Het beste scheerapparaat voor onder de douche

Het beste scheerapparaat voor onder de douche

Geplaatst: 8 oktober 2019 - 16:32

Aangepast: 25 november 2022 - 10:43

Remmelt Mastebroek

Een scheerapparaat voor onder de douche heeft voor iedere man meerwaarde. Allereerst zorgt het warme water voor een ontspannend gevoel en begin je na de douchebeurt fris aan de dag. Daarnaast scheert het ook nog eens comfortabeler. Het beste scheerapparaat is voor de meeste mannen dan ook een waterproof exemplaar die je onder een stromende waterstraal kunt gebruiken. Gelukkig ontwikkelen diverse fabrikanten uitstekende waterdichte apparaten. Wil je een scheerapparaat kopen voor onder de douche, dan heb je keuze tussen een model met een vibrerend scheerblad of roterende scheerkop. In dit artikel gaan we dieper in op het gemak van een scheerapparaat waarmee je jezelf onder de douche kunt scheren.

Voordelen van scheren onder de douche

Nat scheren is een stuk aangenamer dan droog scheren. Het lauwe water zorgt, in combinatie met scheerschuim of scheergel, voor zachtere baardharen en geopende poriën. Hierdoor scheer je gezichtsbeharing gemakkelijker weg zonder de huid te irriteren. Kortom, ideaal voor personen met een gevoelige huid. Het gebruik van ouderwetse scheermesjes onder de douche is niet zonder risico. Om te voorkomen dat je jezelf snijdt, is het gebruik van een scheerapparaat een veiligere optie. Stap na de scheerbeurt met een fris en ontspannen gevoel uit de douche.

Wil je elektrisch nat scheren, koop dan een scheerapparaat dat volledig waterdicht is. Je hoeft dan niet bij de wasbak te scheren, zodat de douchestralen overtollig scheerschuim of scheergel direct wegspoelen. Weggeschoren haartjes belanden eveneens in het afvoerputje. Wel zo praktisch, want de wasbak blijft zo lekker schoon! Bovendien bespaar je ook nog eens tijd, aangezien je dit klusje niet meer na het douchen hoeft te klaren. Heeft jouw douchecabine een condensvrije spiegel, dan kun je gerichter scheren en ben je helemáál vlot klaar. Sommige spiegels hebben voor beter zicht zelfs ledverlichting. Zorg meteen even voor een doucheplankje of speciale houder, zodat je het scheerapparaat na gebruik veilig kunt wegleggen.

Scheren onder de douche is ook gunstig met betrekking tot het onderhoud. Onder het stromende water spoel je het scheerapparaat meteen even af, waardoor er geen haartjes achterblijven. Na het douchen gebruik je een handdoek om het apparaat globaal af te drogen. Bestudeer hiervoor wel even de onderhoudstips in de handleiding. Zo kun je een ingebouwde trimmer beter niet afdrogen, omdat je daarmee de tandjes aantast. Een aluminium scheerkop of het folie van een scheerblad laat je bij voorkeur opdrogen. Maak je de scheerunit open, dan spoel je de haarkamer het beste af onder de kraan. Scheerelementen maak je nooit droog met een handdoek, aangezien je dan mogelijk gevoelige onderdelen beschadigt. Tegenwoordig leveren veel fabrikanten een reinigingsstation mee. Na de schoonmaakbeurt kun je het scheerapparaat hierin laten drogen.

scheerapparaten scheerkoppen. Foto: Panama - stock.adobe.com

© Panama - stock.adobe.com

Foto: Panama - stock.adobe.com

Scheerapparaten die fabrikanten speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelen, kun je bijna allemaal onder de douche gebruiken. Elektrisch scheren in een doucheruimte kan op twee manieren. Scheerapparaten met roterende scheerkoppen verwijderen baardharen aan de hand van draaiende mesjes. Producten van Philips werken bijvoorbeeld met zo’n kopsysteem. Als alternatief bestaan er ook scheerapparaten met een recht scheerblad, waarbij de toplaag bestaat uit een speciale folie met gaatjes. Onder deze folielaag bevindt zich een messenblok dat rap heen en weer beweegt. Producten van Braun staan bekend om zo’n foliesysteem. Remington ontwikkelt overigens prima scheerapparaten in beide scheersystemen.

De beste scheerapparaten voor onder de douche

Wil je optimaal scheercomfort, dan koop je bij voorkeur een waterbestendig scheerapparaat. Douche-gebruik biedt tenslotte allerlei voordelen, waaronder een glad gezicht zonder huidirritaties. Kijk voor een scheerapparaat beste koop ook naar de resterende functies. Soms levert de fabrikant bijvoorbeeld een huidvriendelijke (precisie)trimmer mee die je eveneens onder de douche kunt gebruiken. De aanwezigheid van een mistvrije scheerspiegel in de douchecabine is voor trimdoeleinden overigens wel min of meer een vereiste.

Ga je verschillende scheerapparaten vergelijken, kijk dan ook even op de accuduur. Een scheerapparaat onder de douche werkt altijd draadloos. Het is dus fijn wanneer de batterij het een tijdje volhoudt, zodat je niet met een half geschoren gezicht uit de douche stapt. Tot slot is voldoende grip op het handvat van essentieel belang. Onder de douche voelt alles namelijk zeer glad aan, dus koop een scheerapparaat dat je stevig kunt vasthouden. Buiten de mogelijke materiële schade kan een scheerapparaat dat valt namelijk erg pijnlijk voor je tenen zijn ...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten