Monitoren met ledverlichting worden standaard in 2010

Monitoren met led-verlichting in plaats van de nu nog veel gebruikte achtergrondverlichting met fluorescentielampen (ccfl), worden naar verwachting in 2010 de standaard. De doorbraak van deze technologie werd vorig jaar al verwacht, maar is opgeschoven als gevolg van onvoldoende aanvoer van de benodigde leds. Notebooks en LCD-tv's gebruiken momenteel het grootste gedeelte van de geproduceerde leds en wat er overblijft is niet voldoende voor de productie van de achtergrondverlichting van de monitoren.

De prijs werkt ook niet direct mee aan de doorbraak van de led-verlichting. Het prijsverschil in de productie van een monitor is op dit moment ongeveer vijf dollar. Het prijsverschil in de winkel tussen een led of ccfl- monitor ligt tussen de 30 en 50 dollar.

Een belangrijk argument voor de fabrikanten om over te stappen op led verlichting zijn de milieuaspecten van hun producten. Zo kunnen de fabrikanten roepen dat hun apparatuur kwik-vrij is als ze de door leds-verlichte monitoren gebruiken. Ook is de led-verlichting zuiniger met energie.

Ongeveer 60 á 70 procent van de momenteel gemaakte notebooks hebben led-verlichting. Led-tv's zullen naar verwachting 15 tot 20 procent uitmaken van de in 2010 geproduceerde lcd-tv's.

Via: Digitimes http://www.digitimes.com/news/a20100104PD203.html

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000