Dit is Lenovo's nieuwe X1-serie voor 2016

© PXimport

Dit is Lenovo's nieuwe X1-serie voor 2016

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 6 januari 2016 - 08:36

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Robert Zomers

Lenovo breidt zijn X1-serie flink uit. De serie bevat nu een aantal nieuwe apparaten waaronder modulair tablet (de Tablet X1), een Yoga X1-notebook en een Carbon-laptop, en een all-in-one desktop (de ThinkCentre). Alle ThinkPads moeten dit jaar nog op de markt verschijnen.

Thinkpad Tablet X1

Lenovo wil met zijn tablet 'zoveel mogelijk gebruikers tevreden stellen' en maakt de tablet daarom modulair. De verschillende modules kunnen onder andere extra batterijduur opleveren, een projector aan het apparaat toevoegen en 3D-beelden opnemen. De modules zijn los verkrijgbaar en komen in de plaats van het toetsenbord, dat wel standaard wordt meegeleverd.

De Thinkpad Tablet weegt 800 gram, is 12 inch en heeft een resolutie van 2160 x 1440 pixels. Het 2K-apparaat wordt aangedreven door een Intel Core m7-processor, heeft 16 GB werkgeheugen en maximaal 1TB ssd-opslag. Er komen ook wat betere modellen uit met onder andere een 4G/LTE-aansluiting.

De Thinkpad X1-tablet zal vanaf februari in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn vanaf 899 dollar. Wanneer het apparaat naar Nederland komt en wat de Europese prijs zal zijn, is nog onduidelijk.

Thinkpad Yoga X1

Voor wie nog maar moeilijk kan kiezen tussen een tablet of een laptop bracht Lenovo al de Yoga-serie uit, en ook die wordt in de nieuwe X1 generatie vertegenwoordigd. De X1 Yoga is met zijn 14 inch net iets groter dan de ThinkPad-tablet, maar heeft dezelfde resolutie. De duurdere Yoga X1 modellen onderscheiden zich met een OLED-scherm.

De processor van de Yoga, Intel i7 met vPro, is een klasse hoger ten opzichte van de processor in de tablet. De Yoga kan nog steeds in vier verschillende standen worden gezet en wordt geleverd met een styluspen voor tekeningen en notities.

De Thinkpad Yoga X1 zal deze maand nog verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten, vanaf 1499 dollar. De OLED-modellen komen echter pas in april uit en moeten nog een prijskaartje krijgen.

Thinkpad Carbon X1

Mocht je niets met Yoga hebben dan is de Thinkpad Carbon misschien een betere optie. De laptop ontleent zijn naam aan het materiaal van de behuizing, en het carbon maakt de X1 wel erg dun en licht: Het hele apparaat weegt slechts 1,18 kilo.

De Carbon X1 komt beschikbaar beschikbaar als full-hd-scherm van 1920x1080 pixels, en als 2K-resolutie. De Carbon komt in februari op de Amerikaanse markt en de goedkoopste variant kost 1299 dollar.

Thinkpad ThinkCentre

Lenovo denkt ook aan de thuiswerkers, met de ThinkCenter X1. Die is dunner dan zijn voorganger en weer net iets sneller. Lenovo richt zich met dit model voornamelijk op zakelijke klanten, maar ook de consument zal vanaf maart een ThinkCentre kunnen kopen. De prijs zal rond de 1000 dollar liggen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000