Verstilde pixellandschappen en dromerige muziek

Verstilde pixellandschappen en dromerige muziek

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 2 september 2011 - 11:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie

Stel je voor: je zit in het gras met je rug tegen een boom. Voor je strekt zich een rustiek meertje uit waarin twee eenden en hun kleintjes rond spetteren. Een verkoelend briesje waait langs je gezicht en boven je tussen de bloesem van de boom zit een vogeltje lieflijk te zingen. Kortom, alles is perfect.

Een screenshot of trailer van S:S&S EP is al genoeg om te zien dat we hier te maken hebben met een prachtig vormgegeven spel. Niet eerder kwam ik op de iPhone een wereld tegen die ik zo graag wilde verkennen als deze. Deze game is met liefde en aandacht gemaakt.

Obstakels trotseren

Je speelt een dappere heldin met de naam The Scythian die erop uitgetrokken is om de Gold Trigon te vinden. Om je uiteindelijke doel te bereiken, moet je allerlei obstakels trotseren van zeer verschillende aard. Er zijn vooral veel muzikale puzzeltjes (die gelukkig ook op te lossen zijn zonder dat je de ene noot van de andere kunt onderscheiden). Daarnaast moet er natuurlijk gevochten worden en daarbij gaat het vooral om reactiesnelheid. De gevechten zijn kort en niet te moeilijk.

Kortom

Superbrothers: Sword and Sworcery EP is een interessant spel omdat het zo mooi is, maar voor thrill seekers en shooterfans is het een 'no go' vanwege het lage tempo. Het spel is uitgebreid - als je het volledig wilt spelen gaat het een volledige maancyclus mee. Als je van verstilde pixellandschappen en dromerige muziek houdt, dan is deze game voor jou.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000