MWC 2018: Hier zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+

© PXimport

MWC 2018: Hier zijn de Samsung Galaxy S9 en S9+

Smartphone & tablet

Geplaatst: 25 februari 2018 - 16:00

Aangepast: 24 november 2022 - 13:02

Joris Peterse

Samsung heeft op het Mobile World Congress de Galaxy 9 en Galaxy S9+ geïntroduceerd. De opvolger van de Galaxy S8 heeft een verbeterde camera en beschikt over stereospeakers. Beide toestellen zijn al vanaf half maart beschikbaar.

De Galaxy S9 komt in twee uitvoeringen. Naast de reguliere is er ook een plus-variant. Bij de Galaxy S8-serie waren de toestellen op het schermformaat en batterij na identiek. De S9+ beschikt naast over een groter scherm en grotere accu (3.500 mAh in plaats van 3.000) over een dubbele camera en natuurlijk een hogere prijs. Vergelijkbaar met de iPhone en iPhone-Plus.

Edge

De S9-smartphones lijken erg op hun voorgangers. Bijna de gehele voorkant bestaat uit een amoledscherm, waarbij beide randen afgebogen zijn, waardoor het lijkt alsof er geen randen (bezels) aan de zijkant zijn. Ook is de alternatieve schermverhouding van 18,5 bij 9 behouden. Hierdoor is het formaat van de smartphone normaal gebleven, terwijl er vrij grote QHD-schermen in zitten met een diagonaal van 5,8 inch en 6,2 inch.

Ook is de waterdichte glazen behuizing hetzelfde gebleven, evenals de koptelefoonpoort en de fysieke Bixbyknop aan de linkerzijde van het toestel. In onze review van de Galaxy S8 was deze knop een van de grote minpunten. Een ander minpunt is wel weggepoetst, de vingerafdrukscanner aan de achterkant is onder de camera geplaatst, waardoor hij makkelijker bereikbaar moet zijn. Mocht je de vingerafdrukscanner aan de achterkant onhandig vinden, dan is er ook ontgrendeling met gezichtsherkenning beschikbaar.

Camera

Samsung heeft een reputatie hoog te houden met z'n smartphone-camera. De camera aan de achterzijde heeft een erg klein diafragma van f/1.5. Hierdoor moet de Galaxy S9 nog beter in staat zijn foto’s in moeilijke lichtomstandigheden te maken. De Plus-variant heeft een dubbele camera, die even goed presteert in dezelfde lichtomstandigheden, maar dankzij een zoomlens en een groothoeklens verschillende foto’s kan maken.

Verder heeft Samsung de camera uitgerust met verschillende extra’s. Samsung’s assistent Bixby is aanwezig voor bijvoorbeeld objectherkenning. Er is een super-slowmotion functie, die in 960 frames per seconde filmt en je kunt AR-emoji maken: smilies die jouw mimiek imiteren, net als Apple’s animoji.

© PXimport

© PXimport

© PXimport

© PXimport

Technisch

Qua specificaties beschikt de Galaxy S9 over een 2,7 GHz octacoreprocessor, 4GB werkgeheugen en 64GB opslag, dat uitbreidbraar is met een geheugenkaart. Het toestel wordt geleverd met een usb-c snellader, de S9-smartphones kunnen echter net als hun voorgangers ook draadloos worden opgeladen. De smartphone draait op de meest recente Androidversie: 8.0 (Oreo).

Beschikbaarheid

De Galaxy S9 en S9+ zijn vanaf 17 maart beschikbaar voor respectievelijk 849 en 949 euro in de kleuren zwart, blauw en lila. Een uitvoering met 256GB opslag moet later beschikbaar komen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000