Ladyshave of handmatig scheren: wat kun je beter doen?

Ladyshave of handmatig scheren: wat kun je beter doen?

Geplaatst: 26 november 2022 - 11:27

Laura Jenny

Haar op je benen, oksels of bikinilijn waar je graag van af wilt? Er zijn talloze manieren om dat te verwijderen. Sommige mensen kiezen voor een regelmatige waxbeurt, anderen laten het laseren en er zijn ook mensen die het liever even zelf onder de douche doen met een scheermesje. Is een ladyshave niet veel makkelijker dan handmatig scheren? Dit is waarom veel vrouwen kiezen voor een ladyshave.

Lekker een dagje naar het zwembad of strand, een spannende date die kan uitmonden in fysiek contact, uit hygiënisch oogpunt, omdat je geopereerd wordt of gewoon omdat je er verzorgd uit wilt zien: er zijn allerlei redenen om jezelf te willen ontharen. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Hoewel je als vrouw op zich een heel eind kunt komen met een mannenscheerapparaat, is er niet voor niets ook een variant voor vrouwen: de ladyshave.

Ervaar de ladyshave

Kijk hier welke het best bij jou past!

Scheermesje voor vrouwen?

Een misvatting over de ladyshave is dat het een scheermesje voor vrouwen zou zijn. Dat is het namelijk niet. Het is eerder het vrouwelijke equivalent van het scheerapparaat voor mannen. Dat betekent dat ze wel iets meer geluid maken, maar er zitten verder veel voordelen aan. Als je een ladyshave naast een scheerapparaat voor mannen legt, dan valt op dat een ladyshave een andere scheerkop heeft. Deze is zo ontworpen dat hij beter overweg kan met de rondere vormen van het vrouwelijk lichaam en de gevoeligheid van de huid. Vaak is de scheerkop flexibel, waardoor hij makkelijk meebeweegt met de vormen.

Ook lezen: Voetverzorging vanaf je eigen bank: zo doe je dat!

Gevoelige huid

Veel vrouwen hebben een goede reden om voor een ladyshave te kiezen in plaats van handmatig scheren. Met een ladyshave krijg je namelijk minder snel last van huidirritatie, schrammen of sneetjes. Geen rode bobbeltjes, bloedstrepen of ingegroeide haren meer – een ladyshave beweegt immers veel subtieler over de huid, waardoor de impact een stuk minder is. Overigens zijn deze apparaten wel iets minder secuur: bij een scheermesje is de huid echt een tijdje superglad, terwijl een ladyshave wel wat stoppeltjes achterlaat.

Vooral als je huid normaal gesproken snel geïrriteerd raakt, is een ladyshave een ideale tool om te zorgen dat je huid niet rood en beschadigd wordt. Dat scheelt weer allerlei middeltjes om het ontstaan van bultjes tegen te gaan. Plus, je voelt na het gebruik van een ladyshave geen branderig gevoel. 

Nat én droog scheren

Heb je geen water in de buurt? Geen probleem: een ladyshave functioneert namelijk (afhankelijk van welke je kiest) zowel bij droge als natte omstandigheden, wat het een veelzijdig product maakt. Let bij het aanschaffen van een ladyshave wel op wat je kunt verwachten: droog scheren is vaak wel mogelijk, maar nat scheren niet. Het voordeel van nat scheren met een ladyshave is dat je er geen scheerschuim voor nodig hebt. Dat scheelt je weer een aankoop én is beter voor de planeet. 

Extra functies

Een ladyshave heeft nog een voordeel ten opzichte van het ouderwetse scheermesje: er zijn varianten met een tondeusefunctie. Daarmee kun je langere haren bij bijvoorbeeld de bikinilijn eerst kortwieken voordat je tot scheren overgaat. Dat maakt het proces veel efficiënter en aanzienlijk minder pijnlijk. Ook kun je bijvoorbeeld het haar dat iets te lang is, maar wel mag blijven op deze manier iets korter maken. Zo kun je bijvoorbeeld de haargroei op de venusheuvel een beetje vormgeven, als je dat wenst. En er zijn zelfs modellen die speciaal zijn ontwikkeld voor ongewenste haargroei op het gezicht.

Al met al erg handig, en afhankelijk van de ladyshave die je koopt zijn er nog wel meer mogelijkheden. Bij sommige modellen kun je de kop van de ladyshave verwisselen voor een ander opzetstuk. Zo zitten er soms extra’s bij zoals een voetvijl. Die kan meteen roteren, zodat je niet alleen het haar van je lijf kunt verwijderen, maar ook meteen overtollige eeltvorming van je voeten kunt vijlen. Er worden soms ook kammetjes bijgeleverd voor de bikinilijn, een opbergetui of een scrubhandschoen. Vooral die laatste kan erg goed zijn om de huid voor te bereiden op de scheerbeurt. 

Ladyshave versus scheermes

In principe is een ladyshave prima geschikt voor on-the-go ontharen, voor mensen met een gevoelige huid én voor mensen die bijvoorbeeld de tondeusefunctie willen gebruiken. Wel ben je er in eerste instantie iets meer geld aan kwijt: een ladyshave kost je 20 tot 60 euro. Het voordeel is echter dat je er niet constant nieuwe mesjes voor hoeft te kopen, waardoor het al snel een goedkoper apparaat is dan een gewoon scheermesje.

Wel moet je hem in tegenstelling tot een gewoon scheermes regelmatig opladen of van batterijen voorzien om hem te laten functioneren. Er zijn ook varianten die kunnen snelladen, waardoor je in een paar minuten alweer aan de slag kunt. Geen wonder dus dat veel mensen kiezen voor een ladyshave, waarmee je over het algemeen tegen lagere kosten alsnog haar wegscheert en verzorgd voor de dag komt.

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000