ID.nl logo
Getest: Ockel Sirius B Black Cherry
© PXimport
Nieuws

Getest: Ockel Sirius B Black Cherry

Een kleine pc, zonder rompslomp overal mee naartoe nemen. Dat kan, met de nieuwste Ockel-computers. David van den Heuvel kijkt bovengemiddeld veel via Netflix en maakt dagelijks gebruik van zijn mediaplayer. Je kunt hem een echte Netflix lover noemen.

©PXimport

De Ockel Sirius B Black is binnen! Het is inderdaad een hele mond vol. Ik ben erg benieuwd wat er allemaal in de doos zit, dus ik pak deze snel uit! Het eerste wat mij opvalt, is dat het een compact doosje is. Hij is simpel van ontwerp, maar het is meteen duidelijk wat erin zit. Een pocket PC. Ja, zo eentje die je in je broekzak steekt. Op de verpakking staat duidelijk welke specificaties en aansluitingen de pc heeft.

Wat zit er in de doos?

Als ik de doos verder uitpak, is het eerste wat ik zie de pocket PC. Hij is stevig omrand door harschuim, zodat deze tijdens het vervoer niet beschadigd. Het schuim zit, helaas, wel strak om de PC heen. Hierdoor moet ik de doos op zijn kop draaien om de PC eruit te halen. Een uitsparing zou hier wel handig zijn geweest.

Wanneer je de pocket PC uit de verpakking haalt, vind ik de garantiebepalingen en de Quick Step Guide. Hierin staat duidelijk vermeld wat er allemaal in de doos zit en hoe ik de Ockel Sirius B Black Cherry moet aansluiten. Ook staat hierin een duidelijke tekening van het apparaat met vermelding van alle poorten. Het ziet er erg overzichtelijk uit. Aan de andere kant van de Setup Guide staat, ja heel verrassend, hoe ik de Ockel Sirius B Black Cherry aan moet sluiten op mijn randapparatuur.

Na het uitpakken van de doos met de Sirius B Black Cherry en de boekjes kom ik nog een doos tegen. Deze kan ik er gemakkelijk uitpakken, omdat ze een gaatje aan de bovenzijde hebben gemaakt. In deze doos zit een power adapter met verschillende opzetstukjes voor de EU, UK en USA, een powerkabel en er is een HDMI-kabel meegeleverd. Dit is gelijk het laatste wat ik in de doos vind. Hierin kun je mijn unboxing video bekijken van de Ockel Sirius B Black Cherry.

Het formaat

Het product is, zoals overal staat vermeld een pocket pc, maar hoe groot is de Ockel Sirius B Black Cherry dan eigenlijk? Hij is 12,4 cm bij 8 cm groot en 1,3 cm dik. Allemaal leuk die cijfertjes, maar hoe weerhoudt dit dan tot de producten die we al kennen. Ik leg de B Black Cherry naast mijn Samsung S7 Edge. Hij is iets korter, maar wel iets breder en dikker dan mijn Samsung S7 Edge. De B Black Cherry past met gemak in mijn broekzak. Dames zullen hem echter mee moeten nemen in hun handtas.

©PXimport

De installatie

Ik heb nog een oude monitor staan die geen HDMI-aansluiting eheft, dus ik gebruik de HDMI naar VGA-adapter, deze gebruik ik ook regelmatig voor mijn laptop. Deze adapter heeft ook gelijk een audio output. Ik gebruik daarom deze uitgang in plaats van de uitgang die op de Ockel Sirius B Black Cherry zit. Ik sluit mijn usb ontvanger voor muis en toetsenbord aan op de USB 2.0 poort. Nu alleen nog even de adapter in elkaar zetten, dit is zo gedaan. De EU adapter draai ik op het blokje en aan de andere kant gaat de usb kabel erin. De spanning nadert letterlijk en figuurlijk.

©PXimport

Ready set, go! Daar gaat die dan. Aan de voorkant zit de powerbutton waar ik kort op druk. Het logo van Ockel Sirius B Black Cherry licht op. Op mijn scherm komt het logo van Ockel Computers tevoorschijn en kan ik Windows 10 gaan installeren. Dit verloopt allemaal erg vlot, mijn Wifi-verbinding heeft hij zo gevonden en de verbinding is gelijk gemaakt. Na het opstarten gelijk aan de slag met het installeren van al mijn favoriete programma’s. Hier volgende week meer over!

