Scheren met een scheerapparaat: 5 voordelen

Scheren met een scheerapparaat: 5 voordelen

Scheren & ontharen

Geplaatst: 27 september 2022 - 12:56

Aangepast: 2 oktober 2022 - 06:08

Daan Doedens

De een zweert bij mesjes, de ander is blij met zijn apparaat: scheren kan zowel elektrisch als met een mesje, en beide hebben zo hun voor- en nadelen. In dit artikel duiken we in de voordelen van scheren met een scheerapparaat, en leggen we uit waarom het voor jou de beste keuze zou kunnen zijn.

Tijdwinst

Scheren kost nu eenmaal tijd. Of je nu elke dag voor de spiegel staat om je kin weer spiegelglad te krijgen, of je stoppels rustig een paar dagen kan laten groeien voor je ze er weer afhaalt, het blijft een klusje dat een deel van je ochtend kost.

Scheren met een scheerapparaat kost doorgaans minder tijd dan scheren met een mesje. Bij het nat scheren dien je eerst je gezicht te wassen en in te smeren met schuim, olie of zeep, wat je zo een paar extra minuten kost. Ook het scheren zelf gaat met een apparaat sneller, omdat je een groter huidoppervlak kunt bereiken en meerdere kanten op kunt scheren. Als je ’s ochtends meer tijd over wil houden, is scheren met een scheerapparaat de beste keuze.

Scheerapparaten komen in verschillende vormen.

Minder wondjes

Scheren is een precies werkje, helemaal als je het met een mesje doet. Je zal niet de eerste zijn die zich een paar keer lelijk snijdt aan het scherpe scheermesje. Met een beetje oefening en ervaring kan je het risico op snijwondjes tot een minimum beperken, maar afhankelijk van je gezicht en je huid kan het altijd gebeuren dat je even niet goed oplet. Bij scheerapparaten zit het mesje binnenin het apparaat, met de ingebouwde beveiliging van de behuizing. Op die manier is het zelfs vrij lastig om jezelf te snijden, zelfs als je het zou proberen. Er zijn scheerapparaten waarmee het mesje wel direct de huid raakt, maar ook bij die apparaten is de kans op een wondje kleiner dan bij een mesje.

Leren scheren

Leren scheren is voor menigeen een interessant moment in het leven, maar het kan in het begin vrij ingewikkeld zijn, helemaal als je meteen begint met nat scheren. Zo kost je ochtendritueel ineens heel wat extra tijd, en met een gezicht vol pleisters naar school gaan is ook verre van prettig. Zelfs met een geduldige vader of broer kan het een tijdje duren voor je het trucje doorhebt. Leren scheren met een scheerapparaat is een stuk eenvoudiger: alles wat je hoeft te doen is te zorgen dat je overal bijkomt en je je volledige gezicht meeneemt. Een kind kan de was doen!

Een scheerapparaat scheert vaak minder kort dan een scheermes.

Veelzijdig

Scheermesjes zijn gemaakt om zo kort mogelijk te scheren. Er zijn wel gradaties in de lengte van de haren die je overhoudt, maar dat is een fractie van wat er mogelijk is met een scheerapparaat. Sommige scheerapparaten bieden een knop waarmee je de lengte kunt regelen, andere komen met een verzameling opzetstukken om die perfecte stijlkeuze te maken. Ook snorren, langere baarden en bakkebaarden zijn op die manier te trimmen. Scheerapparaten bieden vaak lengtes tot soms wel een centimeter, iets wat je met een scheermesje niet voor elkaar krijgt.

Goedkoop

Dit klinkt alsof het een beetje tegen je verwachtingen ingaat, maar op de lange termijn kan elektrisch scheren goedkoper uitvallen dan scheren met een mesje. De aankoop van een scheerapparaat is natuurlijk duurder dan een mesje, dat staat buiten kijf. Vergeet echter niet de prijs van nieuwe scheermesjes, waar een scheerapparaat veel langer meegaat. Ook het scheerschuim dat je gebruikt gaat na verloop van tijd in de papieren lopen. Afhankelijk van je scheerapparaat duurt het even tot je het aankoopbedrag hebt terugverdiend, maar op de lange termijn kan elektrisch scheren zeker goedkoper zijn.

Toe aan een nieuw scheerapparaat? Bekijk het aanbod op Bol.com

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000