Video: met deze tips ga je het beste om met de accu van je e-bike

© Karol Gajewski

Video: met deze tips ga je het beste om met de accu van je e-bike

Elektrische fiets

Geplaatst: 11 oktober 2022 - 05:07

Aangepast: 25 november 2022 - 11:50

Redactie

Hoe ga je om met de accu van je e-bike? Er zijn een hoop mythes en feiten rondom accugebruik. Kan het kwaad om je acculader aangesloten te houden? Gaat je accu stuk als je deze helemaal leegrijdt? In deze video vertellen we je meer.

Een accu is een van de duurste onderdelen van je elektrische fiets. Bovendien is de accu aan slijtage onderhevig. Een beetje bewust omgaan met de accu, om zo de levensduur en het bereik optimaal te houden, is altijd verstandig.

Maar wat zijn nou goede gewoontes als het om de accu van je e-bike gaat? Kun je deze het beste helemaal volladen en leegfietsen? Kun je je fietsaccu beter binnen of buiten opladen? Ook wanneer slijtage begint op te treden zijn er ook een paar keuzes te maken. Zo kun je ervoor kiezen je accu te vervangen, maar reviseren is ook mogelijkheid. En wanneer kun je überhaupt stellen dat je accu versleten - of gewoon defect is?

In onze video geven we praktische tips voor optimaal gebruik van de accu van je e-bike.

 

Watch on YouTube

Vind je de video leuk? Abonneer je dan op het YouTube-kanaal van ID.nl.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000