Uitgelegd: wat is een hybride warmtepomp?

Uitgelegd: wat is een hybride warmtepomp?

Geplaatst: 11 februari 2023 - 08:28

Aangepast: 20 februari 2023 - 14:46

Partnerredactie

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, om zo je huis te verwarmen. Zo voorkom je dat je CV veel gas verbruikt om de verwarming te laten draaien, wat enorm bespaart op je gasverbruik en je energierekening. Hoe een warmtepomp zijn werk doet legt Nefit-Bosch je uit in deze video.

In samenwerking met Nefit Bosch.

Zo’n hybride warmtepomp haalt je nog niet helemaal van het gas af. Je CV-ketel zal als achtervanger moeten dienen bij het verwarmen van het huis als de temperatuur erg laag is gezakt tot onder het vriespunt. Hoe laag? Dat is afhankelijk van het model van je hybride warmtepomp en isolatie van je woning. Zo’n hybride warmtepomp is overigens ook gewoon geschikt voor oudere woningen. Bovendien hoef je je radiatoren niet te vervangen.
In onderstaande video legt Nefit Bosch je kort uit wat een hybride warmtepomp is en hoe het je huis verwarmt met zo’n 70% minder gasverbruik.

Watch on YouTube
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000