©PXimport

Het gebruik

Komende twee weken ga ik de Ockel Sirius B Black Cherry gebruiken voor mijn prive situatie. Ik ben erg benieuwd hoe hij zich leent om als mediaspeler in te zetten. Ook zal ik mijn foto’s erop gaan zetten, zodat ik deze makkelijk op een groot schem kan laten zien bij mijn vrienden wanneer ik op visite ga.

Aangezien het echt een pc is, zal ik hem daarnaast ook gaan gebruiken om mijn verslagen te tikken en van foto’s en video’s te voorzien. Gezien de specs zal de Ockel Sirius B Black Cherry wel wat moeite hebben met de videobewerkingen die ik in Windows Movie Maker wil gaan doen.

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

Alweer de tweede week van de testperiode. Deze week heb ik de snelheid getest, maar ook of dit een geschikt apparaat is om mee te nemen en of het een vervanger is van mijn laptop en/of pc.

Snelheid

De prestaties van de Ockel Sirius B Black Cherry bevallen me erg goed. Binnen dertig seconden is hij opgestart, en dat verwacht ik tegenwoordig ook van een pc of laptop. Dus daarin kan hij goed meekomen met de huidige generatie.

Als ik de Netflix app opstart, duurt het erg lang (30 seconden) tot de app is geladen en scrollen in de app gaat erg stroef. Wanneer de film is opgestart, loopt de film via de Sirius B Black Cherry goed. Dit bevalt mij erg goed. Geen haperingen wanneer ik vooruit spoel in de film dan is deze snel geladen en speelt hij moeiteloos weer verder. Qua streamen merk ik geen problemen.

Tegenwoordig maak ik ook regelmatig gebruik van Kodi, omdat Netflix niet alles in het pakket heeft wat ik wil zien. Ik open Kodi op de Sirius B Black Cherry en deze is binnen tien seconden geladen. Netflix heeft een langere laadtijd dan Kodi, dit zal dan eerder aan de app liggen, dan aan de B Black Cherry.

©PXimport

In mijn vorige review stond dat ik de Sirius B Black Cherry ook voor videobewerking zou gebruiken. Dat heb ik dan ook gedaan. Tijdens het video bewerken doet de B Black Cherry goed zijn best. Binnen enkele minuten heeft hij de video klaar om up te loaden op Youtube. Echter kan ik tijdens het renderen niet verder werken op de B Black Cherry. Hij heeft al zijn rekenkracht nodig voor de video.

De Sirius B Black Cherry voldoet aan mijn verwachtingen. Ik kan dit apparaat goed gebruiken als mediacenter, maar ben je een veeleisende gebruiker dan is dit waarschijnlijk niet het juiste product voor jou.

Onderweg?

De Sirius B Black Cherry verblijft voornamelijk binnen de muren van mijn huis. Daar doet hij zijn werk dan ook prima, Wifi dekking doet het goed en toetsenbord en muis zijn dan altijd binnen handbereik.

De B Black Cherry is onderweg makkelijk mee te nemen door het formaat. Echter moet je op de plek van bestemming wel beschikking hebben van randapparatuur. Een beeldscherm is sneller gevonden, want je zou ook eventueel een televisie kunnen gebruiken, maar een toetsenbord en muis zijn niet overal beschikbaar. Het dan makkelijk om zelf een toetsenbord en muis mee te nemen, dit maakt de B Black Cherry een stuk minder mobiel.

Morgen ga ik een dagje weg met overnachting en neem ik de Sirius B Black Cherry mee. Dan gaan de Sirius B Black Cherry, adapter, muis, en toetsenbord mee in mijn reistas.

©PXimport

Waardige vervanger?

Of de Sirius B Black Cherry een waardige vervanger is mijn mediacenter? Ja! Hij draait Kodi als een zonnetje. Deze app gebruik ik meer, dan Netflix.

Wanneer je de Sirius B Black Cherry zou gebruiken als pc zie ik hem vooral als een goede huis, tuin en keuken pc. Deze werkt prima om verslagen te maken, te internetten of naar filmpjes te kijken. Als je er foto’s en video’s mee wilt bewerken, dan schiet hij toch iets te kort.

En als laptopvervanger? Dan zie ik de B Black Cherry helemaal niet zitten. Bij een laptop heb je namelijk alles-in-1. Een scherm, muis en toetsenbord. Nu moet ik toch losse randapparatuur meenemen. Hierdoor is hij onderweg niet in te zetten.

