Met Twitter Circle verstuur je tweets naar een select gezelschap

© PXimport

Met Twitter Circle verstuur je tweets naar een select gezelschap

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 mei 2022 - 11:08

Aangepast: 25 november 2022 - 11:36

Wesley Akkerman

Dat Twitter mogelijk binnenkort wordt overgenomen, betekent niet dat het bedrijf ineens stopt met producten testen. Het nieuwe idee dat nu aan het licht komt, is Circle. Dit is vergelijkbaar met de Beste vrienden-functie van Instagram.

Met Twitter Circle is het mogelijk tot 150 mensen in één groep te plaatsen. Het maakt dan niet uit of diegene je volgt of niet. Vervolgens kun je tweets plaatsen met de optie die alleen in je persoonlijke cirkel te weergeven. Alleen de mensen in de groep kunnen die tweet bekijken. Zodoende kun je dus specifieke tweets afschermen, zonder je complete profiel privé te maken.

Wanneer andere mensen, binnen je cirkel, de tweet zien, dan kunnen ze hem niet retweeten. Die optie is uitgezet door Twitter. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het idee dat de tweet op die manier toch verspreidt wordt. Dit voorkomt echter niet dat je tweet alsnog furore maakt wanneer iemand een screenshot maakt en deelt. Maar goed, dat geldt natuurlijk ook voor de accounts die hun content achter slot en grendel plaatsen; volgers kunnen altijd screenshots maken.

Wel de Twitter-regels blijven volgen

Twitter wil ook graag duidelijk maken dat je voor je afgeschermde tweets, nog steeds de geldende regels moet volgen. Het mag wel zo zijn dat niet iedereen die content ziet, toch moet je binnen de grenzen van het platform blijven. Je kunt nog steeds een ban aan je broek krijgen op het moment dat je de regels overtreedt of wanneer je je gewoonweg als een rotzak gedraagt.

Het sociale medium werkt overigens al maanden aan deze functie. Maar iedere keer komt die naar boven onder een andere noemer. Wellicht ben je de termen Trusted Friends of Facet al eens tegengekomen. En anders kunnen we ons haast niet voorstellen dat je niet bekend bent met Flock, aangezien die optie breed uitgemeten werd in de media. Dit zijn allemaal andere namen voor dezelfde functionaliteit, die nu dus door het leven gaat als Twitter Circle.

Voor select gezelschap

Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de optie voor iedereen lanceert. De groep mensen die toegang heeft tot Circle kan momenteel slechts één cirkel maken. Ook is de eigenaar van de groep de enige persoon die kan zien wie er allemaal in de cirkel zit. Verder is het zo dat je jezelf niet kunt verwijderen uit zo’n cirkel, maar je kunt mensen uiteraard blokkeren of gesprekken dempen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000