Welke apps slurpen m'n iPhone batterij leeg?

© PXimport

Welke apps slurpen m'n iPhone batterij leeg?

Geplaatst: 9 december 2014 - 10:05

Aangepast: 24 november 2022 - 11:09

Martin Gijzemijter

We vinden de iPhone een geweldig toestel, maar als er iets dramatisch is, dan is het de levensduur van de batterij. Die is werkelijk binnen een paar uur leeg als je actief met de smartphone aan de slag gaat. Gelukkig is er een handige manier om dat te voorkomen.

Sinds iOS 8 is het mogelijk om te bekijken welke apps veel stroom verbruiken. Een leuke functie van Apple, maar niet heel uitgebreid. Veel handiger is de app Normal, die je heel uitgebreid laat zien welke apps te boek staan als enorme energieslurpers en ook wat je kunt doen om dat stroomverbruik te minimaliseren. Lees ook: De 15 beste dating-apps voor je iPhone.

 

© PXimport

De batterij-statistieken in iOS 8 zijn niet bepaald heel uitgebreid.

Normal installeren

De app Normal voor je iPhone (en overigens ook voor je iPad) is niet gratis, je moet er 89 eurocent voor neertellen. Maar geloof ons als we zeggen dat dit elke cent dubbel en dwars waard is. Het bespaart je namelijk de aankoop van zo'n externe batterij die je ook nog eens voortdurend bij je moet dragen. Wanneer je Normal installeert, heb je er nog niet direct iets aan. Het programma moet eerst een aantal uur informatie verzamelen over de apps op je iPhone, om een échte analyse te kunnen geven.

 

© PXimport

De app is niet gratis, maar wel elke cent dubbel en dwars waard.

Normal gebruiken

Wanneer Normal een aantal uur heeft gedraaid (laat de app een hele dag draaien voor optimaal resultaat) kun je deze starten, waarna je een overzicht aan 'tabbladen' ziet. De belangrijkste is het tabblad Active, dat toont namelijk de apps die je nu hebt draaien en die je batterij aan het leegslurpen zijn.

Druk op Active en je ziet niet alleen om welke apps het gaat, maar ook hoeveel tijd aan batterij je bespaart als je de apps afsluit (of ze verbiedt om informatie op de achtergrond te downloaden). Zo zie je in ons voorbeeld dat het afsluiten van Facebook Messenger, Facebook en WhatsApp al snel 3 uur en 40 minuten aan tijdswinst oplevert. Best schokkend. Het tabblad Other Apps toont je de apps die niet actief zijn, maar die ook bekend staan om het 'hoggen' oftewel, het leegslurpen van je batterij.

 

© PXimport

In één oogopslag zie je de apps die je batterij aan het leegslurpen zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten