PCM-weekoverzicht: Tor op Android, vooruitblik op iOS 9.3

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

Anoniem internetten met Tor op Android

© PXimport

PCM legt deze week uit hoe je Tor ook kunt draaien op Android-toestellen, met behulp van de apps Orbot en Orfox. Dat komt mooi uit, want de Android-app van Facebook ondersteunt nu ook Tor. Verder kun je met deze nieuw gelanceerde tool al het Tor-verkeer in realtime bekijken. De dienst kan weer een tijdje vooruit dankzij gulle gevers, die meer dan 200.000 dollar doneerden.

De nieuwe features in iOS 9.3

© PXimport

Normaal gesproken verwachten we niet veel van besturingssysteemupdates die niet in hele getallen eindigen, maar iOS 9.3 maakt een uitzondering. Deze brengt namelijk interessante nieuwe functies met zich mee, zoals Night Shift. PCM zet vier features op een rij. Daarnaast heb je straks de mogelijkheid om standaard apps van je iPhone te verwijderen

WhatsApp voortaan helemaal gratis

© CIDimport

Goed nieuws: WhatsApp wordt voortaan helemaal gratis. Betaalde je ervoor? Sommige mensen wel, anderen niet. Hoe zat het nu precies met dat verdienmodel? Hoe dan ook, om de chatapp te gebruiken hoef je banaf deze week echt geen cent meer te betalen.

Microsoft fluit Surface Pro-stroomkabels terug

© PXimport

Microsoft waarschuwt deze week dat de netsnoeren van Surface Pro, Pro 2 en Pro 3-tablets die vóór 15 juli 2015 zijn gekocht, gevaarlijk in gebruik zijn. Ze kunnen oververhit raken en daardoor ontstaat brandgevaar. Vandaag is een website online gegaan waarop je een nieuwe kabel kunt aanvragen - gratis.

Review: Acer Predator 8 tablet

© PXimport

De Acer Predator 8 is een tablet voor gamers en heeft dan ook een stoer uiterlijk. De gadget scoort zeker qua looks, maar de scherpe randen zorgen ook voor problemen. Krachtige games spelen er soepel op af, maar ook dat heeft een prijskaartje. Letterlijk en figuurlijk. Lees ons volledige oordeel in de review

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000