ID.nl logo
36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen
© PXimport
Huis

36 tips om de batterijduur van je iPhone te verlengen

In deze tutorial laten we je wat trucs zien om de batterij van je iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4 of oudere iPhone langer mee te laten gaan in iOS 8 (of iOS 7). Bovendien kijken we naar Apple's nieuwe energiebesparende functies in iOS 9.

Stap 1: Tips om je iPhone batterij de hele dag mee te laten gaan

©PXimport

Eén van de onontkoombare waarheden van de moderne technologie is haar voorliefde voor het zuigen aan het nationale elektriciteitsnet, als een of andere krankzinnige elektronische vampier. Je mag je iPad of iPhone het geweldigste stukje technologie ter wereld vinden, maar als de batterij leeg is, is het niet veel meer dan een stuk metaal en glas. Gelukkig hoeft dat niet te gebeuren. We hebben een aantal geweldige energiebesparende tips en trucs om de batterij van je iPhone de hele dag te laten werken. We bespreken hoe je de batterijduur van je iPhone kunt verbeteren in iOS 8 en iOS 7, plus wat je in iOS 9 kunt verwachten om je batterij nog langer mee te laten gaan.

Deze tips zullen je ook helpen om je iPhone een beetje langer mee te laten gaan wanneer je een weekendje weg bent zonder je oplaadkabel; tijdens een stroomstoring; of wanneer je op een trage trein zit en wanhopig probeert om je iPhone de reis naar huis te laten overleven die anders wel heel erg saai zou zijn.

Volg deze trucs om je iPhone, iPad of iPod touch voldoende energie te geven om die belangrijke extra minuten- of zelfs uren - te laten doorstaan. En als je dagelijks met de batterij van je iPhone in de problemen komt - het kan zijn dat je sinds je naar iOS 8 geüpdatet hebt de dag niet doorkomt zonder opnieuw te moeten opladen - kun je deze adviezen volgen om de batterijduur van je iPhone te verlengen.

Hier zijn de beste manieren om de batterijduur van je iPhone te verlengen in iOS 8, van systeemwijde instellingen die de moeite waard zijn om aan te passen tot apps van derden die je moet uitschakelen (of inschakelen) om energie te besparen. Deze tips werken ook voor iOS 7, tenzij anders vermeld.

Stap 2: Energiebesparing in iOS 9

Wanneer iOS 9 later dit jaar verschijnt, zullen er nieuwe energiebesparende functies in zitten waarvan Apple beweert dat ze helpen om de batterij van je iPhone veel langer mee te laten gaan. Er is een nieuwe systeemwijde batterij besparende modus, maar Apple zegt bovendien dat iOS 9 zou moeten helpen om je batterij een uur langer mee te laten gaan zonder die nieuwe besparende modus dankzij aanpassingen waardoor het besturingssysteem minder energie verbruikt.

©PXimport

Met de nieuwe batterij besparende modus krijg je een waarschuwing te zien wanneer je iPhone onder de 20 procent komt te zitten en kun je de Low Power Mode inschakelen. Deze modus reduceert de animaties op het hele systeem, het verkort de periode waarin het scherm aan blijft staan en verder probeert het op allerlei andere manieren ervoor te zorgen dat je batterij wat langer mee zal gaan.

Je kunt de Low Power Mode ook op andere momenten inschakelen: je kunt de optie vinden in het nieuwe Battery gedeelte in Settings nadat je naar iOS 9 geüpgraded hebt. Je kunt zien of de modus is ingeschakeld door naar de batterij indicator bovenaan het scherm te kijken. Normaal gesproken is deze groen of rood, maar als de Low Power Mode aan staat is het icoon geel.

Stap 3: Hoe slecht is de batterijduur van je iPhone daadwerkelijk?

©PXimport

Een snelle manier om te controleren of er echt een probleem is met de batterij in je iPhone is naar Settings > General > Usage > Battery Usage te gaan om je Usage en Standby tijden na te kijken. De Usage tijd is hoe lang je de telefoon gebruikt hebt sinds het laatste oplaadmoment, Standby geeft aan hoe lang geleden de telefoon voor het laatst is opgeladen. Je kunt verwachten dat Usage een stuk lager zal zijn dan Standby (tenzij je je telefoon sinds het opladen constant gebruikt hebt).

Om je batterij te testen moet je de Usage en Standby tijden noteren en vervolgens het apparaat in de slaapstand zetten door op de aan-/uitknop op de bovenkant van het apparaat te drukken. Controleer na vijf minuten de veranderingen in de tijden. Als je apparaat correct werkt, zou de Usage tijd minder dan een minuut gestegen moeten zijn, terwijl de Standby tijd vijf minuten gestegen is. Als de Usage tijd meer dan een minuut gestegen is, weerhoudt iets je telefoon ervan om in de slaapstand te gaan en zit je met een leeglopende batterij.

Volgens Apple Store genius Scotty Loveless is de kans groot dat een app of je e-mail instellingen verantwoordelijk zijn voor het probleem in plaats van de batterij zelf of je iPhone.

Volg de volgende tips om het onnodig leeglopen van de batterij wanneer je iPhone niet in gebruik is te voorkomen. Verder hebben we een aantal tips voor momenten waarop je extra batterijduur goed kunt gebruiken.

Stap 4: Welke apps zuigen de batterij leeg?

