Hoe leer je Siri bijnamen en relaties?

Siri is eindelijk beschikbaar in het Nederlands. We kunnen nu dus gebruikmaken van de handige spraakassistent zonder alles in het Engels te hoeven roepen. Echter zal je ook snel achter komen dat Siri het moeilijk heeft wanneer je veel mensen met dezelfde naam in je adresboek hebt staan.

Stel dat je iemand in je adresboek hebt staan met de naam John, dan kun je eenvoudig tegen Siri zeggen: Bel John. Maar als je meerdere Johns in je lijst hebt staan, dan wordt het al een stuk omslachtiger. Ook kan het gebeuren dat de naam zo lastig uit te spreken is, dat Siri er geen kaas van kan maken. In dat geval is het goed om te weten dat je Siri bijnamen kunt leren voor contactpersonen. Lees ook: Liedjes identificeren met Google Now of Siri.

Bijnamen

Wanneer je in de app Contacten bladert naar de contactpersoon die je een bijnaam wilt geven en je drukt op Wijzig, dan zie je helemaal onderaan de optie Nieuw veld. Druk hierop om een lijst te zien met de mogelijke velden die je kunt toevoegen. In deze lijst zie je Bijnaam staan. Druk hierop en vul de bijnaam in die je aan deze persoon wilt geven. Druk vervolgens op Gereed.

In plaats van de naam van deze persoon, kun je nu ook tegen Siri de bijnaam roepen na het woord Bel. Dat maakt het werken met Siri een stuk leuker en ook makkelijker.

© PXimport

Je kunt in de app Contacten heel eenvoudig bijnamen toekennen aan contactpersonen.

Relaties

Naast bijnamen, kun je ook je relatie tot een bepaalde persoon definiëren. Stel je moeder heet Anne, en je hebt drie mensen met de naam Anne in je telefoon, dan kan het handig zijn om te definiëren welke Anne je moeder is. In dat geval zeg je: Anne is mijn moeder. Siri vraagt vervolgens om welke van de beschikbare Annes dit gaat, druk op de betreffende naam. Vanaf nu hoef je de naam Anne niet meer te roepen als je je moeder wilt bellen, maar zeg je gewoon Bel mijn moeder.

© PXimport

Ook kun je Siri relaties leren, dat belt nog efficiënter.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten