Nederlander meest actieve twitteraar

Nederlanders zijn bijzonder actieve gebruikers van sociale netwerken. Na de Italianen staan we in Europa op de tweede plaats. Met twitteren geven we alle Europeanen het nakijken.

Uit een Europees onderzoek van Forrester blijkt dat in Nederland 79 procent zich maandelijks bezig houdt met sociale media en in Italië is dat zelfs 83 procent. In heel Europa gebruikt 68% van de bevolking sociale media, een groei van 7% ten opzichte van vorig jaar. Naast het gebruik van sociale media, bezoekt bijna de helft van de Nederlanders minstens maandelijks een sociaal netwerk, waarbij het gebruik van Hyves vijf keer hoger zou zijn dan Facebook. Nederlanders voeren op het gebied van Twitter de ranglijsten aan in Europa. Vier procent van de Nederlanders twittert minstens wekelijks, ten opzichte van twee procent voor heel Europa. De bijdragen aan content op sociale media groeiden wereldwijd niet. In de V.S. kijkt een derde wel eens een video op YouTube, maar slechts 10% plaatst zelf wel eens een video op een openbare videosite. In Europa bleef het aantal mensen dat zelf content creëert de afgelopen 3 jaar gelijk met 15%

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000