©PXimport

In iOS 8 kun je precies zien welke apps de grootste verbruikers zijn. Ga naar Settings > General > Usage > Battery Usage en scrol omlaag om te zien welke apps in de afgelopen 24 uur of de laatste 7 dagen de grootste energievreters zijn geweest.

Lees ook: Welke apps slurpen m'n iPhone batterij leeg?

Je kunt verwachten dat Facebook bovenaan zal staan en Safari lijkt ook een grootverbruiker te zijn. Maar dit zijn natuurlijk ook frequent gebruikte apps.

Let op apps die achtergrondactiviteit hebben die de batterij doet leeglopen, misschien moet je kijken wat deze achtergrondactiviteit is. Hier hebben we het verderop in het artikel over.

Stap 5: Verlaag de helderheid van je scherm

De iPhone 5s die je meezeult biedt een resolutie van 1136 x 640 pixels met 326 ppi, niet veel minder dan een 11-inch MacBook Air (1366 x 768). Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het scherm één van de grootste energievreters van je iOS-apparaat is.

©PXimport

Het laten oplichten van de pixels op het Retina-display van je iPhone vereist een heleboel energie. Tijdens het testen was overmatige schermhelderheid de allergrootste batterijdoder die we gevonden hebben. Op volle sterkte ging een iPhone 5 6 uur en 21 minuten mee tijdens het afspelen van 720p video. Toen we de helderheid op halve sterkte zetten, ging de telefoon 9 uur en 48 minuten mee. Dit is een enorm verschil.

Gelukkig kun je wat energie besparen door de helderheid van de iPhone aan te passen. Een snelle oplossing is de helderheid te verminderen met behulp van de schuifbalk in het Control Center, die je kunt benaderen door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te swipen. Sleep de Brightness schuifbalk zo ver mogelijk naar links, maar zorg dat je apparaat nog wel bruikbaar is.

Je moet ook de Settings app openen, naar Display & Brightness gaan (in iOS 7 heet dit Wallpapers & Brightness) en controleren of Auto-Brightness is uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat je telefoon niet constant de helderheid verhoogt wanneer het denkt dat dit nodig is. (Hoewel Apple beweert dat Auto-Brightness ontworpen is om de batterij te sparen.)

Stap 6: Vergrendel je iPhone automatisch

©PXimport

Terwijl het scherm van je iPhone aanstaat, ben je energie aan het verbruiken dus zorg ervoor dat je iPhone niet wakker is wanneer dat niet nodig is. Als je het meeste uit je batterij wilt halen moet je Auto Lock op 1 minuut instellen.

Ga naar Settings > General > Auto-Lock en zorg dat je iPhone na 1 minuut van inactiviteit in de slaapstand gaat. Dit zal na verloop van tijd een groot verschil maken. Maak er verder een gewoonte van om de Sleep/Wake knop op de bovenkant van je telefoon in te drukken zodra je klaar bent, zodat het scherm meteen uit gaat in plaats van pas na 1 minuut.

Stap 7: Schakel de Airplane Mode in

Eén van de grootste energieverbruikers is de antenne, omdat deze constant naar nabije cellulaire en wifi netwerken zoekt. Als je je gewoon verplaatst met je telefoon in je zak zal de batterij leeglopen omdat het apparaat van het bereik van ene basisstation naar dat van het andere beweegt.

©PXimport

Als je geen data hoeft te benaderen, telefoongesprekken hoeft te voeren en geen GPS nodig hebt (voor kaarten), zou je je telefoon in de vliegtuigmodus kunnen zetten en het volledige gebruik van de antenne van de iPhone stopzetten. Je kunt de Airplane Mode eenvoudig inschakelen door in het Control Centre omhoog te swipen en op het vliegtuig icoon aan de linkerkant te drukken. Je kunt ook naar Settings gaan en Airplane Mode op On zetten.

Als je data nodig hebt, kun je nog wel wifi gebruiken terwijl Airplane Mode aan staat - druk op het wifi icoon nadat je de vliegtuigmodus hebt ingeschakeld en maak verbinding met een wifi netwerk naar keuze.

Het is een goed idee om Airplane Mode in te schakelen als je in een gebied met weinig dekking bent, omdat de iPhone daar extra hard zal proberen om te de antenne een dataverbinding te laten behouden. Als je naar een gebied met een slecht signaal gaat - bijvoorbeeld de kelder van een winkel - zal je iPhone wanhopig proberen aan dat signaal vast te houden en dat gaat ten koste van je batterij.

Dit gebeurt zelfs wanneer je een sterke wifi verbinding hebt, omdat je telefoon de cellulaire verbinding nog altijd nodig heeft voor oproepen en sms-berichten, aldus Apple Store genius Scotty Loveless. Dus als je kantoor zich in een gebied met slechte cellulaire dekking bevindt, kan het zijn dat je batterij de hele dag bezig is om een cellulair signaal te proberen te behouden, zelfs wanneer je een geweldig wifi signaal hebt.

Stap 8: Schakel wifi uit

Als je een cellulaire verbinding nodig hebt maar zonder wifi uit de voeten kunt, kun je wifi uitschakelen door naar het Control Centre te gaan en op het wifi icoon te drukken om het uit te schakelen (als het icoon zwart is, staat wifi uit). Dan zal je telefoon niet op jacht gaan naar wifi netwerken om verbinding mee te maken.

