Fitbit kondigt overname hardwareteam Pebble aan

© PXimport

Fitbit kondigt overname hardwareteam Pebble aan

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 7 december 2016 - 14:16

Aangepast: 24 november 2022 - 12:17

Rens Blom

Wearablemaker Fibit heeft na geruchten bevestigd dat het de ontwikkelaars van smartwatchmaker Pebble overneemt. Pebble stopt als bedrijf en staakt de verkoop van horloges die het aan Kickstarter-klanten zou leveren.

Geruchten over een Fitbit-overname van Pebble gingen de afgelopen dagen rond. Beide partijen geven nu op hun websites aan dat de softwaretak van Pebble inderdaad naar Fitbit gaat. Pebble stopt daarom als bedrijf en staakt per direct de productie, verkoop en promotie van zijn smartwatches. Ook laat het weten dat de 'Pebble-functionaliteiten of servicekwaliteit' in de toekomst mogelijk minder worden. Daarnaast vervalt per direct de garantie op een Pebble-smartwatch, al is het onduidelijk of dat zomaar besloten mag worden. Lees ook: Twee nieuwe fitnesstrackers voor Fitbit.

Hoeveel Fitbit betaalt voor de Pebble-ontwikkelaars en bijbehorende softwarepatenten is niet bekendgemaakt. Geruchten hebben het over omgerekend 37 miljoen euro. Fitbit maakt al jaren wearables die zich vooral focussen op het bijhouden van gezondheidsgegevens en sportprestaties.

Kickstarter-backers

Pebble is de afgelopen jaren bekend geworden door crowdfundingsplatform Kickstarter, waar het succesvolle campagnes hield voor smartwatches met e-ink schermen en een lange accuduur. Die werden daarna geleverd aan klanten. Pebble zegt totaal twee miljoen horloges te hebben verkocht, maar gaat de drie nieuwste modellen niet uitbrengen. Wie de Time 2, Time Round of Core besteld heeft, krijgt binnen twee maanden zijn geld terug.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000