Waarom heb ik geen Siri op mijn iPhone 4S?

© PXimport

Waarom heb ik geen Siri op mijn iPhone 4S?

Smartphone & tablet

Geplaatst: 28 oktober 2011 - 06:23

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Martin Gijzemijter

Het absolute paradepaardje van de iPhone 4S is Siri, de persoonlijke assistent tegen wie je kunt spreken. Maar Nederlandse iPhone bezitters lijken daar niet van te kunnen genieten. Houdt u op een Nederlandse iPhone 4S namelijk Thuisknop 2 seconden ingedrukt, dan krijgt u geen Siri, maar Stemactivatie. Niet gevreesd, ook uw iPhone 4S bevat Siri.

Dat Siri niet beschikbaar is in het Nederlands, dat was al even bekend. Op dit moment werkt Siri alleen in het Engels, Frans en Duits. Apple heeft niet bekend gemaakt wanneer Siri wel beschikbaar komt in het Nederlands, maar tot die tijd zult u het met de Engelse versie moeten doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u er niet mee kunt oefenen (lees: spelen) en alvast kunt uitvissen wat de handige mogelijkheden van de persoonlijke assistent zijn.

© PXimport

Siri werkt nog niet in het Nederlands, maar u kunt natuurlijk in het Engels uitproberen wat het doet.

Inschakelen

Voordat u Siri kunt gebruiken, zult u de software echter eerst moeten inschakelen. U doet dit door op de iPhone 4S te navigeren naar Instellingen / Algemeen / Siri. Zoals u ziet is het systeem standaard uitgeschakeld. Sleep het schuifje naar rechts om Siri in te schakelen en druk op Schakel Siri in.

© PXimport

Siri staat standaard uitgeschakeld, u zult het handmatig moeten inschakelen.

Siri is nu ingeschakeld en wanneer u nu de Thuisknop twee seconden ingedrukt houdt, zal de assistent worden geactiveerd. In dit instellingenscherm voor Siri kunt u aangeven welke taal u wilt gebruiken, maar ook of Siri de resultaten die zij genereert hardop moet voorlezen. Met behulp van de optie Houd bij oor kunt u aangeven of Siri ook geactiveerd kan worden wanneer u de telefoon bij uw oor houdt zonder te bellen, zodat u de Thuisknop niet ingedrukt hoeft te houden.

Tot slot is het ook nog belangrijk om te bladeren naar Instellingen / Algemeen Codeslot. Daar kunt u Siri namelijk uitschakelen wanneer de iPhone vergrendeld is. Standaard zou u (of een ander) namelijk een bericht kunnen versturen via Siri terwijl de telefoon vergrendeld is.

© PXimport

Vergeet niet in te stellen dat Siri niet werkt wanneer de telefoon vergrendeld is.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000