©PXimport

Er zijn een aantal situaties waarin het vermijden van wifi kan voorkomen dat je batterij leegloopt. Als het wifi signaal slecht is, zal je iPhone meer energie nodig hebben om data te verzenden en te ontvangen. En als je vrijwel nooit ergens komt waar je een wifi hotspot kunt gebruiken heeft het weinig nut om je iPhone ernaar te laten zoeken.

Maar we raden niet aan om in plaats van wifi 3G te gebruiken als er een wifi netwerk beschikbaar is. Aan het gebruik van een wifi netwerk zijn meestal geen kosten verbonden, terwijl je misschien wel moet proberen om onder een bepaalde datalimiet te blijven als onderdeel van je mobiele netwerkcontract.

Een andere reden is dat je iPhone minder stroom verbruikt wanneer hij via wifi data benadert dan wanneer hij hetzelfde doet via 3G. Daarom vermeldt Apple een andere batterijduur voor 3G dan voor wifi: Internetgebruik op de iPhone 6 Plus is maximaal 12 uur via 3G, 12 uur via LTE en 12 uur via wifi. De iPhone 6 haalt maximaal 10 uur via 3G, 10 via LTE en 11 uur via wifi. Ter vergelijking: de iPhone 5s en de iPhone 5c halen 8 uur op 3G, 10 uur op LTE en 10 uur op wifi. De iPhone 4s biedt 6 uur internetgebruik via 3G en 9 uur via wifi.

Druk op Settings > Wi-Fi en zorg ervoor dat Ask to Join Networks op On staat. Op die manier kun je open netwerken vinden om verbinding mee te maken.

Stap 9: Schakel Bluetooth uit

©PXimport

De kans is groot dat je bluetooth niet nodig hebt. Ga naar het Control Centre en kijk of bluetooth aan staat. Als dat zo is, is het B-achtige icon wit. Bluetooth blijft aan staan nadat er een iOS update geïnstalleerd is, dus misschien weet je niet eens dat het aan staat. Om het uit te schakelen moet je op het bluetooth-icoontje drukken. Je kunt ook naar General > Bluetooth gaan en Bluetooth op Off zetten.

Bluetooth wordt als energievreter beschouwd. Als je het niet gebruikt om verbinding te maken met een speaker, hoofdtelefoon of andere accessoire, of om de nieuwe Continuity functies in iOS 8 te gebruiken, schakel het dan uit.

Stap 10: Schakel AirDrop uit

©PXimport

Een iPhone-dienst die bluetooth nodig heeft is AirDrop. AirDrop werd in iOS 7 geïntroduceerd en maakt het mogelijk om foto's en andere bestanden van en naar iPhones in de buurt te sturen die dezelfde functie aan hebben staan. Helaas is het een batterijdoder vanwege de manier waarop AirDrop naar iPhones in de buurt zoekt om bestanden mee te delen.

Je kunt AirDrop uitschakelen in het Control Centre. Schakel het alleen in wanneer je het nodig hebt.

Stap 11: Schakel 3G uit

Als je zonder data uit de voeten kunt maar wel bereikbaar moet zijn, zou je 3G uit kunnen schakelen (of LTE 4G als je dat hebt). Je dataverbinding kan uitgeschakeld worden door naar Settings > Cellular te gaan en Cellular Data op Off te zetten. Als je een iPhone hebt die 4G aankan, kun je 4G hier ook uitschakelen. We raden aan om dit te doen als je geen 4G contract hebt.

©PXimport

Als je het niet gebruikt zal het uitschakelen van cellulaire data de batterijduur verlengen. Het voordeel ten opzichte van Airplane Mode is dat je alleen het cellulaire data gedeelte van je signaal uitschakelt, zoals EDGE, 3G, 4G of LTE. Normaal gesproken ontvangt je iPhone twee signalen tegelijk: eentje voor oproepen en SMS en eentje voor data. Maar nu ontvangt hij alleen het signaal voor oproepen en SMS - wat betekent dat je nog steeds bereikbaar bent, maar je niet op Facebook kont rondkijken (tenzij je toegang tot een wifi netwerk hebt).

Je moet er volgens Apple genius Scotty Loveless ook op letten dat de signaalsterktemeter op de iPhone alleen de sterkte van het signaal van de niet-dataverbinding laat zien. Dit betekent dat het kan dat je iPhone in iOS 7 2-3 puntjes voor een standaard cellulaire verbinding weergeeft terwijl je eigenlijk een erg slechte 3G of LTE verbinding hebt, waardoor je iPhone flink gaat zoeken.

Stap 12: Verlaag het volume van je iPhone

©PXimport

Het verbaast je misschien, maar de volume instelling heeft ook invloed op de batterijduur. Dus als je muziek of andere audio op je telefoon afspeelt, kun je energie besparen door het volume te verlagen met de volumeknoppen.

Natuurlijk zou je stroom kunnen besparen door geen muziek te draaien of je zou een hoofdtelefoon kunnen gebruiken, wat minder energie verbruikt dan de interne speakers van de iPhone. Wees er ook op bedacht dat de muziek equaliser een heleboel energie verbruikt.

Druk op Settings > Music en zorg dat EQ op Off staat.

Stap 13: Schakel vibratie uit

©PXimport

Ga naar Settings > Sounds en schakel de vibratie opties uit, want het laten trillen van je apparaat wanneer je een reeks berichten krijgt slurpt je batterij leeg.

Er zijn tientallen irritante geluidjes waaruit je kunt kiezen om de wereld te laten weten dat iemand je zojuist een berichtje gestuurd heeft, zonder de bijbehorende vibratie.

Stap 14: Reduceer de visuele effecten in iOS 7 en iOS 8

Ervan uitgaande dat je niet aan een bewegingsziekte of evenwichtsstoornis lijdt, zul je misschien enthousiast zijn over de verschillende 3D effecten die in iOS 7 geïntroduceerd zijn. Deze Parallax effecten - die het doen lijken alsof je iconen en notificaties boven je achtergrond zweven - zien er mooi uit, maar ze maken constant gebruik van de grafische processor van je iPhone. Het is een energieverbruiker waar je waarschijnlijk prima zonder kunt als je onderweg naar huis het meeste uit je iPhone probeert te halen.

©PXimport

Lees ook: Zo maak je iOS 7.1 minder misselijkmakend.

Je kunt overstappen op een statische in plaats van een dynamische achtergrond - de iOS 7 stijl achtergrond die beweegt wanneer je je telefoon kantelt. Hierdoor wordt er iets minder stroom verbruikt. Wanneer je een nieuwe achtergrond kiest moet je op Perspective Zoom: On drukken om het uit te schakelen.

Je kunt ook naar Settings > General > Accessibility gaan en Reduce Motion inschakelen om tijdelijk alle Parallax effecten uit te schakelen. Let op dat dit veel systeem zoom effecten zal vervangen door crossfades die er minder mooi uitzien, maar het kan je net die paar extra minuten geven die je nodig hebt.

Stap 15: Vermijd spellen en belastende apps

Het lijkt voor de hand liggend dat de batterij van je iPhone sneller leegloopt als je je telefoon veel gebruikt, maar hoe snel het van 100 naar nul procent gaat hangt volledig af van welke apps je gebruikt. Sommige apps verbruiken veel meer energie dan andere. Zwaar gebruik van de processor en GPU voor 3D-spellen, of de GPS-chip voor kaarten en locatiegebaseerde apps, verbruikt bijvoorbeeld meer stroom dan het lezen van content in iBooks.

©PXimport

Als je spelletjes speelt met rijke, gedetailleerde beelden zoals Infinity Blade 3, of 3D racespellen zoals CSR Racing, zal de batterij van je iPhone snel leeglopen, dus als je geen oplader bij je hebt en een belangrijk telefoontje verwacht, is het geen goed idee om dit soort spellen te spelen als je batterij al vrij leeg is.

Als je onderweg naar huis bent en je batterij bijna leeg is, zullen apps zoals Kindle of Instapaper je batterij niet zwaar belasten. Maar je kunt beter niet naar je favoriete TV-programma's gaan kijken of erger nog, het allernieuwste 3D spel spelen. Zelfs vrij simpele spellen maken vaak gebruik van complexe 3D trucs, dus vermijd ze gewoon helemaal als je batterij icoon rood is.

Stap 16: Minimaliseer het gebruik van de Camera

©PXimport

Is de batterij van je iPhone niet altijd net toevallig leeg wanneer je een perfecte foto van een avondje uit met je vrienden aan het maken bent?

Als je batterij bijna leeg is moet je proberen de Camera-app zo min mogelijk te gebruiken en zeker de flitser vermijden.

Stap 17: Schakel Spotlight uit

©PXimport

Net als op de Mac, is Spotlight op iOS constant op de achtergrond bezig met het indexeren van je data zodat je het later gemakkelijker terug kunt vinden.

Normaal gesproken is dat geweldig, maar niet als je te weinig batterijduur hebt. In Settings > General > Spotlight Search kun je (een deel van) alle Spotlight categorieën uitschakelen.

Handleiding: Instellen waar Spotlight op je iPhone wel en niet mag zoeken.

Stap 18: Voorkom dat Notification Centre je batterij leegzuigt

Ook kan Settings > Notification Center een bezoekje waard zijn, hoewel er helaas geen globale uitknop is. En als je batterij bijna leeg is, kan het bewerken van notificatie instellingen voor al je apps meer energie verbruiken dan dat het bespaart, afhankelijk van hoe lang het duurt.

©PXimport

Telkens wanneer je een notificatie krijgt, licht het scherm van je iPhone op en wordt er een geluidje afgespeeld, wat energie verbruikt. Elk bericht doet je apparaat 5 tot 10 seconden ontwaken, wat kan oplopen tot een klein percentage van je batterij als je dagelijks veel notificaties krijgt.

We kunnen prima vooruit zonder updates over Words With Friends, dus het lijkt logisch om notificaties voor niet-kritieke apps uit te schakelen.

Om notificaties stop te zetten, ga naar Settings > Notification Centre en scrol omlaag. Ongeveer halverwege de pagina, zie je onder Include een lijst met de ingebouwde apps van de iPhone, evenals apps van derden die op je handset zijn geïnstalleerd. Druk op de apps waarin je niet geïnteresseerd bent en select None om ervoor te zorgen dat de app geen banners of waarschuwingen meer zal sturen. Je kunt apps ook uit het Notification Centre verwijderen door de schuifbalk bij Show in Notification Centre op Off te zetten.

