© CIDimport

Review: OnePlus Watch

Connected health

Geplaatst: 17 juni 2021 - 12:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:18

Redactie

Smartphonemaker OnePlus introduceert zijn eerste smartwatch, de 159 euro kostende OnePlus Watch. En hoewel de fabrikant claimt er lang aan te hebben gewerkt, voelt het slimme horloge als een haastklus.

Dat komt vooral door de incomplete software. De smartwatch heeft geen altijd-aan-scherm om de tijd te tonen, kan niet antwoorden op smartphone-notificaties en houdt je sportactiviteiten en slaap niet accuraat bij. Ondersteuning voor externe wijzerplaten, apps of een spraakassistent ontbreken ook. Het horloge komt simpelweg te dom over. Software-updates moeten een deel van deze problemen verhelpen, maar die updates komen pas later. De OnePlus Watch gebruikt bovendien een onhandig horlogebandje en is vanwege zijn 46mm-kast erg groot voor een smalle pols. Jammer allemaal, want het horloge zelf zit goed in elkaar. Het ronde oledscherm oogt scherp en kleurrijk, de behuizing is stevig en waterdicht en de accu gaat tien dagen mee. Maar in dit prijssegment verkopen Huawei en Samsung betere smartwatches.

Conclusie

Fraai horloge is te dom om aan te raden.

Adviesprijs: € 159,-

Voor meer informatie: www.oneplus.com/nl/oneplus-watch

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000