Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland

© PXimport

Nest brengt slimme thermostaat en rookmelder naar Nederland

Geplaatst: 6 september 2014 - 07:11

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Joris Peterse

Nest verkoopt vanaf eind september zijn zelflerende thermostaat en rookmelder uit op de Nederlandse markt. Dit maakte Marketing manager Lionel Pailet zaterdagmorgen bekend tijdens de IFA in Berlijn.

De zelflerende thermostaat zet als doel om wanneer het kan energie te besparen. Dit doet de thermostaat door je ideale temperatuur vast te stellen en pas de boiler laat stoken wanneer er daadwerkelijk mensen in huis zijn. Wanneer je de thermostaat verbindt met internet (wat geen overigens geen verplichting is) , worden ook weergegevens verzameld om de binnentemperatuur optimaal te houden. De internetverbinding zorgt er ook voor dat via een app exact bijgehouden kan worden hoeveel energie er per maand verstookt wordt en kan een overzicht worden opgevraagd van de temperatuur in de kamer(s).

Rookmelder

De rookmelder van Nest (Nest Protect) is vooral bedoeld om zo duidelijk mogelijk je te laten weten wat er aan de hand is. Wanneer er brand uitbreekt, of wanneer er veel koolmonoxide vrijkomt, laat een stem je weten wat er gaande is en hoe je het beste erop reageert. Bijvoorbeeld wanneer koolmonoxide langzaam vrijkomt. Als je meerdere Nest Protects in huis hebt werken de apparaten ook samen, door gezamenlijke meldingen te geven en in te spelen op de bron van de rook of koolmonoxide. Omdat de rookmelder ook voorzien is van een luchtvochtigheidssensor, zal het apparaat niet afgaan als het water kookt of als je uit de badkamer stapt na een hete douche.

Als de rookmelders verbonden zijn met internet, kunnen waarschuwingen gegeven worden in de app, maar ook geeft de app weer wat de batterijstatus is.

Wanneer je zowel de thermostaat als de rookmelder in huis hebt, zijn de apparaten ook in staat samen te werken. Bijvoorbeeld als de rookmelder een koolmonoxidelek registreert, zet de thermostaat de boiler uit, omdat dit dikwijls een bron is van dit soort lekken.

Via de internetverbinding van de apparaten valt ook veel te automatiseren en configureren. Bijvoorbeeld via een koppeling met IFTTT of Google Now.

Beide apparaten zijn eind september beschikbaar in zowel Nederland als België. Officiële data en prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, maar de rookmelder gaat ongeveer 155 euro kosten en de thermostaat zo'n 230 euro. In Nederland wordt de thermostaat ook aangeboden via Essent.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000