie op zoek is naar goede no-nonsense in-ears heeft met deze oortjes een ontzettend goede optie. Wat dat betreft zet 1More zich echt op de kaart als beste aanbieder van oortjes in lagere prijsklasses. Het draagcomfort is geweldig en de geluidskwaliteit prima voor z’n prijs. De minpuntjes zitten vooral in de extra’s, zoals de wat matige microfoon en het ontbreken van draadloos- en snelladen. Dat is overkomelijk.

8,0

ONS OORDEEL

1More Pistonbuds

Pluspunten

Draagcomfort

Prijs-kwaliteit

Accucapaciteit oplaaddoosje

Minpunten

Geen draadloos- of snelladen

Microfoon

Aanraakbediening

Conclusie

**Prijs** € 49,- **Kleur** zwart, wit **Verbinding** Bluetooth 5.0 **Accu** 38 mAh (oortje), 535 mAh (oplaaddoosje) **Gewicht** 4,2 gram (oortje), 35 gram (oplaaddoosje) **Features** microfoon, aanraakbediening **Aansluiting** Usb-c **Website** [https://global.1more.com](https://usa.1more.com/collections/headphones/products/pistonbuds-true-wireless-in-ear-headphones)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000