Getest door het testpanel: B Black Cherry

© PXimport

Getest door het testpanel: B Black Cherry

Over ons

Geplaatst: 19 december 2016 - 13:06

Aangepast: 14 december 2022 - 14:34

Test Panel

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. Een van onze testers, Casper van der Zijden, testte de Ockel Sirius B Black Cherry drie weken lang. Hij is een veeleisende multimedia gebruiker en maakt dagelijks gebruik een mediaplayer voor het afspelen van muziek, video's en foto's.

© PXimport

Onlangs kreeg ik de vraag of ik de Ockel Sirius B Black Cherry wilde testen. Echter had ik op dat moment geen idee wat het precies was. Ik kreeg meer informatie over het product. Vervolgens volmondig JA gezegd, laat maar komen die Ockel! Gelijk Google geraadpleegd, want ik was er nieuwsgierig geworden. Ik kwam uit op de site van Ockel Computer.

Ik ben niet iemand die een hoge pet op heeft van dit type computers. De volgende vragen komen bij mij naar boven:

• Wat kan ik er mee?

• Hoe is het beeldkwaliteit?

• Wat zijn de voordelen van dit apparaat?

• En wat zijn de nadelen van dit apparaat?

• Heeft hij dezelfde functionaliteiten als een normale pc of laptop?

• En hoe is de wifi-stabiliteit? (die is voor mij van belang).

Ik schrijf ook blogs voor glasvezelvergelijken.nl. Inmiddels heb ik ook een stabiele en snelle interverbinding van KPN. Om de Sirius B Black Cherry van Ockel goed te kunnen testen, is een goede internetverbinding belangrijk.

De “micro” computer is binnen. Inmiddels is hij uitgepakt zoals je kunt zien in de video.

Installatie

Het aansluiten was een makkie. Ik gebruik als scherm mijn TV en voor de besturing een toetsenbord en muis. Dit was zo aangesloten. Ik kreeg vrijwel meteen het bekende Windows 10 inlogscherm. Even aanmelden en “hoppa”. Hij doet het! Ik kreeg meteen het scherm zoals op mijn game PC dus de B Black Cherry doet zijn werk.

Netflix?

Toen kwam de vraag van één van mijn dochters: “kan er Netflix opgezet worden?”. Dat kan, de voor geinstalleerde app op de mini-pc werkte meteen. Even inloggen en ze kunnen hun favoriete film en series kijken. Wat waren mijn kinderen blij, nu kan er via de Sirius B Black Cherry Netflix gekeken worden!

Beeldkwaliteit

Afgelopen dagen had ik dit apparaat gebruikt om te kijken hoe hij werkt wanneer er intensief naar Netflix wordt gekeken. In het begin heeft hij even wat moeite om de beeldkwaliteit naar wens te krijgen. Hiermee bedoel ik dat de B Black Cherry moeite heeft met het opschalen naar een groot beeldscherm. Als hij eenmaal draait, dan doet hij het ook goed!

Formaat

Het wordt in de volksmond vaak ook een “micro” Computer genoemd. Dit is in de afmetingen ook zeker te zien. Als ik hem naast mijn Samsung Galaxy S6 Edge neerleg, zie je dat de telefoon ook groter is dan het apparaat. De afmetingen zijn dan ook maar 124 X 80 x 13 MM hoe klein is dat? Door deze afmeting kan ik hem ook makkelijker meenemen dan de gemiddelde laptop of tablet. Het enige nadeel, de stroom adapter. Deze kan je niet mee nemen in je broekzak :). Maar dat geeft niet.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van de Ockel Sirius B Black Cherry vind ik toch wel het formaat. Hij is klein en makkelijk mee te nemen. Het enige wat je op je (flexibele) werkplek nodig hebt, is een beeldscherm, toetsenbord en muis. En natuurlijk een stopcontact. Nee, ik ga niet een beelscherm, toetsenbord en muis meeslepen.

Waar gaan we de Ockel Sirius B BlackCherry voor gebruiken of misbruiken?

De eerste week zullen wij hem gebruiken voor het leeg trekken van Netflix, we maken hier intensief gebruik van. Volgende week zal ik de B Black Cherry gebruiken voor zakelijke doeleinden: werk, mail, scripts die in schrijf voor ons product. Ook wordt deze gebruikt voor Skype en overige beldiensten.

Volgende lees je meer over dit wonderlijke apparaatje wat ze de Ockel Sirius B Black Cherry hebben genoemd, want ik ga nu weer door met testen!

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

Zoals jullie weten heb ik sinds een week een Ockel Sirius B Black Cherry tot mijn beschikking. En wat werkt dit apparaat fijn.

Wat gaan we bespreken?
1. Snelheid

2. Is de Ockel Sirius B Black Cherry makkelijk mee te nemen?

3. Zou hij voor mij een vervanger of een aanvulling zijn?

4. Is hij betrouwbaar? En kan ik ermee wat ik wil doen?

Presentaties

Ik heb hem dan ook uitvoerig getest en geprobeerd. Voor mij zou het dan ook een vervanger kunnen zijn voor bijvoorbeeld de laptop of tablet. Zo heel af en toe geef ik voor mijn werk dan ook powerpoint presentaties en dan is de Ockel Sirius B BlackCherry toch eigenlijk wel een uitkomst!

De snelheid van een laptop, het formaat van een telefoon wat wil je nog meer? De snelheid van het starten van de Ockel Sirius B Black Cherry is enorm. Dat kan ook niet anders door standaard 64Gb eMMC Flash card. Daarnaast heb ik natuurlijk een externe harde schijf eraan gekoppeld van 1Tb dus opslag capaciteit in overvloed. En door dat ik de flashcard zo leeg mogelijk houdt zal de snelheid blijven.