Is het een match?

De B Black Cherry past goed bij mij en dat komt vooral door het formaat en omdat het een krachtige stille computer is. De mini-pc is ideaal om in te zetten als media pc naast je tv. Hij heeft een aardige opslagcapaciteit. Een media pc om mee te nemen op vakantie, zodat je in je hotel films of servies kan blijven kijken. Echter zou ik dan wel een mediacenter toetsenbord aanschaffen, een met een ingebouwd touchpad.

©PXimport

TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

Week drie is alweer aangebroken en dat betekent dat ik een eindoordeel ga vellen omtrent de Sirius B Black Cherry. Je leest in de laatste review waar ik dit product voor hebt gebruikt en hoe dat mij bevallen is. Aan het einde van deze review mijn oordeel over de Sirius B Black Cherry.

Het gebruik

De Sirius B Black Cherry heb ik de afgelopen weken vooral gebruikt om mijn series te kijken, mijn verslagen te tikken en voor het bewerken van mijn video’s. In onderstaande tekst kun je mijn ervaring met het gebruik van diverse programma’s lezen die ik heb gebruikt, maar ook op welke locaties de Sirius B Black Cherry is gebruikt.

Gebruikte Programma’s

De afgelopen drie weken heb ik op de Sirius B Black Cherry veel gebruik gemaakt van Kodi. Dit is de opvolger van XBMC, het mediacenter van de Xbox. In dit programma heb ik verschillende plugins om mijn series en films te kijken. Het programma opent iedere keer vlot en tijdens het gebruik ervaar ik ook geen haperingen. Kortom hij draait ideaal op de Sirius B Black Cherry

De Netflix app had ik de afgelopen weken minder vaak gebruikt. Dit komt omdat de werking van de app niet optimaal is. Hij loopt met regelmaat vast en het opstarten van de app duurt mij te lang. Dit verpest het plezier wat ik met Netflix altijd heb. Ik maak liever gebruik van Kodi, dit loopt snel.

In iedere reviews heb ik verteld dat ik video’s bewerk. Windows Movie Maker is mijn maatje voor het bewerken van de video’s tijdens het reviewen van de Sirius B Black Cherry. Het is een geschikt programma voor de kleine en simpele bewerkingen. Tijdens het renderen van de video is het helaas niet mogelijk om de Sirius B Black Cherry te gebruiken. Windows Movie Maker trekt alle kracht van de pc naar zich toe.

Google Chrome gebruik ik altijd om te surfen. Het is voor mij het ideale programma om te surfen, omdat ik erg leun op alle diensten van Google en dit wordt het beste geïmplementeerd in de browser. De verslagen van zowel week 1, 2 als 3 tik ik iedere keer in Google Docs. Geen gezeur met een licentie voor het Officepakket van Microsoft waar je toch de helft niet van gebruikt. Voordeel is ook dat je bestanden gelijk worden gesaved in je Drive. Deze zijn ook weer makkelijk deelbaar met bijvoorbeeld Computer!Totaal.

©PXimport

Het gebruik van Netflix en Windows Movie Maker loopt niet helemaal soepel. Tijdens het gebruik ervaar ik vertraging in het systeem. Van Windows Movie Maker verwachtte ik dit wel, maar van Netflix app niet. Naar mijn idee ligt dit dan ook aan het programma, dan aan de Sirius B Black Cherry.

Locaties

Zoals ik vorige week aangaf, heb ik de Sirius B Black Cherry meegenomen naar een hotelovernachting. Op locatie was er geen wifi aanwezig, dus heb ik de mini-pc aangesloten op de hotspot van mijn telefoon. Dit werkte goed! Ik heb ’s avonds mijn series kunnen kijken op de hotelkamer.

Binnenhuis verhuisde ik de B Black Cherry van de woonkamer, naar de slaapkamer en weer terug. Het gebruik van de mini-pc in mijn slaapkamer heb je vorig week kunnen lezen, maar ik heb de Sirius B Black Cherry ook gebruikt in mijn woonkamer. Vanaf de bank is het heerlijk werken met toetsenbord en muis op het tafeltje voor mij. Tijdens het surfen en het kijken van series neem ik het toetsenbord op schoot. Ik kan dan relaxed naar films en series kijken!

