Microsoft belooft verbeteringen aan Skype

© PXimport

Microsoft belooft verbeteringen aan Skype

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 26 november 2013 - 07:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie

Missende berichten, synchronisatie die niet lekker loopt en het tegelijkertijd ontvangen van een enorme hoeveelheid oude berichten. Dit alles behoort binnenkort tot het verleden, als Microsoft zijn Skype-Messenger heeft aangepakt.

Al sinds de bundeling met Windows 8.1 ervaren gebruikers problemen met instant messaging bij Skype. De belangrijkste oorzaak is de grote stap die bij Skype is gemaakt van een peer-to-peernetwerk naar een cloudinfrastructuur. Dit om de kwaliteit van videogesprekken te verhogen en de accuduur bij smartphones te verlengen. Ook is het sindsdien mogelijk om chatberichten te sturen naar contacten die offline zijn.

Cloud brengt bugs mee

Maar de overstap heeft de chatapplicatie binnen Skype ook pijn gedaan. Er werden door gebruikers al diverse problemen gerapporteerd. Van missende berichten, het tegelijkertijd ontvangen van een groot aantal berichten, tot aan het niet functioneren van de synchronisatie tussen bijvoorbeeld je pc en de je smartphone. Het chatten via Skype werkt alles behalve perfect.

© PXimport

Microsoft erkent problemen

Microsoft is op de hoogte van al deze problemen. Zij merken dat de overgang van een traditionele VoIP-dienst op de desktop naar een mobiel Skype op verschillende platforms nog niet voltooid is, zo geeft Skype product manager Jeff Kunins van Microsoft toe in een interview met The Verge.

Microsoft test momenteel updates voor diverse Skype-apps voor het synchroniseren van berichten tussen verschillende apparaten. Deze functie geeft berichten daarbij in het vervolg ook de status 'gelezen' of 'niet gelezen'. Volgens Kunins komen deze beloofde updates er snel aan. Wat ook geldt voor Windows Phone 8.1, waar Microsoft verbeteringen aanbrengt aan onder meer de opstarttijd en notificaties.

Bron: Webwereld.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000