Klein en handelbaar

De Ockel Sirius B Black Cherry is lekker klein en dus erg handelbaar. Zoals ik eerder noemde doe ik voor Pyka nog wel eens een presentatie voor ons product. Normaal gesproken neem ik dan mijn MacBook Air mee en die sluit ik dan aan op de beamer. Met de Ockel Sirius B Black Cherry hoef ik deze niet meer mee te nemen. Uiteraard heb ik dan nog wel toetsenbord en muis nodig. Gelukkig heb ik die in overvloed en klein genoeg om makkelijk mee te nemen. Hierdoor zie je mensen verbaasd kijken of ik wel een pc/laptop op de beamer heb aangesloten. Het geluid haal ik via een kabeltje uit mijn JBL speaker. Hierdoor wordt alles goed gehoord tijdens de presentatie.

© PXimport

Vervanger voor laptop/pc?

Een vervanger zal het niet zijn voor mij. Daar ik ook graag goede games speel heb ik hier voor een echte game computer voor. Deze heeft dan ook hele andere specificaties. Ik zou hem wel voor mijn werk voor de verschillende mogelijkheden inzetten voor www.Pyka-wifi.com de presentaties bij netwerk bijeenkomsten, www.glasvezel-vergelijken.nl en www.checkinternet.nl om de blogs bij te kunnen werken en nieuwe te schrijven.

Conclusie

Tot nu toe ben ik erg tevreden over het apparaat. Hij is klein, makkelijk mee te nemen. Doet waar hij voor bedoeld ik en als klap op de vuurpijl kan ik ook zeer makkelijk Netflix bekijken. Wat wil je nog meer?

Ja daar heb ik wel wat antwoorden op. Echter denk ik dat die toekomst nog even te ver weg is helaas.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

De derde en laatste week van het gebruik van de Ockel Sirius B Black Cherry. Wat hebben we ervan genoten!

De afgelopen weken hebben we hem op verschillende manieren getest en zeer okay bevonden. Laten we eerlijk wezen hierover. Ik had niet verwacht dat deze “micro computer” de taken aan zou kunnen die ik van hem verwachte. Maar het tegenover gestelde bleek waar. Gelukkig maar!

De afgelopen tijd heb ik de Ockel Sirius B Black Cherry veel gebruikt voor het werk, uiteraard het streamen van Netflix en Spotify. Wanneer ik thuis werk dan is het fijn als ik naar mijn eigen muziek kan luisteren. Ik kijk bijna geen reguliere TV meer. Waarom niet? Omdat ik Netflix en Videoland Unlimited gebruik. Ik haat het als er reclames tussen de uitzendingen zitten. Ik wil TV en series kijken zonder reclames. Het liefst meerdere afleveringen achter elkaar en niet een week hoef te wachten op de volgende. Nu is de Ockel Sirius B Black Cherry hier een hele geschikte kandidaat voor. Dan vraag je je af waarom dan?

• Hij streamt de media (Netflix/Spotify en Videoland) zonder problemen.

• Ik kan mijn office 365 Pakket er zonder problemen opzetten waardoor ik erg veel opslagcapaciteit heb door OneDrive met 10Tb opslag.

• Ik kan via de browser natuurlijk gewoon in loggen op het werk. Waardoor ik gewoon mijn ding kan doen. Hiervoor heb ik dan ook geen extra programma’s nodig.

• Programmeren van onze diensten gaat voortreffelijk en zonder haperingen.

Dus al met al een perfecte oplossing voor mensen die geen laptop mee willen zeulen.

Mijn oordeel

Je bent vast nieuwsgierig naar mijn oordeel over de Sirius B Black Cherry van Ockel. Ik begin eerst met de voordelen:

• Klein en compact.

• Wifi aan boord met AC technologie. Hierdoor zijn er hoge snelheden te bereiken via de (stabiele) wifi verbinding.

© PXimport

• Makkelijk mee te nemen.

• Doet datgene waar hij voor gemaakt is.

• Is zeer snel voor een “Micro Computer”

• Inloggen kan gewoon met je Microsoft ID.

De nadelen:

• Wanneer je dit apparaat ergens mee naar toe neemt moet je er zeker van zijn dat er een toetsenbord, muis en monitor beschikbaar is.

• Je moet de adapter (netsnoer) nooit vergeten anders heb je een probleem.

• Door het formaat is de kans aanwezig dat je hem “kwijtraakt” aanwezig. Dus berg hem goed op en weet altijd waar je hem laat.

Prijs/kwaliteit verhouding

Ik ben een Apple liefhebber. Met een Macbook doe ik alles wat betreft mijn werk. Hij is snel ik heb er een 2de scherm aan gekoppeld. Helaas zie ik nog niet de mogelijkheid in de Ockel Sirius B BlackCherry helaas. Echter neemt het niet weg dat de prijs erg goed is voor een computer als deze.

Op een kantoor werkplek zou dit apparaat best die grote (bakbeesten)

kunnen vervangen. Aan de prijs zou het niet hoeven liggen dit apparaat kost rond de 329,- euro dus dat valt wel mee. Daar heb je geen laptop of pc voor. Dus in mijn ogen de perfecte oplossing voor al die zakelijke gebruikers die in hun kantoren nog al die grote pc’s hebben staan. Vervang ze voor dit apparaat. Ook als je hem niet altijd hoeft mee te nemen.

Ik zou de Ockel Sirius B Black Cherry toch echt wel een 9 geven. Dit omdat deze computer nagenoeg volwaardig is en zeker voor in grote bedrijven waar ze nu nog werken met een "grote pc" geschikt is!

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000