Stap 19: Schakel Push e-mail uit

©PXimport

Je kunt je telefoon zo instellen dat e-mails binnengehaald worden zodra ze op de server verschijnen. Dit is handig wanneer je nooit een e-mail wilt missen en het kan je tijd besparen omdat je meteen al je e-mails kunt zien wanneer je de Mail app opent. Maar als je batterij op het punt staat om de geest te geven, is het beter om alleen nieuwe e-mails binnen te halen wanneer je ze echt nodig hebt.

Push controleert de server constant zodat de iPhone meteen op de hoogte is wanneer je een nieuwe e-mail krijgt. Je kunt zelfs telkens wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt een notificatie krijgen.

Als je geen waarschuwing nodig hebt telkens wanneer je een nieuwe e-mail krijgt, kun je Push uitschakelen. Ga naar Settings > Mail, Contacts, Calendars en druk op Fetch New Data. Zet de schakelaar bij Push op Off.

In plaats daarvan kun je kiezen om met Fetch je e-mails op bepaalde intervallen binnen te halen. Het gebruik van Push data voor e-mail verbruikt veel meer data (en energie) dan Fetch. Kies uit om de 15, 30 of 60 minuten of handmatig zodat je zelf kunt kiezen wanneer je e-mails wilt binnenhalen.

Als je Push e-mail ingeschakeld hebt zal je telefoon niet in de slaapstand blijven. Vooral als je een Exchange e-mailaccount hebt kun je verwachten dat je batterijduur er enorm onder te lijden zal hebben.

Stap 20: Verwijder meervoudige e-mailaccounts

©PXimport

Meervoudige e-mailaccounts verbruiken energie. Probeer al je verschillende accounts samen te voegen in één enkele e-maildienst en verwijder de extra's door naar Settings > Mail, Contacts, Calendars te gaan, een account te kiezen en op Delete Account te drukken.

In het geval van Gmail bijvoorbeeld, kun je Mail uitschakelen maar je Gmail Calendar gesynchroniseerd houden.

Stap 21: Schakel iCloud uit

©PXimport

Als je het meeste uit dat laatste beetje stroom wilt halen, kun je alles wat niet via iCloud gesynchroniseerd hoeft te worden uitschakelen.

iCloud gebruikt flink wat data en energie, dus als je krap zit is het een goed idee om ongebruikte functies uit te schakelen. Ga naar Settings > iCloud en zet alles uit wat je niet echt gebruikt. Misschien heb je bijvoorbeeld je Safari bladwijzers niet nodig op je iPhone.

Lees ook: Al je apparaten synchroniseren met iCloud.

iCloud back-up werkt alleen als de telefoon is ingeplugd, dus dat kun je aan laten staan.

Stap 22: Controleer iCloud Drive

©PXimport

Controleer ook het tabblad iCloud Drive om te zien op er apps zijn die data in de cloud opslaan die je niet nodig hebt, zoals bijvoorbeeld Pages of Keynote.

Stap 23: Schakel automatische tijdzones uit

©PXimport

De iPhone kan automatisch de tijd updaten afhankelijk van waar in de wereld je bent. Omdat de iPhone via Location Services de juiste tijd bepaalt, verbruikt dit een klein beetje energie. Ga naar Settings > General > Date & Time en verander Set Automatically in Off.

Stap 24: Controleer de Location Services

©PXimport

Meestal is het niet iOS zelf dat ervoor zorgt dat de batterij van de iPhone snel leegloopt, maar alle apps die erop draaien. Er zijn een aantal apps die van locatiediensten gebruik maken en deze kunnen ook een rol spelen bij het leeglopen van je batterij. Het is nog frustrerender wanneer het niet duidelijk is waarom sommige apps überhaupt moeten weten waar je bent.

Om ervoor te zorgen dat apps geen gebruik kunnen maken van Location Services, ga naar Settings > Privacy > Location Services en schakel Location Services helemaal uit, of haal het vinkje weg bij de apps die je GPS niet hoeven te benaderen.

Stap 25: Controleer Siri

©PXimport

Zelfs Siri kan een energievreter zijn. Ga naar Settings > General > Siri en zorg dat Raise to Speak niet aan staat.

Die sensor is altijd actief wanneer je telefoon ontgrendeld is, dus als deze detecteert dat je je telefoon naast je gezicht houdt zal Siri automatisch luisteren.

Stap 26: Schakel app verversing op de achtergrond uit

Voorafgaand aan iOS 7 werd als je tussen twee apps switchte door tweemaal op de thuisknop te drukken de oude app bevroren, met beperkte toegang tot systeembronnen. iOS 7 liet achtergrond apps regelmatig hun data verversen en iOS 8 doet dat ook, dus wanneer je de app opnieuw opent zul je meteen de nieuwste updates te zien krijgen.

©PXimport

Dit kan onder bepaalde omstandigheden handig zijn, maar meestal is het gewoon een verspilling van rekenkracht en energie om apps te updaten waar je niet echt om geeft.

Als je het meeste uit je batterij wilt halen zal het uitschakelen van Background App Refresh helpen. Ga naar Settings > General > Background App Refresh. Hier kun je de functie helemaal uitschakelen of de lijst met apps inkorten.

