NameExif - Foto's hernoemen op basis van exif-data

NameExif - Foto's hernoemen op basis van exif-data

Computer accessoires

Geplaatst: 1 september 2014 - 11:51

Aangepast: 12 september 2022 - 15:04

NameExif - Foto's hernoemen op basis van exif-data

`Digitale camera’s voorzien foto’s van een doorgenummerde naam zodat u ze altijd in de juiste volgorde kunt bekijken. Fotomanagers bieden deze mogelijkheid ook en maken daarbij gebruik van de in de foto opgeslagen exif-data. Da’s mooi, want zo kunnen foto’s uit meerdere bronnen in de juiste volgorde worden gezet; handig als u bijvoorbeeld tijdens uw vakantie plaatjes hebt geschoten met uw mobiel én met een digitale camera. Maar ja… als die twee niet helemaal synchroon lopen of als foto’s uit verschillende tijdzones komen klopt de volgorde nog niet. Voor die situaties is NameExif handig. Deze tip van Hans Roeper hernoemt uw foto’s naar een in de exif-data vastgelegde datum en tijd waarbij u foto’s uit verschillende bronnen een tijdverschuiving kunt meegeven.

Als u de oude naam ook wilt behouden dan kunt u die bijvoorbeeld automatisch aan het eind van de bestandsnaam laten zetten.


NameExif is hier te downloaden.

https://cdn2.computeridee.nl/http://www.digicamsoft.com/Namexif.exe

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000