© CIDimport

De nieuwste rage met woorden

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 20 januari 2013 - 07:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:08

Robin Smit

Ongetwijfeld zal de rage van Wordfeud je niet helemaal ontgaan zijn vorig jaar. Het is nu echter al weer een tijdje opvallend stil rondom de moderne interpretatie van Scrabble. Wie nog steeds graag met woordspelletjes aan de gang is zal wellicht in Letterpress een volledig nieuwe verslaving vinden.

Letterpress is een game die het beste kan worden gezien als een combinatie tussen Scrabble en schaken. Misschien de niet meest voor de hand liggende combinatie, maar zeker een erg goede.

In Letterpress speel je wedstrijden tegen een medespeler. Hierbij speel je op een speelveld dat gevuld is met letters. In jouw beurt is het de bedoeling worden te creëren met deze letters. Door letters te gebruiken, zullen deze een blauwe kleur krijgen. Het uiteindelijke doel van het spel is om zo veel mogelijk letters blauw te kleuren. Dit klinkt echter makkelijker dan het is, want jouw tegenspeler kan deze letters ook weer afpakken. Door grotere vlakken met letters blauw te kleuren, kan je dit ook weer tegengaan door letters af te schermen.

Alhoewel Letterpress in het begin wat vragen kan oproepen, bewijst de game na het eerste potje al een hoge verslavingsfactor te hebben. Graag zouden we nog wel de mogelijkheid zien om ook Nederlandse woorden te maken, op dit moment ondersteunt het helaas alleen Engelstalige woorden.

Kortom

Letterpress is een vernieuwend woordspelletje dat net als zijn grote broer, Wordfeud, erg verslavend kan zijn. Door de vernieuwende gameplay is Letterpress een echte aanrader. Helaas is er op dit moment alleen de mogelijkheid om Engelse woorden te maken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000