Video: accu reviseren of toch vervangen?

Video: accu reviseren of toch vervangen?

Elektrische fiets

Geplaatst: 15 september 2022 - 08:16

Niet alleen de bewegende onderdelen van je elektrische fiets zijn aan slijtage onderhevig. Ook de accu verliest mettertijd vermogen. Na vijf à zes jaar is het wel tijd om wat te doen: ga je de accu vervangen of laat je hem reviseren?

De accu van je e-bike reviseren houdt eigenlijk in dat versleten accucellen worden vervangen. De hoeveelheid cellen die je vervangt hangt af van hoe erg je accu versleten is. Vaak kan de behuizing van de accu nog goed genoeg om te blijven gebruiken.

Hierdoor lijkt je accu reviseren een duurzamere oplossing dan het vervangen van je fietsaccu. Het komt ook voor dat de accu voor jouw fietsmodel niet meer beschikbaar is. In zulke gevallen is reviseren vaak je enige optie.

Toch is reviseren niet altijd je beste optie. In deze video leggen we je in een interview met Hannes de Jong van Heskon alles uit wat er komt kijken bij het reviseren van de accu van je e-bike. Hierdoor kun jij de beste keuze maken: reviseren of vervangen? 

Wil je meer video’s zien, abonneer je op het ID.nl YouTube-kanaal.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000