Smartphones en de apps die u installeert

Ooit waren programmaatjes voor mobiele telefoons een mystiek gebeuren verborgen op afgelegen websites. Dankzij Apple en de gevleugelde uitdrukking: "Daar is een app voor", is dat allemaal veranderd.

Nu zijn apps voor smartphones een serieuze business geworden.

Voor dat Apple met de iPhone verscheen en een duidelijke en gereguleerde distributie voor apps opzette, was er geen eenduidige plaats waar toepassingen te krijgen waren. Nu is zowel aanschaf als installatie van apps voor de meeste smartphones net zo makkelijk als het versturen van een e-mailtje. Apple claimt al meer dan 200000 apps te hebben in de app store. Ook voor andere platforms zijn er duizenden apps beschikbaar. Net als de populariteit van smartphones zal ook het gebruik van apps alleen nog maar toenemen. Marktonderzoeker Nielsen heeft een onderzoek gedaan naar het gebruik van apps onder meer dan 4200 (Amrikaanse) downloaders van apps.

Een paar cijfers. 21% van de Amerikaanse draadloze telefoongebruikers heeft eind 2009 een smartphone. Een stuk meer dan de 14 procent een jaar eerder. 14% van de mobiele telefoongebruikers heeft een app gedownload in de laatste 30 dagen. Per platform het aantal apps als volgt verdeeld:

iPhone: 37
Android: 22
Palm: 14
Windows Mobile: 13
Blackberry: 10
Gewone functierijke telefoon: 10

Van de geïnstalleerde apps zijn games het meest populair gevolgd door muziek-, nieuws- en weer-apps en navigatie. Vlak daarachter komen de apps voor sociale netwerk sites. Al deze apps vinden we bij 50% van de app-gebruikers.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000