Smokkelaars spannen 300 meter lange kabel om iPad's en iPhone's te vervoeren

© PXimport

Smokkelaars spannen 300 meter lange kabel om iPad's en iPhone's te vervoeren

Smartphone & tablet

Geplaatst: 8 augustus 2011 - 13:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Wouter Hoeffnagel

Smokkelaars moeten soms creatief zijn om hun handelswaren op de plaats van bestemming te krijgen. In China zijn een aantal smokkelaars betrapt die een 300 meter lang touw hadden gespannen over de Sha Tau Kok-rivier. Hierdoor konden zij Apple-producten als iPhone 4's en iPad 2's van Hongkong naar het vaste land van China smokkelen.

Door verschillen in de hoeveelheid belasting die over producten moet worden betaald zijn Apple-producten in Hongkong aanzienlijk goedkoper dan op het vaste land. Voor smokkelaars is het daarom interessant de producten illegaal te vervoeren, ook als zij hier behoorlijk creatief voor moeten worden.

Giz-China (via iPadclub) schrijft dat de smokkelaars een kabel hadden gespannen vanaf de 21ste verdieping van een flatgebouw naar een klein gebouwtje op het platteland van Hongkong. De smokkelaars zouden de kabel met een kruisboog over de Sha Tau Kok-rivier hebben geschoten.

De handelaren werden uiteindelijk betrapt nadat de Chinese politie de kabel hadden ontdekt. In totaal wist de politie ruim vijftig iPhone's en iPad's in beslag te nemen. De in beslag genomen goederen hebben een geschatte waarden van 300,000 Yuan, ongeveer 32,775 euro.

[youtube]cR4kjyfpZos[/youtube]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000