ID.nl logo

Categorie

Meetapparatuur

Smartwatch

19 gadgets die goed zijn voor je gezondheid

Naast smartwatches zijn er nog veel meer gadgets die helpen om je gezondheid te verbeteren. Ze houden bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in je woning in de gaten of analyseren je slaapgedrag. Verder bestaan er allerlei slimme hulpmiddelen om lichamelijke gegevens, zoals je gewicht, vetpercentage en bloeddruk te monitoren. De gadgets in dit artikel zijn goed voor lichaam en geest!

27 juni 2023 - 10:02
Maikel Dijkhuizen

Thuischecks voor je gezondheid: 7 handige apparaten

Zelf je gezondheid in de gaten houden. Deze zeven handige thuischeck-apparaten helpen daarbij. Hoe werken ze? Waarom zou je ze willen gebruiken? En hoe betrouwbaar zijn ze? Je leest het in dit artikel.

01 juni 2023 - 10:31
Marjolein Kats

Zo betrouwbaar is de stappenteller in je wearable

Weinig is zo motiverend als een melding van je stappenteller, die je laat weten dat je weer 10.000 stappen hebt gezet. Maar hoe betrouwbaar is die meting van je wearable eigenlijk?

17 april 2023 - 10:34
Bastiaan Vroegop

Wat is een slimme weegschaal?

Een standaard weegschaal weegt, niks meer en niks minder. Een slim exemplaar gaat een stap verder en meet meer dan gewicht alleen. Bovendien worden de meetgegevens in een mobiele app bewaard, zodat trends en andere zaken zichtbaar worden.

12 oktober 2022 - 10:01
Ronald Smit

Wat is de beste weegschaal voor jou?

Het is niet het meest geliefde apparaat, maar hij is wel nuttig. De weegschaal wordt al honderden jaren gebruikt om het lichaamsgewicht van mensen vast te stellen. Inmiddels kunnen weegschalen echter veel meer dan dat alleen. Zo weet je wat de beste weegschaal is voor jou.

05 oktober 2022 - 12:13
Laura Jenny

Weegschaal met abonnementsdienst

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft Withings nieuwe gezondheidsproducten getoond. De Withings Comp is een weegschaal die naast je gewicht veel meer lichaamseigenschappen meet: van hartslag tot vet- en spiermassa-percentages.

02 september 2022 - 21:31
Joris Peterse

Helpt een smartwatch je gezonder te leven?

Door de coronacrisis zijn veel meer mensen zich bewust van hun gezondheid. En daar spelen fabrikanten als Apple, Samsung, Fitbit en Polar slim op in met een nieuwe reeks horloges die van allerlei metingen kunnen doen om jouw gezondheid te peilen. Hoe meten deze wearables zaken als beweging en hartslag en hoe helpen deze data je dan precies? En natuurlijk de hamvraag: helpt een smartwatch je daadwerkelijk om gezonder te leven?

11 mei 2022 - 10:52
Joris Peterse

Wearables met bloeddrukmeting

Het bestaansrecht van wearables, zoals fitnessbandjes en smartwatches zit hem met name in de activiteits- en gezondheidsmeting. Fabrikanten zetten steeds meer in op nauwkeurigere metingen van hartslag en stappen. Hartslagmeters zijn inmiddels al in staat bloedsaturatie te meten en hartfilmpjes te maken. Een volgende logische stap is bloeddrukmeting. Kunnen we binnenkort smartwatches met bloeddrukmeters verwachten?

10 juli 2021 - 12:07
Joris Peterse

Dit zijn de beste slimme gezondheidsgadgets

In coronatijd hebben we misschien wel meer aandacht voor onze gezondheid dan ooit. Wie weet wil je wat kilo’s kwijtraken of langer (en beter) slapen. Diverse slimme gadgets helpen je daarbij. Zo voorzien fabrikanten hun smartwatches van steeds meer gezondheidsfuncties, terwijl er ook geavanceerde bloeddrukmeters, weegschalen, thermometers en elektrostimulatieapparaten verkrijgbaar zijn. Doe er je voordeel mee! Dit zijn de beste slimme gezondheidsgadgets.

19 februari 2021 - 10:25
Redactie ID.nl

Aanbevolen voor jou

Blijf op de hoogte met de wekelijkse ID.nl
nieuwsbrief!

* Door op bovenstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V. Je kunt je voorkeuren na inschrijven op elk moment aanpassen via de persoonlijke link in elke mailing.