Stap 27: Schakel app updates uit

©PXimport

Een andere functie die in iOS 7 is toegevoegd is de mogelijkheid om apps automatisch te laten updaten. Deze functie is behouden in iOS 8.

Het is een handige functie die betekent dat apps altijd up-to-date zijn, maar het kan ervoor zorgen dat je batterij gauwer leeg raakt. Sommige mensen updaten ook liever handmatig omdat zo nu en dan een ontwikkelaar een app op een ongewenste manier updatet.

Gelukkig kun je ervoor zorgen dat apps niet automatisch geüpdatet worden. Schakel automatische updates uit in Settings > iTunes & App Store, scrol naar Automatic Downloads en zet Updates uit. Als je één of meer van deze instellingen aan laat staan, moet je ervoor zorgen dat de schakelaar bij Use Cellular Data niet aan staat als je een datalimiet hebt.

Stap 28: Controleer Facebook

©PXimport

Van alle apps die op de achtergrond verversen en van locatiediensten gebruik maken is Facebook het ergste. Apple genius Scotty Loveless raadt aan om locatiediensten en Background App Refresh voor Facebook uit te schakelen.

Loveless beweert dat de Facebook app een heleboel geheugen en rekenkracht verbruikt, zelfs wanneer de app niet in gebruik is. Hij heeft deze theorie getest door Location Services en Background App Refresh voor Facebook uit te zetten en hij beweert dat hij het percentage van zijn batterij zelfs omhoog zag gaan.

Stap 29: Sluit niet constant je apps af

We zijn geneigd om apps die we niet gebruiken af te sluiten omdat het een logische manier lijkt om ervoor te zorgen dat ze geen energie blijven verbruiken. Om een app te verlaten moet je twee keer op de thuisknop drukken. Om een app af te sluiten moet je omhoog swipen.

©PXimport

Schijnbaar is dit achteraf toch niet zo'n goed idee. Loveless legt uit dat wanneer je een app afsluit, je deze uit het RAM haalt, wat betekent dat de iPhone de app opnieuw in het geheugen moet laden wanneer je hem opnieuw opent. "Al dat laden en afsluiten legt meer druk op je apparaat dan wanneer je de app gewoon met rust laat", schrijft hij.

Loveless voegt toe dat onze angst dat apps de batterij ook leegzuigen terwijl we ze niet gebruiken ongegrond is, omdat ze alleen op de achtergrond zullen updaten als dat in Background App Refresh zo is ingesteld.

"Tenzij je Background App Refresh hebt ingeschakeld, is het niet toegestaan dat je apps op de achtergrond draaien, tenzij ze muziek afspelen, locatiediensten gebruiken, audio opnemen of controleren op binnenkomende VOIP oproepen, zoals Skype. Al deze uitzonderingen, de laatste uitgezonderd, zetten een icoon naast je batterij icoon om te laten zien dat hij op de achtergrond het draait.

Stap 30: Het batterijpercentage van je iPhone weergeven

©PXimport

Als je je batterijniveau in de gaten wilt houden, kan het gemakkelijker zijn om een percentage te zien in plaats van een icoon met een balkje. Als je wilt zien hoeveel je over hebt als percentage, ga naar Settings > General > Usage en activeer Battery Percentage. Nu heb je een nauwkeuriger beeld van hoe leeg je batterij is.

Om de een of andere reden heeft de iPod touch deze optie niet. Alle apparaten waarschuwen echter wanneer je onder de 20 procent komt te zitten en daarna wanneer je op 10 procent zit; vergeet ook niet dat je apparaat zomaar automatisch uitgeschakeld kan worden ook al is er nog een paar procent over, dus zorg dat je niet iets heel belangrijks gaat doen als je iPhone, iPod touch of iPad naar adem hapt.

Apple genius Loveless waarschuwt dat sommige mensen zo bezorgd zijn over het batterijpercentage dat ze constant hun iPhone aanzetten om het te controleren. Telkens wanneer ze hun iPhone uit de slaapstand halen gaat er wat energie verloren.

Stap 31: Kalibratie

©PXimport

Als je ondanks al deze tips uitgeprobeerd te hebben nog steeds sneller dan verwacht met een lege iPhone batterij komt te zitten - misschien gaat je iPhone batterij binnen enkele minuten van 17 procent naar 2 procent - kan het zijn dat je iPhone of iPad batterij gekalibreerd moet worden.

Apple adviseert om regelmatig de batterij van je iPhone of iPad helemaal leeg te laten lopen en vervolgens volledig op te laden. Dus helemaal naar 0 procent en daarna naar 100 procent. Dit moet je minstens één keer in de maand doen.

Dit proces heet kalibratie. Het helpt om je apparaat om de batterijduur nauwkeuriger in te schatten. Als je batterij gekalibreerd is, weet je precies wanneer je de batterij moet opladen, maar de procedure zorgt er niet voor dat de batterij zelf langer meegaat.

Stap 32: Hoe weet je hoe lang je batterij nog mee zal gaan?

Het is frustrerend, maar er is geen simpel antwoord op deze vraag. In iOS 8 begon Apple gebruikers toe te staan om te kijken welke app de grootste energievreters zijn, plus Apple maakt het nu mogelijk om te zien hoeveel procent er nog over is van je batterij en je kunt zien hoe lang geleden je telefoon is opgeladen. Maar het kan je niet vertellen hoeveel uur je nog te gaan hebt.

