3 redenen waarom wij van Samsungs Infinity Display houden

De Samsung Galaxy S8 is het nieuwste vlaggenschip van de Koreanen. Het is een heuse blikvanger dankzij zijn 5,8 inch grote Infinity Display. And we love it. In dit artikel vertellen we jullie in 3 redenen waarom we dol zijn op dit scherm.

Partner Content label (OUD!!!)

© PXimport

Ben je in de markt voor een nieuwe smartphone en wil je er een tijdje mee vooruit kunnen? Een Galaxy S8 kopen is dan een wijze keuze. Naast de laatste high-end specificaties krijg je een prachtig groot scherm. Dat brengt allerlei voordelen met zich mee. We noemen er 3.

1. Fantastisch beeld

De naam Infinity Display verbergt het weliswaar, maar de Galaxy S8 heeft een Super AMOLED-scherm. Dat houdt in dat iedere pixel uit drie individuele subpixels bestaat: rood, groen en blauw. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar worden in- en uitgeschakeld. Zwart ziet er hierdoor pikzwart uit. Traditionele LCD-schermen maken gebruik van een paneel dat voortdurend oplicht. Daardoor ziet zwart er niet zo donker uit als je dat vergelijkt met een AMOLED-display. Kleuren zien er eveneens voller, feller en levendiger uit. Ze springen zowat van het scherm. Het contrast tussen de voor- en achtergrond is nog scherper bij AMOLED-schermen. Tot slot springen ze zuiniger om met energie. Zo haal je nog meer uit je smartphone.

2. Meer content op je scherm

De nieuwste high-end vlaggenschepen hebben steeds grotere schermen. Het is een trend die al even gaande is en duidelijk bij de Galaxy S8 is terug te zien. Waar vroeger 5,5 inch al als groot werd beschouwd, kijken we al lang niet meer op als een telefoon 6 inch of groter is. Zo gortig maakt Samsung het niet met de Galaxy S8. Het paradepaardje heeft wel een fors scherm dat maar liefst 5,8 inch in doorsnee is. Je hoeft niet bang te zijn dat hij niet meer in je hand of binnenzak past: Samsung heeft namelijk nauwelijks iets aan de afmetingen gedaan. De Galaxy S8 heeft nagenoeg dezelfde dimensies als andere vlaggenschepen. En toch heeft hij een groter scherm dan menig ander toestel.

Het voordeel van een lekker groot scherm spreekt voor zich: je hoeft minder vaak te scrollen omdat er meer in beeld past. Bij video's kan dat helaas nog wel eens problemen opleveren. Dat komt omdat de Galaxy S8 niet langer gebruikmaakt van de vertrouwde 16:9 beeldverhouding. Apps als YouTube en Netflix zijn hier nog niet op aangepast. Dit probleem kom je bij andere Samsung telefoons niet tegen, maar uiteraard heeft het bedrijf hiervoor een oplossing: je kunt apps namelijk schermvullend maken. Daarvoor ga je naar Instellingen > Display > Apps over volledige scherm.

3. Verstelbare resolutie

Een derde en laatste voordeel van Samsungs Infinity Display is dat je de resolutie kunt aanpassen. Standaard is de schermresolutie ingesteld op Full HD+, oftewel 2220 x 1080 pixels. Het Infinity Display nog twee andere resoluties, namelijk WQHD+ (2960 x 1440) en HD+ (1480 x 720). Als je tussen de diverse schermresoluties schakelt, zie je onmiddellijk het verschil.

Wat heb je hier nou precies aan? Stel voor dat de batterij van je Galaxy S8 nog maar weinig stroom heeft en je nog een wel wat uren te gaan hebt. Door de schermresolutie naar beneden bij te stellen, verbruikt het display minder energie. Dat betekent dat je toestel een stuk langer meegaat. Andersom kun je er ook voor kiezen om de resolutie op te schroeven tot maximaal. Daardoor ziet alles er nog scherper en mooier uit op je Galaxy S8. Maar let wel: de gaat wel ten koste van de batterijduur.

Waarom wij dol zijn op het Infinity Display? Nu weet je waarom!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000