Bent u al bekend met Office 2007, dan zal het opvallen dat het welbekende lint (nog beter bekend als ribbon) ook in Office 2010 aanwezig is. In de 2010-editie van Office is het lint verder uitgewerkt en beschikbaar in alle programma’s waarin het in de vorige versie nog niet beschikbaar was (zoals Outlook).

Niet tevreden met de standaardindeling van het lint? U kunt het lint aanpassen en bepalen uit welke onderdelen het is opgebouwd. Deze tip werkt in alle Office 2010-onderdelen. Klik met de rechtermuisknop op het lint en kies voor Customize the Ribbon. Links vindt u de beschikbare opties. De rechterzijde van het venster bevat een overzicht van alle tabbladen en de huidige opties. Wilt u een optie toevoegen, dan selecteert u deze en klikt u op de knop Add. U kunt bestaande opties uit het lint halen door deze in het rechtervenster te selecteren en te klikken op Remove. Rechtsonder in het venster vindt u knoppen waarmee u een nieuwe tab en nieuwe groepen binnen een bestaande tab kunt maken. U kunt er ook tabtitels aanpassen. Tevreden met de nieuwe indeling? Sla de wijzigingen op met een klik op OK.

© PXimport

Pas de inhoud van het lint aan uw voorkeuren aan.

Engelse interface

Dit artikel is gemaakt met de Engelse bètaversie van Office 2010 (omdat de Nederlandse versie nog niet beschikbaar is). Alle benaming in de interface zijn dus in het Engels. Mocht u later dit jaar de Nederlandse versie installeren, dan heten alle functies weer anders. Maar tegen die tijd passen we deze artikelen aan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000