Voor een slimmer huis heb je maar één app nodig

© CIDimport

Voor een slimmer huis heb je maar één app nodig

Geplaatst: 25 november 2020 - 11:31

Aangepast: 14 december 2022 - 09:21

Partnerredactie

Voor het Huis van de Toekomst hebben we geen glazen bol nodig. Apparaten die uit zichzelf ervoor zorgen dat jouw leven en huishouden soepeler loopt: dat is de werkelijkheid van nu. In een Smart Home communiceren je slimme apparaten met elkaar. SmartThings is de app van Samsung die alle smart devices aan elkaar koppelt, waardoor ze precies doen wat jij wilt en wanneer je dat wilt. Zelfs op afstand! Dit maakt jouw leven een stuk makkelijker.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Samsung.

De apparaten in ons huis worden steeds slimmer. Ze zijn verbonden met het internet en communiceren met je via hun eigen apps. Denk aan je videodeurbel, slimme lampen, smart tv, robotstofzuiger en ga zo maar door. Dat zorgt voor een hoop gemak, maar brengt ook extra handelingen met zich mee als je alle smart-apparaten afzonderlijk moet instellen en bedienen. Daarom is er de SmartThings-app van Samsung.

Voor een slimmer huis heb je maar één app nodig-18633768

© PXimport

Deze app verbindt je verschillende apparaten en geeft je daardoor alle vrijheid om alles in te stellen naar eigen wens. Of je nu op afstand wilt zien wat er in de koelkast ligt, je lichten en televisie tegelijk aan wilt laten gaan, of ’s morgens wakker wilt worden met wake-upverlichting en het ochtendnieuws.

Veiliger wonen: dat is smart

De SmartThings-app is een gebruiksvriendelijke manier om de tientallen geschikte merken en apparaten te beheren vanaf je telefoon of tablet. Een goed voorbeeld is veiligheid rondom je huis. Als je je compatible videodeurbel koppelt aan de verlichting in je huis, kun je lampen laten aangaan op het moment dat iemand aanbelt of voor de deur staat.

Voor een slimmer huis heb je maar één app nodig-18633768

© PXimport

Of je koppelt je muziekdienst aan je verlichting en laat ’s avonds een muziekje spelen terwijl de lampen op verschillende momenten aan- en uitgaan. Als je een tijdje van huis bent, is het een veilig idee als andere mensen denken dat er wel iemand thuis is.

Alles regelen vanaf je luie stoel

Bovendien is het ook mogelijk om scènes aan te maken waarbij je meerdere apparaten op elkaar afstemt. Met de scene ‘Movie night’ koppel je bijvoorbeeld je soundbar, slimme verlichting en televisie aan elkaar. Bij een romantische avond laat je de lampen dimmen en zet je Netflix automatisch aan op de tv, terwijl de soundbar overschakelt op bioscoopweergave. Met de functie View Inside van je slimme koelkast Samsung Family Hub™ werp je vanaf kantoor een blik in de koelkast om te zien wat er nog in huis is. Zo weet je direct of je onderweg naar huis nog boodschappen moet halen voor het avondeten.

 

© PXimport

 

© PXimport

Minder poetsen, meer vrije tijd

Ook in het huishouden kun je de SmartThings-app op een slimme manier inzetten. Programmeer je robotstofzuiger zodat hij automatisch aan de slag gaat. Laat de lichten in huis feller branden zodat je stof en vuil kan zien liggen en luister ondertussen naar een heerlijke poets-playlist op je soundbar. Ook het draaien van een wasprogramma wordt eenvoudiger. De SmartThings-app adviseert voor jouw wasgoed het ideale wasprogramma, en herinnert je op al jouw slimme apparaten wanneer de was weer schoon op je ligt te wachten.

Voor een slimmer huis heb je maar één app nodig-18633768

© PXimport

Samen kijken is dubbel zo gezellig

Voor een gezellige avond met vrienden hoef je niet in dezelfde kamer bij elkaar te zitten. Met de Smart View-functie van de SmartThings-app spiegel je de inhoud van je telefoon met de televisie en met Multi View kun je het tv-scherm in twee splitsen. Kijk samen een voetbalwedstrijd of woon een optreden bij vanuit je huiskamer, terwijl je het je videogesprek met je vriendengroep op de televisie tv ziet naast de beelden van het event. Virtueel bij elkaar, helemaal van nu! Samen kijken, op afstand, voor dubbel plezier.

 

© PXimport

Samsung maakt het verbinden van apparaten wel heel makkelijk. Gebruik de gratis SmartThings-app voor Android en iOS en geniet van alle voordelen die Connected Living een Smart Home te bieden heeft.

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000