OS X-update herstelt teruggelopen batterijduur

© CIDimport

OS X-update herstelt teruggelopen batterijduur

Geplaatst: 11 september 2012 - 10:18

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Jasper Bakker

Apple werkt aan een update voor Mac OS X die herstel belooft voor het hogere energieverbruik van Mountain Lion (10.8) ten opzichte van Lion (10.7). Het niveau van 10.6.8 wordt zelfs gehaald.

De aankomende versie 10.8.2 van Mac OS X dringt het opgelopen energieverbruik van Mountain Lion weer terug. De eind augustus uitgebrachte eerste update voor die huidige OS X-versie heeft dit slechts deels opgelost. Uit tests van Apple-nieuwssite MacObserver blijkt dat de tweede update de accuduur weer terugbrengt naar eerder gehaalde waarden.

Achteruitgang sinds Snow Leopard

De bèta van 10.8.2 weet zelfs een paar minuten langer te werken op een enkele batterijlading dan recordhouder 10.6.8 (Snow Leopard met de meest recente update). De accutests zijn gedaan op een 15 inch MacBook Pro uit 2011, en uitgevoerd zowel met een harde schijf als met een ssd (solid state drive).

Uit de testresultaten blijkt dat de operationele duur van Mac OS X op één acculading achteruit is gegaan sinds Snow Leopard. De grootste uitschieter qua afnemende accuduur is Mountain Lion. De aankomende update, die nu nog getest wordt, belooft dat weer goed te maken.

Geen garanties

Dat herstel is echter niet gegarandeerd, nuanceert MacObserver, want de update is nog in ontwikkeling en kan energiebesparing deels weer opofferen voor bepaalde andere verbeteringen of functies.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000