Review: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

© CIDimport

Review: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Smartphone & tablet

Geplaatst: 21 augustus 2020 - 03:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:03

Redactie

De Apple iPad (2019) is met 359 euro een van de beste betaalbare tablets van dit moment. Samsung wil een alternatief bieden met de Galaxy Tab S6 Lite. Deze tablet heeft een bijna even groot scherm (10,4 inch) met scherpe full-hd-resolutie en het geheel komt dankzij de aluminium behuizing luxe over.

De luidsprekers klinken goed genoeg en in de doos zit een passieve styluspen. Hiermee maakt u (aan)tekeningen op het scherm, wat prima werkt. U kunt de pen magnetisch vastklikken aan de zijkant van de tablet en hoeft hem niet op te laden. De iPad ondersteunt een meer geavanceerde Apple Pencil, maar die moet u voor 99 euro los kopen.

Eenvoudige specificaties

Van de specificaties hadden we meer verwacht. De gebruikte processor en 4 GB werkgeheugen maken de tablet niet bijster snel, al draaien populaire apps naar behoren. Het opslaggeheugen is met 64 GB groot genoeg en uitbreidbaar via een micro-sd-kaartje.

De kwaliteit van de camera’s voor- en achterop valt wat tegen. De concurrerende iPad levert betere foto’s en videobelletjes. De Tab S6 Lite biedt een vergelijkbare accuduur van anderhalve dag en laadt op via een usb-c-aansluiting. Dat duurt wel een paar uur. We missen een vingerafdrukscanner om de tablet te ontgrendelen. Dit moet nu via een pincode of patroon en voelt ouderwets.

Software

De software van de tablet geeft een wisselend beeld. Enerzijds is Samsungs OneUI-schil over Android 10 gebruiksvriendelijk, anderzijds bevat de software overbodige apps en probeert de fabrikant zijn eigen diensten te veel op te dringen. Het updatebeleid had bovendien duidelijker gemogen. Samsung belooft updates tot minstens april 2022 en dat is aan de korte kant. Het is niet duidelijk of de tablet behalve Android 11 ook Android 12 krijgt. iPads komen met een duidelijker en langer updatebeleid.

Conclusie

Betaalbare tablet is een prima keuze, maar blinkt niet uit.

Pluspunten
Ontwerp, styluspen, software.
Minpunten
Updatebeleid, camera’s, geen vingerafdrukscanner.

Adviesprijs: € 379,-

Voor meer informatie: www.samsung.com/nl/tablets/galaxy-tab-s6-lite

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000