©PXimport

Dit komt waarschijnlijk doordat de hoeveelheid energie die er over is volledig afhankelijk is van wat je van plan bent om met je iPhone te doen. Als Apple vertelt dat je twee uur over hebt en je vervolgens twee uur lang op volle sterkte een film gaat draaien, is je batterij waarschijnlijk leeg voordat de film is afgelopen.

Maar er zijn apps van derden die je een indicatie kunnen geven van de resterende batterijduur.

Een dergelijke app is BatteryDoctor (voorheen BatterySaver) van KS Mobile. Deze tool biedt een breed spectrum aan systeemtweaks, specifiek gericht op het besparen van de batterij.

Het hoofdscherm van de app geeft een schatting van de batterijduur die er nog over is, op basis van wat er op de achtergrond draait en je huidige systeeminstellingen. Als je een aantal tweaks uitvoert die door de app gesuggereerd worden, zal dit cijfer omhoog gaan.

Bijvoorbeeld, toen we Airplane Mode inschakelden wonnen we ongeveer een uur aan batterijduur - van 8 uur en 17 minuten naar 9 uur en 21 minuten.

Druk op Optimize voor een overzicht van hoeveel langer je iPhone mee zou kunnen gaan als je bepaalde diensten uit zou zetten, zoals wifi of GPS of het reduceren van de helderheid.

Druk op Remaining voor details over hoeveel tijd je nog hebt om bepaalde taken uit te voeren, zoals web browsen via wifi of via 3G, gesprekstijd, video's afspelen, het maken van foto's en meer.

De app BatteryDoctor zal je ook waarschuwen wanneer er apps in gebruik zijn, wat voor verrassingen kan zorgen. In ons geval werd Facebook genoemd, wat net als veel andere apps geopend was, maar Facebook werd gemarkeerd als de enige app die op de achtergrond energie verbruikte (ondanks het feit dat we Location Services en achtergrond updates voor die app hadden uitgeschakeld).

Stap 33: Moet je je iPhone ingeplugd laten?

©PXimport

Wanneer je op je werk aankomt, plug je je iOS-apparaten dan in, zodat ze opgeladen zijn tegen de tijd dat je naar huis mag? In principe zou dit moeten betekenen dat je iPhone (en iPad) altijd genoeg energie hebben voor de terugreis. Maar kan het constant ingeplugd laten van je iPhone een schadelijk effect hebben op de levensduur van de batterij?

Men is het hier niet helemaal over eens - de iPhone is ontworpen om te stoppen met het opladen van de batterij zodra deze volledig is opgeladen, dus dit zou moeten betekenen dat de batterij in principe niet 'overladen' kan worden. Maar we hebben van onze ervaringen met laptops die altijd ingeplugd waren geleerd dat de batterij na verloop van tijd de mogelijkheid om een lading vast te houden lijkt te verliezen.

Het beste advies is om ervoor te zorgen dat je minimaal één keer per maand je batterij helemaal tot nul procent leeg laat lopen om je batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Stap 34: Koop een externe batterij voor je iPhone

©PXimport

Als je nog meer energie nodig hebt, is het een goed idee om een externe batterij te kopen of een hoesje waarin er eentje is ingebouwd. Er zijn een heleboel goede opties op de markt, zoals de Mophie Juice Pack Air (afgebeeld), die gebruikt kunnen worden om de iPhone langer te laten werken.

Stap 35: Schakel je iPhone uit

©PXimport

Dit is een laatste redmiddel, maar als je iPhone een heel weekend of een stroomstoring moet overleven en hij alleen aan staat voor essentiële communicatie, schakel het apparaat dan uit wanneer je het niet gebruikt. Ten eerste zorgt dit ervoor dat je minder gauw geneigd bent om even snel Candy Crush te spelen; ten tweede draaien er dan geen taken op de achtergrond die energie verbruiken. Om je iOS apparaat uit te zetten moet je de slaapknop een paar seconden ingedrukt houden en over Slide to power off heen swipen.

Let op: Als je slechts een paar procent van je batterij over hebt, kan het zijn dat je iPhone als je hem uitschakelt daarna niet meer zal starten. Dus in dat geval kun je beter Airplane Mode gebruiken.

Stap 36: En ten slotte...

We hopen dat een aantal van deze tips ertoe zullen leiden dat je meer uit de batterij van je iPhone kunt halen wanneer je je vertrouwde Lightning of 30-pin oplaadkabel niet bij je hebt.

©PXimport

De punten die we behandeld hebben zijn de grootste batterijdoders in iOS 8 en iOS 7. Het spijt ons als het erop lijkt dat we alle coole dingen uitschakelen, maar om een optimale batterijduur te krijgen zul je moeten kiezen welke coole functies je echt nodig hebt en welke je batterij onnodig leegslurpen. Ja Facebook, we hebben het over jou!

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten


▼ Volgende artikel
Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming
Huis

Consumenten testen: de Philips 5000 Series CX5120/11 energiebesparende verwarming

Ben je op zoek naar een energiezuinige bijverwarming die snel en efficiënt warmte levert? Dan is een keramische verwarming wel iets voor jou: die combineert moderne technologie met gebruiksgemak. Zoals de Philips 5000 Series CX5120/11 keramische verwarming. Wat zijn de praktijkervaringen van de testers van Review.nl? Lees hier hun bevindingen.

