Scheerapparaat versus scheermesjes: de voor- en de nadelen

Scheerapparaat versus scheermesjes: de voor- en de nadelen

Scheren & ontharen

Geplaatst: 4 oktober 2022 - 06:45

Aangepast: 4 oktober 2022 - 07:46

Daan Doedens

Het is een keuze die velen op een bepaald moment in het leven moeten maken: ga je je scheren met een scheerapparaat, of kies je voor scheermesjes? Beide manieren hebben zo hun eigen voor- en nadelen. De een is snel en simpel, de ander is draadloos en heeft een gladder resultaat. Welke van de twee voor jou de beste optie is, lees je hier.

Het belangrijkst van scheren is natuurlijk dat je uiteindelijk het scheerresultaat krijgt dat je wilt hebben. Wil je elke ochtend een volledig strak gezicht, dan zijn scheermesjes de beste optie. Met scheermesjes scheer je direct op de huid, waardoor je de haartjes zo diep mogelijk wegscheert. Scheerapparaten hebben vaak een metalen of plastic omhulsel voor de snel bewegende mesjes, waardoor je iets boven de huid scheert. Wil je elke ochtend een perfect strak en glad gezicht, dan ontkom je dus niet aan het gebruik van scheermesjes.

Tijd

’s Ochtends wil je natuurlijk niet te veel tijd verdoen, en als het om tijdsduur gaat, is een scheerapparaat de beste keuze. Scheerapparaten zijn doorgaans een stuk sneller dan scheermesjes, helemaal als je net begint met scheren. Het vergt nogal wat concentratie om jezelf met een scheermesje te scheren, en bovendien hoef je je met een scheerapparaat meestal niet in te zepen met scheerschuim. Een geoefend scheerder kan de tijdsduur van het ochtendritueel behoorlijk inperken, maar aan de snelheid van een scheerapparaat kan niemand tippen.

Opties

Ook qua extra’s winnen de scheerapparaten het van scheermesjes. Een scheermesje heeft doorgaans één simpel doel: je huid zo strak mogelijk scheren. Scheerapparaten zijn veelzijdiger. Ten eerste zijn er verschillende soorten voor verschillende baardstijlen. Bovendien hebben veel scheerapparaten (vooral trimmers en tondeuses) een verstelbare kop, zodat je verschillende stijlen kunt aanhouden. Ook kun je bijvoorbeeld je bakkebaarden kort houden en je kin wat langer laten staan.

Gebruiksgemak

Op het gebied van het scheren zelf is een scheerapparaat een stuk handiger, maar het hangt er wel vanaf hoe je het gebruikt. Als je je hele gezicht haarloos wilt krijgen, is een scheermesje de betere optie. Het duurt even voordat je je gezicht hebt gewassen en scheerschuim hebt aangebracht, maar daarna is het een kwestie van zorgen dat je geen plekje overslaat.

Bij scheerapparaten heb je meer keuzes. Bovendien heb je voor een scheerapparaat stroom nodig, zelfs als je er eentje met een ingebouwde accu hebt. Ook het schoonmaken van scheerapparaten is niet altijd even simpel, al zijn er tegenwoordig ook zelfreinigende apparaten op de markt.

Prijs

Welke optie de goedkoopste is, is twijfelachtig. Natuurlijk zijn scheerapparaten in de aanschaf een stuk duurder dan scheermesjes, maar je doet er ook beduidend langer mee. Scheermesjes kun je maar een beperkt aantal keren gebruiken voordat je een nieuwe moet kopen. Het hangt er dus erg vanaf hoe vaak je scheert en hoelang je uiteindelijk met je scheerapparaat doet. Bij gewoon gebruik is een scheerapparaat over zijn hele levensduur goedkoper dan scheren met scheermesjes.

Wat is de beste optie voor jou?

Welke optie het best is voor jou, hangt dus van een aantal zaken af. Als je ’s ochtends weinig tijd hebt en je vindt het niet erg om met een paar korte stoppels door het leven te gaan, is een scheerapparaat een uitkomst. Het is snel, makkelijk en op de lange termijn kost het je minder dan losse scheermesjes. Wil je elke ochtend een perfect glad gezicht, en vind je het niet erg om even in de badkamer te staan? Dan is scheren met een scheermesje de ideale oplossing.

Wil je aan de slag met een nieuw scheerapparaat? Bekijk dan hier de nieuwste modellen.

Scheer je liever met mesjes? Dan moet je hier zijn!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000