Intel heeft het zakelijke vPro-platform voor het eerst sinds de introductie afgelopen september van een verversing voorzien. Het nieuwe vPro-platform draagt codenaam Weybridge en bestaat onder andere uit de nieuwe Bearlake-chipset (Q35 Express).Intel claimt dat de vernieuwde vPro nog beter bestand is tegen hackpogingen en virussen dankzij Trusted Execution Technology (TXT). TXT biedt uitgebreide gegevensbescherming in gevirtualiseerde omgevingen. DE nieuwe TXT-techniek wordt tegelijk ingevoerd met een nieuwe versie van Intel Virtualization Technology (VT) met Directed I/O.

Weybridge brengt ook updates voor Intel's Active Management Technology (IAMT). IAMD versie 3.0 laat systeembeheerders een pc-desktop op afstand beheren zonder hiervoor een besturingssysteem te hoeven starten.

De Q35 ondersteunt Core 2 Duo- en Pentium D-processoren met een frontside bus van maximaal 1333 MHz. De chipset is gebouwd voor ddr2-800-geheugen, ddr3 is geen optie. Daarmee onderscheidt de Q35 zich van de P35 en G33 voor consumenten, die wél met ddr3 overweg kunnen. De Q35 Express is uitgerust met de Intel GMA 3100 grafische kern. Deze is compatibel met DirectX 9.0c en Shader Model 2.0 en kan ook overweg met Vista's Aero Glass.

DailyTech

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000