Veiliger zakelijk online

© PXimport

Veiliger zakelijk online

Geplaatst: 20 oktober 2020 - 04:34

Aangepast: 17 november 2022 - 08:57

Partner

Wanneer je pc of smartphone verbonden is met het internet (en dat is tegenwoordig vrijwel altijd zo), dan wil je natuurlijk wel dat dat veilig gebeurt. Maar zeker als het gaat om zakelijk gebruik is het essentieel dat cybercriminelen weinig tot geen kans krijgen om de bedrijfsvoering te verstoren – of vervelender nog – gegevens in handen krijgen die aanzienlijke consequenties kunnen hebben.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Norton.

Het gevaar van online dreigingen is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. Gelukkig heeft de technologie aan de kant van de bescherming hiertegen ook niet stilgestaan. Om veiliger online actief te zijn, heb je geen leger aan securityspecialisten nodig. Norton heeft met Norton 360 een beveiligingspakket gebouwd, waarmee je zo goed mogelijk veilig je werk kunt doen, of dit nu op kantoor of thuis is.

Norton houdt 24 uur per dag online bedreigingen van over de hele wereld in de gaten om je apparaten te beschermen tegen virussen, malware, spyware en ransomware. Daarnaast houdt de Norton Slimme Firewall toezicht op het netwerkverkeer dat je computer verzendt en ontvangt wanneer je verbonden bent met het internet. Bovendien blokkeert het verdacht verkeer. Hiermee bescherm je zo goed mogelijk de persoonlijke bestanden en gegevens op je apparaat tegen schadelijke aanvallen en nieuwsgierige ogen en zo kun je dus voorkomen dat vertrouwelijke bestanden in verkeerde handen vallen.


Webcambescherming

Vanwege Corona werken we steeds meer thuis en daardoor is het aantal vergaderingen dat wordt gevoerd via de webcam explosief gestegen. Cybercriminelen maken hier dankbaar gebruik van door zichzelf toegang te verschaffen tot webcams, zonder dat jij als gebruiker hier weet van hebt, met alle gevolgen van dien. Norton 360 biedt actieve bescherming tegen dit soort bedreigingen. Hierdoor kun je je webcam aangesloten laten met een veiliger gevoel, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iemand meekijkt op momenten dat je de camera niet gebruikt

Veiliger werken onderweg

Werken op afstand gebeurt natuurlijk niet alleen thuis. Het is fijn dat we tegenwoordig overal gebruik kunnen maken van openbare wifi-punten en die zijn vaak nog gratis ook. Maar ze zijn helaas niet zo veilig als je denkt. Zelfs met wifi-verbindingen die met een wachtwoord zijn beschermd, zijn je apparaten kwetsbaar voor aanvallen. Een vpn (virtual private network) beschermt en versleutelt je gegevens wanneer je gebruikmaakt van een openbaar of een gedeeld wifinetwerk, om zo je online privacy te waarborgen. Zo kun je dus vertrouwelijke bestanden naar je collega’s sturen, omdat cybercriminelen minder kans hebben om deze te onderscheppen. Een vpn-verbinding is overigens altijd aan te raden, ook thuis.

 

© PXimport

Wachtwoordbeheer

De meeste mensen gebruiken nogal wat verschillende online diensten voor hun werk en moeten dan ook tientallen wachtwoorden onthouden. En hoewel we allemaal weten dat we niet overal hetzelfde wachtwoord voor moeten gebruiken, doen we dat meestal toch. Met Norton Password Manager kun je complexe wachtwoorden genereren en deze opslaan in je eigen versleutelde kluis in de cloud. In je kluis zijn al je wachtwoorden binnen handbereik.

Cloud-backup

De belangrijkste beveiliging voor je bedrijf is waarschijnlijk die van je bestanden. Je moet er toch niet aan denken dat je op een dag ineens al je belangrijke bestanden kwijt bent. Helaas is dat iets dat steeds vaker gebeurt. Ransomware-aanvallen zorgen ervoor dat bestanden massaal versleuteld worden. Als gebruiker kun je dan de toegang tot deze bestanden ‘terugkopen’, maar in veel gevallen ben je dan alsnog je geld kwijt en heb je na betaling nog steeds geen toegang. Ook daar heeft Norton een oplossing voor, met Cloudback-up voor je pc. Hiermee worden bestanden op de pc automatisch gesynchroniseerd met de cloud, zodat je er altijd en overal toegang tot hebt. Zelfs in het geval dat je bestanden worden versleuteld bij een ransomware-aanval, kun je via de cloud je gegevens heel eenvoudig weer terugkrijgen.

 

© PXimport

Verschillende varianten

Dit en nog veel meer oplossingen, zoals een firewall voor pc en Mac en de 100% Virus Protection Promise maken Norton 360 het ideale pakket om jou en je collega’s veiliger online te laten werken. Een abonnement op Norton 360 is verkrijgbaar in verschillende varianten. Voor bedrijven met meerdere computers en smartphones is het Norton 360 Premium-pakket de ideale oplossing. De producten van Norton zijn consumentenproducten en zijn dus niet specifiek ontwikkeld als een zakelijke oplossing, maar als je werkt voor een bedrijf dat plotseling op afstand moet werken en daardoor gebruik moet maken van je eigen apparaten, dan kan dit een oplossing bieden.

Norton 360 Premium biedt bescherming tot 10 pc’s, Mac, smartphones en/of tablets en biedt je daarnaast 75 gigabyte opslagcapaciteit voor Cloud-backup.

Tijdelijk betaal je voor dit abonnement geen 99,99 euro, maar slechts 59,99 euro voor het eerste jaar. Beveilig iedereen in huis vandaag nog en bekijk het Premium-abonnement of een van de andere abonnementen of producten van Norton 360.

Voorwaarden van toepassing, zie abonnementsvoorwaarden. Niemand kan cybercriminaliteit helemaal voorkomen.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000