WhatsApp start uitrol langverwachte belfunctie

© PXimport

WhatsApp start uitrol langverwachte belfunctie

Smartphone & tablet

Geplaatst: 2 februari 2015 - 08:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:53

Redactie

WhatsApp is stilletjes begonnen met de uitrol van zijn nieuwe belfunctie. Sommige gebruikers melden dat ze op zowel Android als iOS via voip met andere WhatsApp-gebruikers kunnen bellen.

Langverwacht en toch gekomen: bellen met WhatsApp. Gebruikers van de chatapp meldden dit weekend dat ze een belknop zien. Maar bij de meeste mensen doet die knop niks anders dan het openen van de standaard-dialer.

Bij een klein deel van de WhatsApp-gebruikers is het echter al mogelijk om de knop te gebruiken om via voip andere WhatsApp-contacten te bellen. Van de belfunctie is op YouTube een

.

Uitnodiging voor bellen met WhatsApp

Je lijkt hiervoor te moeten worden 'uitgenodigd': een gebruiker die de functie al heeft moet je ermee bellen. Het zou werken met de nieuwste versie van de Android-app en de iOS-app. De belfunctie lijkt dus een zeer voorzichtige uitrol te krijgen. Over de nieuwe functie gaan al maanden geruchten. WhatsApp zelf heeft zondag nog geen informatie over de voip-functie naar buiten gebracht.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000