Review Philips OneBlade 360 - Flexibele kop maakt verschil

Review Philips OneBlade 360 - Flexibele kop maakt verschil

Geplaatst: 14 november 2022 - 08:32

Aangepast: 15 september 2023 - 11:30

Wesley Akkerman

De Philips OneBlade is jaren een handige accessoire voor iedereen die snel even wat haar wil verwijderen van het lichaam. Het apparaat is vooral bedoeld voor mannen die gezichtsbeharing willen weghalen, maar haar op andere plekken kun je hier ook mee verwijderen. De nieuwste versie van het apparaat is dankzij de kop net wat zachter voor de huid.

8,0

ONS OORDEEL

Philips OneBlade 360 Blade

Pluspunten

Minder wondjes

Compact design

Snel en accuraat

Stijlopties

Ook voor andere lichaamsdelen

Minpunten

Prijs losse mesjes

Nog steeds wondjes

Meer weten? Bekijk alle specificaties

Laagste prijzen & actuele levertijden

Bekijk alle prijzen en winkels

Conclusie

Iedereen die van beharing op z’n lichaam af wil, doet er goed aan op z’n minst de Philips OneBlade 360 Blade te overwegen. De scheerresultaten zijn relatief glad, maar de haren groeien daarna ook snel weer terug. Voor het stijlen van je baard is dit product bijna onmisbaar, zeker wanneer je een wat duurder model koopt. Het is helaas niet zo dat je geheel zonder wondjes achterblijft, maar in vergelijking met het vorige model (zonder flexibele kop) zijn het er wel een stuk minder. Dat is goed nieuws voor iedereen die dit systeem ook voor de meer gevoeligere plekken wil gebruiken....
Lees meer

Het Philips OneBlade-systeem is vrij simpel in opzet, maar erg sterk in de uitvoering. Het is een compact scheer- en trimapparaat met verwisselbare koppen. Je moet ongeveer elke vier maanden het kopje vervangen voor het beste scheerresultaat. Die kopjes koop je gewoon bij de drogist en kosten iets meer dan tien euro per stuk. Goedkoop is dat niet, zeker niet aangezien je drie tot vier keer per jaar een nieuw kopje nodig hebt – maar dat is een rekensom die je even zelf moet maken. Hoeveel geef je nu uit aan scheerapparaten of (wegwerp)scheermesjes?

 

Uiteraard moet je de aanschafprijs van het systeem zelf ook even meenemen. Wij testen in dit geval het pakket met een verkoopprijs van 60 euro (type QP2830). Maar je hebt ook een instapmodel, dat met 46 euro net even goedkoper is. De verschillen tussen die pakketten zit hem voornamelijk in de accessoires die je krijgt. Voor 60 euro krijg je er een handige etui bij, evenals een opzetstukje waarmee je wat langer baardhaar kunt trimmen. Dan heb je ook nog versies van 76 en 100 euro, maar die doen ook veel meer. Die hebben een grotere accu, meer accessoires, een display, bluetoothverbinding én app.

Koop de Philips OneBlade Face and Body QP2830/20 hier bij Bol.com.

Het compacte design ligt perfect in de hand.

Philips OneBlade met 360 Blade

Welk systeem je ook in huis haalt: ze doen in de basis allemaal hetzelfde en ondersteunen dezelfde koppen en opzetstukken. De wegwerpmesjes bieden twee rijen aan heen en weer bewegende mesjes aan, die zowel op een natte als droge huid werken. Hoewel het fijn is dat het apparaat waterdicht is, raden we aan eerder op een vochtige huid te scheren. Dan glijden de messen veel beter over je huid dan wanneer alles echt nat is. De vorige versies van de Philips OneBlade deed het werk al heel goed, maar was soms ook vrij stroef en totaal niet flexibel inzetbaar.

Lees ook: Scheerapparaat of scheermesjes? Voor- en nadelen!

 

En nu voel je hem waarschijnlijk al aankomen: dat is de variant met de 360 Blade wel. Dat is dan ook het grootste verschil tussen de oude OneBlade en de nieuwe versie: een flexibele kop. Die kop heeft een grotere bewegingsvrijheid, waardoor die veel gemakkelijker de contouren van je huid volgt. Nu hebben mannen over het algemeen een wat strakker gezicht qua lijnen, maar dan nog is het fijn om te zien dat Philips het systeem op deze manier vernieuwde. Want elke kleine hobbel of afwijkende lijn kan bij het oude systeem voor kleine problemen zorgen, in de vorm van sneetjes of irritaties.

 

Ongeacht de plek die je scheert: dat is niet fijn. Gebruik je het oude kopje ook op je benen, oksels of gevoeligere plekken, dan kon het zijn dat je geregeld met krasjes in de huid achterbleef. En anders ontstond er wel een vervelend wondje dat kon gaan bloeden. We kunnen helaas niet stellen dat door het flexibele kopje die problemen verleden tijd zijn. Maar we kunnen gelukkig wel melden dat de problemen minder vaak voorkomen. Zeker bij de wat minder strakke delen op de huid komt het minder vaak voor dat je ergens achter blijft hangen, omdat de huid daar wat losser is.

Links: 360 Blade, rechts: oude versie.

Dezelfde voordelen

Verder biedt het nieuwe OneBlade-systeem met zijn 360 Blade dezelfde voordelen als de oude versie. Je kunt in korte tijd je baard of andere lichaamsbeharing bijwerken wanneer je dat nodig is. Dat kun je ook vrij snel regelen (afhankelijk natuurlijk van de oppervlakte die je scheert). De ingebouwde accu gaat tot zestig minuten mee, dus als het goed is hoef je hem ook niet al te vaak op te laden. Ook dat is afhankelijk van gebruik. Maar een uur onafgebroken kunnen scheren is geen overbodige luxe. Philips levert er een oplader bij, dus die hoef je niet zelf te fixen.

 

Waar de mesjes minder goed in zijn, zijn langere haren wegwerken. Zie dit dus niet als een vervanger van een tondeuse. Daarnaast levert de Philips OneBlade 360 Blade een relatief glad resultaat af, maar je voelt de stoppels wel zitten wanneer je met je vingers of je gezicht veegt. Maar je ziet het er niet van af. Vergis je echter niet; het systeem scheert goed, maar is géénszins een vervanger van een compleet scheerapparaat. Je kunt dit product ter ondersteuning gebruiken, om alvast wat voorwerk voor een clean shave te doen, of om je baard of andere beharing te stijlen zoals je wil.

De aansluiting van de oplader (dezelfde oplader als bij volledige scheerapparaten en epilators).

Philips OneBlade 360 Blade – conclusie

Iedereen die van beharing op z’n lichaam af wil, doet er goed aan op z’n minst de Philips OneBlade 360 Blade te overwegen. De scheerresultaten zijn relatief glad, maar de haren groeien daarna ook snel weer terug. Voor het stijlen van je baard is dit product bijna onmisbaar, zeker wanneer je een wat duurder model koopt. Het is helaas niet zo dat je geheel zonder wondjes achterblijft, maar in vergelijking met het vorige model (zonder flexibele kop) zijn het er wel een stuk minder. Dat is goed nieuws voor iedereen die dit systeem ook voor de meer gevoeligere plekken wil gebruiken.

Meer scheerapparaten van Philips?

Bekijk en vergelijk ze op Kieskeurig.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000