Ben je op zoek naar een snelle, slimme en veilige manier om je huis te verwarmen? Met deze krachtige keramische verwarming zit je binnen twee seconden al lekker warm! En het beste? Je bespaart tot wel 50% energie vergeleken met een gewone verwarmingsventilator. Via de handige Philips Air+-app heb je altijd en overal controle over je verwarming. Bovendien zorgt de 5-voudige veiligheidsbescherming ervoor dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Warmte, gemak én gemoedsrust – wat wil je nog meer? Testers van Review.nl mochten de Philips 5000 Series CX5120/11 gedurende een periode testen. Hier lees je hun bevindingen.

Het slanke, zwarte design van deze Philips verwarming past goed in een modern interieur. Met een hoogte van minder dan 60 centimeter is het apparaat compact genoeg om onder een bureau te plaatsen. "Door het slanke en zwarte design is deze verwarming overal te plaatsen", aldus Rob, één van de testers. Het apparaat is daarnaast licht van gewicht, wat het makkelijk maakt om hem van kamer naar kamer te verplaatsen wanneer nodig.

Snelle en effectieve verwarming

De CX5120/11 overtuigt met zijn krachtige verwarmingsprestaties. "Het apparaat verwarmt de kamer verrassend snel, wat ideaal is op koude dagen", schrijft GeertK, die de CX5120/11 een 8,0 geeft. De oscillerende voet zorgt voor een goede warmteverdeling in de ruimte. Rob is blij met het vermogen: "Hierdoor is het mogelijk om in een korte periode een fijne warmte te verspreiden". Daar is tester Cindyver het mee eens. Ook wordt gewaardeerd dat de keramische verwarming geen vieze geurtjes verspreidt.

De Philips 5000 Series CX5120/11 kan ook in een thuisnetwerk worden gebruikt, waardoor app-bediening ingesteld kan worden en een koppeling met Google Home en Alexa mogelijk is. Wel kan er nog iets worden verbeterd aan het proces voor het maken van een verbinding met het draadloze netwerk. Roberto073: "Het koppelen met de Air+ app verliep zonder gedoe, al bleef het wifi-icoontje wit in plaats van oranje, zoals de handleiding aangaf. Dat was echter geen probleem, want alles werkte naar behoren." AnneliesD hierover: "De installatie was even puzzelen omdat er verwezen werd naar het netwerk van Philips in plaats van ons thuis wifi-netwerk. Maar dit was zo gewijzigd in de app."

Slim en gebruiksvriendelijk

Een groot pluspunt is de bediening via de bijbehorende app. Hiermee kun je de verwarming op afstand bedienen en programma's instellen. 'Via deze app is het mogelijk om zelf een programma te maken wanneer, hoe laat en hoe warm de verwarming moet werken', licht een enthousiaste gebruiker toe. De Auto+ modus regelt de verwarming automatisch voor optimale energiebesparing. Het touchscreen op het apparaat zelf biedt een gebruiksvriendelijk alternatief voor de app-bediening.

Tester Har74 is blij met de slimme functies van de verwarming en de app: "In de kinderkamer is de verwarming een keer omgevallen, maar de app gaf meteen een melding dat het apparaat was omgevallen en automatisch was uitgeschakeld. "

Tester AnneliesD is blij met de CX5120/11: "Vooral met thuiswerken is het ideaal om één ruimte te verwarmen en de cv-installatie niet te hoeven gebruikenm. wat dus ook aanzienlijk scheelt in de kosten! "

Geschikt voor kleinere ruimtes

De verwarming is vooral effectief in kleinere ruimtes tot ongeveer 20 m². 'In mijn studeerkamer komt de verwarming tot zijn recht', schrijft een tester. Verschillende gebruikers zetten het apparaat specifiek in als bijverwarming voor een thuiswerkplek. Een minpunt van de Philips 5000 Series CX5120/11 is volgens Max546 de lengte van het snoer. "Zonder verlengsnoer kun je hem niet zomaar overal neerzetten", aldus de tester.

Tester Har74 merkt dat deze verwarming minder geschikt is voor grotere ruimtes, want volgens de specificaties is hij vooral geschikt voor kamers tot 20 m³. Ook vindt hij het jammer dat de verwarming niet in andere kleuren dan zwart verkrijgbaar is.

Conclusie

Met een gemiddelde score van 8,7 is de Philips 5000 Series CX5120/11 een overtuigende keuze voor wie op zoek is naar een slimme bijverwarming voor kleinere ruimtes. De combinatie van snelle warmte, app-bediening en energiezuinige werking maakt het een praktisch apparaat voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek of slaapkamer. Het compacte formaat en stille werking zijn extra pluspunten. Enige minpunten zijn de relatief korte stroomkabel en het feit dat de temperatuurmeting bij het apparaat niet altijd overeenkomt met de werkelijke kamertemperatuur.

✅ Pluspunten
Snel en efficiënt verwarmen
Stille werking
Prettige app-bediening
Energiezuinig
Val- en aanraakbeveiliging

❌ Minpunten
Voor kleinere ruimtes tot 20 m³
Stroomkabel in sommige situaties te kort
Soms verschil in gemeten en werkelijke temperatuur

Meer over de Philips 7000 Series HR3760/10

Op Kieskeurig.nl