Je Windows 10-computer wordt ingezet om Windows Updates te distribuëren

Wanneer je Windows 10 hebt geïnstalleerd, dan is je computer automatisch onderdeel van een netwerk dat als een peer-to-peer netwerk Windows Updates naar andere computers op internet verstuurd.

Dat is duidelijk geworden nu Windows 10 daadwerkelijk is gelanceerd. Eerder al maakte Microsoft bekend Windows Updates op een Bittorrent-achtige manier te willen uitrollen, en dat is nu ook het geval. 

Alle Windows 10-computers die met internet verbonden zijn, vormen zo een netwerk om de Windows Updates-bestanden (als ook delen ervan) onderling uit te wisselen. Op die manier kunnen updates sneller worden binnengehaald. Windows 10-gebruikers zijn niet langer enkel afhankelijk van de servers van Microsoft. 

Functie standaard aan

Volgens Microsoft neemt dit 'een klein deel van je bandbreedte in beslag' en 'krijg je er geen trager internet van'. Vervelend is echter wel dat de functie standaard aan staat en verborgen zit achter verschillende menu's. 

Wil je het uitzetten? Ga dan naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update > Geavanceerde opties > Kiezen op welke manier updates worden geleverd > Zet het schuifje onder Updates voor meerdere locaties op 'Uit'. Onze collega's van Computer Idee maakten er een handige workshop over.

Op deze manier krijg je Windows Updates alsnog binnen, maar mogelijk iets langzamer dan normaal.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000