Asus pakt uit op IFA met ZenBooks en VR-bril

© PXimport

Asus pakt uit op IFA met ZenBooks en VR-bril

Beveiligingssoftware

Geplaatst: 30 augustus 2017 - 10:57

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Randolf Bouwma

Asus grijpt de IFA-beurs te Berlijn aan om een nieuwe line-up aan ZenBooks aan te kondigen, die uitgerust zijn met de nieuwste Intel-processoren. Maar er ging ook veel aandacht naar een mixed reality-headset voor Windows 10.

De ZenBook Flip 14 en 15 zijn straks beide verkrijgbaar in een uitvoering met 8e generatie Intel-processo. De Flip 14 bezit daarnaast ook maximaal 16 GB aan werkgeheugen en een geïntegreerde MX150-videokaart van Nvidia.

Het scherm is zoals de naam doet vermoeden 14 inch groot, maar door de dunne schermranden vergelijkt Asus het model eerder met 13-inch laptops.

Het geheel is 13,9 mm dik en weegt 1,4 kilo. De accuduur wordt geschat op 13 uur, met ondersteuning voor fast charging. Er is tevens een vingerafdrukscanner aanwezig. Prijzen starten vanaf 799 euro.

Duurder en goedkoper

De ZenBook Flip 15 heeft een 15,6 inch-scherm dat optioneel als 4K-exemplaar kan worden geleverd. Door de nieuwe processor presteert deze convertible volgens Asus tot 40 procent sneller dan de vorige generatie. Er is een krachtigere videokaart aanwezig dan in de Flip 14, namelijk de GTX1050 van Nvidia.

Er is maximaal plaats voor een ssd van 2 TB plus een ssd van 512 GB. Prijzen hiervan starten bij 899 euro. Voor geïnteresseerden met een beperkter budget kondigt Asus tevens nog een vernieuwde Vivobook 14 aan. Dit is een traditionele laptop die ook Intels nieuwe chip heeft meegekregen. Deze kost minimaal 399 euro.

Mixed Reality Headset

Dan een heel ander product, namelijk een heuse headset voor mixed reality. Dit is een van de vele 'mixed reality'-brillen, waar meerdere bedrijven aan werken. Je kunt er in de nabije toekomst de virtual- en augmented reality-apps voor Windows 10 op ervaren.

De headset van Asus is voorzien van een antibacteriële coating aan de binnenzijde, oftewel het deel dat tegen je hoofd aandrukt. Ook droogt het materiaal snel, zodat het geen nare luchtjes kan vasthouden.

© PXimport

Ook valt op dat de headset omhoog te klappen is. Mocht je om je heen willen kijken in de echte wereld, of iemand begint tegen je te praten, dan hoef je niet de hele headset af te doen. Het geheel weegt 400 gram, wat de bril iets lichter maakt dan de Oculus Rift (470 gram).

De headset biedt inside-out tracking, wat wil zeggen dat er geen externe sensoren geplaatst hoeven te worden. De bril werkt ook samen met bewegingsgevoelige controllers, waarvan nog niet bekend is of die bij de prijs inbegrepen zitten.

De headset biedt een resolutie van van 1440 x 1440 per oog en een verversingssnelheid van 90Hz. De mixed reality-bril van Asus komt later dit jaar op de markt voor 449 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000