Ip-camera’s zijn aan een sterke opmars bezig. Vooral draadloze modellen waarvan de beelden eenvoudig via een smartphone te bekijken zijn, winnen snel aan populariteit. Maar ook stevige, waterdichte buitenmodellen met nachtzicht komen we steeds vaker tegen. Tijd voor een test van populaire modellen.

De DCS-5222L komt uit de consumentenlijn en is een pan-tilt-zoom-model, alhoewel het inzoomen alleen digitaal (dus met kwaliteitsverlies) kan. De camera werkt in ieder geval als een zonnetje, zowel via ethernet als wifi, waarbij je wps kunt gebruiken om de camera te configureren. Maak je op mydlink.com een account aan, dan kan je vanaf dat moment de camera op het thuisnetwerk en het internet benaderen via pc, Android en iOS. Het bedienen van de camera kan via software of met de meegeleverde afstandsbediening. Qua beeldkwaliteit stelt de DCS-5222L niet teleur. De camera neemt op in 720p en beschikt over vier ir-leds om ook in het donker te kunnen opnemen. Ook heeft de 5222L een bewegingssensor; beelden kunnen op een sd-kaart of nas-apparaat worden opgeslagen.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

pan/tilt-mogelijkheid

gemakkelijke installatie

goede mobiele apps

Minpunten

matig nachtzicht

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000