T-Mobile zet 4G-netwerk 18 november open voor klanten

© PXimport

T-Mobile zet 4G-netwerk 18 november open voor klanten

Smartphone & tablet

Geplaatst: 16 september 2013 - 05:53

Aangepast: 24 november 2022 - 10:26

Elmar Rekers

T-Mobile biedt klanten vanaf 18 november toegang tot zijn 4G-netwerk. De randstad is als eerste aan de beurt, waar T-Mobile-gebruikers zonder extra kosten aan de slag kunnen met het snellere mobiele internet.

"Groot-Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag" worden door T-Mobile genoemd als de eerste steden die over 4G-internet zullen beschikken. Het 4G-netwerk wordt vervolgens gestaag uitgebreid. Eind 2014 moet 80 procent van de Nederlanders toegang hebben tot T-Mobile's 4G-internet.

T-Mobile zegt 4G voor alle klanten toegankelijk te willen maken, en mensen met een abonnement bij de provider (en MTV Mobile) zullen dan ook automatisch en kosteloos overgaan op 4G. Uiteraard moet een smartphone of tablet wel over een 4G-ondersteuning beschikken.

Snelheid 4G

Niet alle klanten zullen over de volledige 4G-snelheid (50 Mbps) gaan beschikken. Klanten met een databundel van minder dan 1 GB zullen een snelheid van 15 Mbps krijgen, een databundel van 1 tot 2 GB is goed voor 30 Mbps en de grootste databundel van 5 GB opent de volledige 50 MBps. Ter vergelijking: 3G haalt een theoretische snelheid van 14,4 Mbps.

T-Mobile is niet de eerste provider die 4G uitrolt in Nederland. KPN en Vodafone gingen het bedrijf al voor. Wel is T-Mobile de enige die al zijn klanten automatisch op het nieuwe netwerk overzet.

Meer weten over 4G-internet, hoe het werkt en wat het voor je kan betekenen? Lees onze uitgebreide artikelen over deze nieuwe standaard op het gebied van mobiel internet.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000