Weegschaal met abonnementsdienst

Weegschaal met abonnementsdienst

Medisch

Geplaatst: 2 september 2022 - 19:31

Joris Peterse

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft Withings nieuwe gezondheidsproducten getoond. De Withings Comp is een weegschaal die naast je gewicht veel meer lichaamseigenschappen meet: van hartslag tot vet- en spiermassa-percentages.

Weegschalen die ook je hartslag en lichaamssamenstelling meten zijn niet nieuw. Withings breidt dit echter uit met allerlei slimme functies die je helpen om gezonder te leven. Door met dagelijkse statistieken te werken in de bijbehorende app wordt je bijgestaan met tips. Ook qua voeding. Withings geeft aan welke voedingsstoffen je nodig hebt en geeft tevens recepten voor maaltijden.

We weegschaal meet verder veel gegevens af. Botmassa, het waterpercentage van het lichaam, visceraal vet, BMI, adergezondheid, enzovoort. Dit wordt allemaal gemeten door de voeten die op de weegschaal staan. Andere zaken als voedselinname dien je zelf in te geven via de app.

De weegschaal werkt via de app tevens samen met bestaande producten van het gezondheidsmerk, dat vooral gezondheidshorloges maakt.

De Withings Comp is in staat veel lichaamseigenschappen te meten.

Adder onder de weegschaal

De weegschaal, die een prijskaartje van rond de 210 euro gaat krijgen, komt echter met een bijzondere eigenschap. Je kunt de Withings Comp alleen gebruiken met een Withings Health+ abonnement. Wat de kosten zijn voor dit abonnement maakte Withings vooralsnog niet bekend. Bij aanschaf van de weegschaal krijg je een jaarabonnement cadeau. Daarna moet je maandelijks betalen om je weegschaal te mogen gebruiken.

Hierbij gaat Withings mee met een abonnementstrend die concurrenten ook steeds meer toepassen. Zo heeft Fitbit ook een Premium-abonnementsdienst die je moet afsluiten om veel van je eigen gezondheidsdata in te mogen zien. Of dit echter een toekomstbestendige strategie is valt nog te bezien. De Europese Unie komt met steeds meer wetgeving die de controle van gebruikersgegevens in handen legt van de gebruikers zelf. Het achterhouden van data, tenzij er maandelijks betaald wordt, staat hier haaks op.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000