©PXimport

Conclusie

Drie weken langs getest en ik heb enorm genoten van de vlotheid en stilte van de Sirius B Black Cherry. Hij start binnen no-time op en je kan daarna gelijk aan de slag. Zoals ik al had verwacht, is het geen powerhouse. Het bewerken van video’s kost hem net iets te veel kracht, maar.. het lukt hem wel!

Voor mij zou het een ideale desktop vervanger zijn. Ik zou de Sirius B Black Cherry van Ockel meer gebruiken voor in de woonkamer, dan studeerkamer. Het is een compact apparaat en met zijn moderne design zal deze zeker niet misstaan in een modern huishouden.

LAN

Het ontbreken van een LAN-verbinding vond ik in het begin vervelend, omdat dit een betrouwbare verbinding geeft dan een draadloze. Maar tijdens mijn gebruik heb ik hier geen hinder van ondervonden.

Kwaliteit

De Sirius B Black Cherry zit solide in elkaar en voelt stevig aan. Ik durf hem dan ook makkelijk los in een tas mee te nemen. Dit is voor mij wel een dealmaker. Daarentegen voelt de oplader wat minder stevig aan en dan met name de verbinding van het blok naar de verschillende stekkers. Fijn dat er meerdere stekkers worden meegeleverd, maar de verbinding is bij mij wel een paar keer losgeschoten toen ik de adapter uit het stopcontact trok.

Voor de voeding is gekozen voor een usb naar een pinaansluiting. Een betere oplossing zou zijn als de Sirius B Black Cherry door middel van een micro of usb-c kabel gevoed zou worden. Aan deze kabels kan je makkelijker komen, in het geval je deze vergeet of als de kabel niet meer werkt. Verder ben ik erg tevreden over de compleetheid van het product. Alle benodigde kabels worden meegeleverd. Waardoor je direct aan de slag kan.

©PXimport

De prijs-kwaliteitverhouding vind ik dan helemaal goed. Je krijgt echt waar voor je geld! Dit hangt echter wel af van je gebruik. Als mediacenter werkt hij zeker vlotter dan mijn Raspberry pi maar die kost €35,-. Dus als je hem alleen daarvoor zou willen gebruiken vind ik het een hoop geld. Maar als pc-vervanger komt hij helemaal tot zijn recht.

Plus- en verbeterpunten

+ Mooi, stevig & compact design

+ Complete verkoopverpakking

+ Snel in gebruik

+ USB 3.0 voor snelle bestandsoverdracht

- mist lan poort

- adapter niet solide

- gevoelstemperatuur warm

- niet usb gevoed

Ik geef de Ockel Sirius B Black Cherry een 9!

©PXimport


TERUG NAAR DE OCKEL GETEST PAGINA

▼ Volgende artikel
Waarom jouw zuinige A+++-wasdroger straks zomaar een C-label krijgt
© fotomek
Huis

Waarom jouw zuinige A+++-wasdroger straks zomaar een C-label krijgt

Denk je net goed bezig te zijn met een A+++-wasdroger, blijkt die vanaf juli 2025 opeens een magere C te scoren. Wat is hier aan de hand? Geen paniek: je apparaat is niet plotseling minder efficiënt geworden, het energielabel wordt een stuk strenger. In dit artikel lees je waarom de regels zijn veranderd, wat het nieuwe label precies meet en hoe je wél de juiste conclusies trekt bij je volgende aankoop.

Partnerbijdrage - in samenwerking met Bemmel & Kroon

Vanaf 1 juli 2025 – morgen dus! – verandert het energielabel van wasdrogers in heel Europa. De bekende klassen als A+, A++ en A+++ verdwijnen en maken plaats voor een overzichtelijker schaal van A tot en met G. Hierdoor krijgen veel huidige A+++-drogers voortaan een label C. Niet omdat ze slechter presteren, maar omdat de normering strenger en toekomstbestendiger wordt.

Waarom een nieuw energielabel nodig was

Het oude systeem was zijn doel voorbijgeschoten. Doordat fabrikanten steeds energiezuinigere apparaten ontwikkelden, werden er voortdurend plussen aan de A-klasse toegevoegd. Daardoor ontstond een wildgroei aan energielabels die de consument eerder in verwarring bracht dan hielp. Met het nieuwe label keert de rust terug: één heldere schaal die opnieuw ruimte laat aan de top. De zuinigste klasse A blijft voorlopig zelfs leeg, zodat alleen uitzonderlijk efficiënte apparaten die plek mogen innemen.

