© PXimport

Acer toont nieuwste innovaties

Geplaatst: 23 juni 2020 - 12:35

Aangepast: 14 december 2022 - 13:13

Jeroen Boer

Een anti-bacteriële coating op laptops, militaire laptops en een supersnel gamingscherm: Acers jaarlijkse next@Acer-persconferentie stond dit jaar in het teken van innovatie.

Geheel in lijn met de Corona-maatregelen werd Acers persconferentie dit jaar gestreamd. Er werden diverse nieuwe producten voor zowel consumenten, zakelijke gebruikers en gamers getoond. Wij hebben de opvallendste producten voor je op een rij gezet.

Corona was ook terug te zien in de producten die Acer toonde. Zo is het aanraakscherm in een 3:2-verhouding van de Chromebook Spin 713 voorzien van antibacterieel Gorilla Glass (oké, over virussen werd niks gezegd). De Chromebook Spin 713 is een krachtige laptop die voldoet aan Intels Project Athena-standaarden dat eisen stelt aan snelheid én batterijduur. De Chromebook is voorzien van een tiende generatie Core-processor, maximaal 16 GB ram en zou het tien uur uithouden op de accu. De aluminium behuizing is extra sterk en val bestendig. De Chromebook Spin 713 wordt verkrijgbaar vanaf 699 euro terwijl de Enterprise-variant een prijs vanaf 899 euro krijgt. Ze komen in juni en augustus op de markt.

 

© PXimport

Antibacteriële laptop

Dat was niet het enige antibacteriële product, want Acers nieuwste variant van de Swift 5 heeft een behuizing die dankzij een oplossing met zilverionen zelfs geheel antibacterieel is. Al geeft Acer wel direct de disclaimer dat de antibacteriële oplossing de gebruiker niet beschermt en geen gezondsheidsvoordelen biedt. Net als de eerder genoemde Chromebook is het scherm voorzien van antibacterieel Gorilla Glass. De Swift 5 is traditioneel een dunne laptop voorzien van een 14inch-scherm. De nieuwe variant komt in twee kleuren op de markt en weegt minder dan een kilo. Opvallend is dat de laptop is voorzien van Thunderbolt en wifi 6. De Acer Swift 5 komt in oktober op de markt voor een prijs vanaf 1099 euro.

 

© PXimport

Militaire laptop voor alledaags gebruik

Het opvallendste product dat Acer toonde waren wat ons betreft de Enduro-laptops. Enduro is een reeks van extra stevige laptops en tablets die volgens Acer robuuste militaire prestaties voor alledaags gebruik bieden.

Het topmodel is de Enduro N7 die er qua uiterlijk uitziet zoals je een militaire laptop verwacht. Opvallend aan deze robuuste laptop is dat deze een verwisselbare accu met overbruggingsbatterij heeft. Ook handig is dat het 14inch-scherm een extra hoge helderheid van 700 nit heeft waardoor je de laptop ook buiten kunt gebruiken. De laptop komt in juli op de markt met een prijs vanaf 2399 euro.

 

© PXimport

Interessanter voor de doorsnee consument is de Enduro N3. Net als zijn grote broer een robuuste laptop, maar dan iets minder extreem. Qua uiterlijk is dit een normale, zij het iets dikke, laptop die nog geen 2 kilo weegt. De laptop is val- en waterbestendig (IP53). Acer heeft hem ontworpen voor bijvoorbeeld architecten die regelmatig o peen bouwplaats komen of fotografen die regelmatig in de natuur fotograferen. Hij komt later dit jaar op de markt voor een prijs vanaf 999 euro.

 

© PXimport

Supersnel scherm

Ook op gaminggebied toonde Acer nieuwe producten. Uiteraard komen er diverse nieuwe gaminglaptops op de markt. Opvallender was de Predator X25 monitor die een verversingssnelheid van maar liefst 360 Hz bied. Het scherm is ontworpen voor competitieve gamers die zoveel mogelijk overzicht willen en is anders dan je wellicht verwacht daarom een bescheiden 24,4inch-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Ondersteuning voor Nvidia’s G-Sync moet onder alle omstandig heden voor vloeiende beelden zorgen. Snelheid is niet het enige snufje, want het scherm is voorzien van achtergrondverlichting die mee kleurt met het omgevingslicht voor een zo rustig mogelijk beeld. Dit extra snelle scherm heeft wel een forse prijs van 1139 euro en komt in november op de markt.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000