©Bemmel & Kroon

Wat je ziet op het nieuwe label

Het nieuwe energielabel bevat veel meer informatie dan alleen een letter. Naast de energieklasse geeft het label nu ook inzicht in het verbruik per honderd droogbeurten, gemeten volgens een gestandaardiseerd Eco-programma. Ook de programmaduur, het maximale vulgewicht van de trommel, het geluidsniveau in decibel en de condensatie-efficiëntie staan erop vermeld. Via een QR-code kun je bovendien extra technische details opzoeken in de Europese EPREL-database. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat je als consument beter kunt inschatten welk apparaat past bij jouw huishouden en gebruik. Meer informatie vind je op deze pagina.

©Bemmel & Kroon

1. QR-code met link naar de EU database
2. Energie-efficiëntieklasse
3. Energieverbruik in kWh/100 droogcycli*
4. Condensatie-efficiëntieklasse en -percentage

5. Geluidklasse en geluidemissie in dB(A)**
6. Maximale laadcapaciteit (nominale capaciteit in kg)**
7. Duur in uren en minuten**

* Waarden gelden voor een gewogen gemiddelde van halve en volle ladingen met een verhouding van 0,62 (24x volle lading, 76x halve lading).
** Droogcyclus van katoen eco-programma bij volle lading.

Het lastige van vergelijken

Oude en nieuwe energielabels kun je niet zomaar naast elkaar leggen. Een A+++-droger uit 2024 kan volgens de nieuwe testmethodes een label C krijgen, terwijl het apparaat in de praktijk nog steeds even zuinig is. Dat verschil komt puur door de aangescherpte meetnormen, en niet door een verandering in prestaties. Laat je dus niet misleiden door een ogenschijnlijke 'verslechtering' van het label, maar kijk naar de echte verbruiksgegevens en technische kenmerken van jouw wasdroger.

Wat dit voor jouw keuze betekent

Bij het kopen van een nieuwe droger is het dus belangrijk om verder te kijken dan alleen de letter op het label. De vermelding van het energieverbruik per honderd droogcycli geeft je een veel concreter beeld van de stroomkosten op jaarbasis. Ook het geluidsniveau, de capaciteit van de trommel en de duur van het droogprogramma bepalen in sterke mate hoe comfortabel en efficiënt het apparaat in de praktijk is. Dankzij de QR-code kun je bovendien snel en eenvoudig controleren of de technische gegevens aansluiten bij je verwachtingen.

©Viktoria

Slim kiezen met het nieuwe label

De vernieuwde energielabels maken het makkelijker om een slimme, bewuste keuze te maken. Niet alleen zie je in één oogopslag hoe energiezuinig een apparaat is volgens de nieuwste normen, je hebt ook toegang tot de details die er écht toe doen. Zo kun je jouw keuze afstemmen op wat je belangrijk vindt: lage kosten, weinig geluid, korte droogtijd of een groot vulgewicht. Door te letten op de werkelijke prestaties in plaats van alleen op een letter, maak je een duurzame keuze die ook op de lange termijn rendeert.

Wil je hulp bij het kiezen van een energiezuinige droger of persoonlijk advies over welk type het best bij jouw huishouden past? Laat je dan informeren door een specialist, zodat je met vertrouwen de juiste keuze maakt voor nu én de toekomst.

Op zoek naar een écht zuinige droger?

Bekijk de beste deals bij Bemmel & Kroon!
▼ Volgende artikel
Inbouwapparatuur in je keuken? Zo meet je alles precies goed op
© zephyr_p
Huis

Inbouwapparatuur in je keuken? Zo meet je alles precies goed op

Een nieuwe oven, koelkast of vaatwasser kiezen begint niet bij het design of de functies – het begint met een meetlint. Want hoe mooi of geavanceerd een apparaat ook is, als het nét niet past, zit je met een kostbare misser. Een paar millimeter speling kan het verschil maken tussen een perfect passende keuken en een frustrerende inbouwervaring. Met deze meetinstructies weet je zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je je inbouwapparatuur tot op de millimeter nauwkeurig installeren, dan is precies meten onmisbaar. In dit artikel lees je over:

• Algemene meetprincipes • Waar je precies op moet letten bij een ⋄ inbouwkoelkast of -vriezer  ⋄ inbouwoven en -magnetron  ⋄ inbouwvaatwasser ⋄ inbouw-espressomachine  • Welke veelgemaakte fouten je moet zien te vermijden • Wat je altijd als laatste moet doen

Ook interessant: Een inbouwkoelkast kopen: waar moet je op letten?

Goed meten is het halve werk

Voordat je aan de slag gaat met meten, is het slim om een paar basisregels aan te houden. Gebruik altijd een betrouwbare rolmaat en eventueel een digitale schuifmaat voor extra precisie. Meet de binnenafmetingen van de nis (dus niet de buitenkant van je keukenkast) en noteer breedte, hoogte én diepte.

Houd daarnaast rekening met de ventilatieruimte: meestal is 2 tot 5 cm aan de achterkant en zijkanten nodig. En check of er ruimte is voor stopcontacten, wateraansluitingen en kabeldoorvoeren – die bepalen vaak óók of het apparaat goed kan worden geplaatst.

©Andrey Sinenkiy

Waar moet je op letten per apparaat?

Elk soort inbouwapparaat heeft zijn eigen eisen en aandachtspunten. Hieronder lees je per type waar je bij het opmeten en installeren specifiek op moet letten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Inbouwkoelkast of -vriezer

De hoogte van de nis is hier allesbepalend. Veelvoorkomende maten voor inbouwkoelkasten en -vriezers zijn 88, 140 en 178 cm, maar afwijkingen komen vaak voor. Let op het deursysteem: een sleepdeurmechanisme vraagt meestal om iets meer ruimte in de breedte. Diepte is vaak 55 cm, maar modellen met een ventilator achterop kunnen richting de 60 cm gaan.

Inbouwoven of -magnetron

Standaard? Niet helemaal. De nisbreedte is meestal 56 cm, terwijl het frontpaneel iets breder is (ca. 59,5 cm) voor een nette aansluiting. Hoogtes verschillen: compacte ovens zijn 45 cm hoog, standaardmodellen 60 cm. Magnetrons vragen soms extra ruimte aan de bovenkant voor uitstekende bedieningspanelen.

Inbouwvaatwasser

Hier draait het vooral om hoogte. Die varieert tussen 81,5 en 87 cm, met verstelbare poten voor wat speling. Meet ook de plinthoogte (van vloer tot onderkant kast), en vergeet de watertoevoer niet – reken op zo’n 5 cm extra ruimte in de diepte voor de slang.

Inbouw-espressomachine

Kleiner apparaat, maar niettemin precisiewerk. De breedte is vaak rond de 56 cm, maar de diepte varieert sterk. Let vooral op het waterreservoir (dat tot 55 cm diep kan zijn) en op kleppen of deurtjes die naar voren openen: die hebben extra werkruimte nodig.

©Cristina Villar Martin | Ladanifer

Veelgemaakte fouten die je makkelijk voorkomt

Zelfs met zorgvuldige metingen kan het misgaan, vaak doordat kleine details worden vergeten. Denk aan ventilatieruimte, uitstekende stekkers of leidingen die net in de weg zitten. Een handige tip: plak een strook tape op de vloer op de plek waar de achterkant van het apparaat komt, en markeer waar stekkers en leidingen zitten. Zo zie je snel of er iets in de weg zit.

Ook niet onbelangrijk: controleer of de nis waterpas is! Zeker bij koelkasten met uitschuiflades kan een scheve ondergrond voor problemen zorgen. Pas waar nodig je kast of ondervloer aan voordat je installeert.

Bij renovaties gelden vaak afwijkende maten. Oudere keukens hebben soms dikkere wanden of ongebruikelijke dieptes. Meet dus altijd de huidige situatie én de specificaties van je nieuwe apparaat. Twijfel je? Schakel een keukenexpert in, zeker bij combinaties zoals een oven met magnetron, waarbij elk detail telt.

En tot slot: de allerbelangrijkste stap

Het klinkt als een open deur, maar het voorkomt de meeste problemen: meet altijd twee keer! Schrijf je maten op en leg ze naast de officiële productspecificaties. Let daarbij op details als verstelbare voetjes, uitsparingen voor de deur of een uitschuifbaar bedieningspaneel. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe inbouwapparaat niet alleen technisch past, maar ook mooi aansluit bij de rest van je keuken. Want uiteindelijk draait het om één ding: alles moet kloppen – tot op de millimeter.